• Aydın25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hüseyin YILDIZ : AKP Cumhuriyetçileri Tasfiye Ediyor
11 Kasım 2016 Cuma 13:32

Hüseyin YILDIZ : AKP Cumhuriyetçileri Tasfiye Ediyor

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin YILDIZ TBMM'de bir konuşma gerçekleştirdi.

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin YILDIZ TBMM'de bir konuşma gerçekleştirdi.

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin YILDIZ; Sayın Başkan, değerli milletvekilleri, 425 sıra sayılı Kanun'un, 674 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'nin üçüncü bölüm 19'uncu madde üzerinde Cumhuriyet Halk Partisi Grubu adına söz almış bulunmaktayım. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. 
    Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü sonsuzluğumuza uğurlamamızın 78'inci yıl dönümünde minnet, saygı ve şükranla anıyorum.
    Değerli arkadaşlar, terörle ilişkilendirerek kayyum atanan şirketlerin ve varlıkların Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilmiş olanların, kesinleşmemiş bir mahkeme kararı olmadan satış ve tasfiye işlemlerinin yapılması, Anayasa'nın mülkiyet hakkıyla ilgili 35'inci ve suçluluğu sabit oluncaya kadar kimse suçlu sayılmayacağına dair 38/2 maddelerine aykırıdır. Bu nedenle satış ve tasfiye işlemleri için suça ilişkin kesinleşmiş bir mahkeme kararı bulunmalıdır. 
    Değerli arkadaşlar, biliyorsunuz, bu kararla ilgili Hükûmet kendisine destek vermeyen şirketlere kayyum atayacak. Mahkeme kararı da olmadan, kesinleşmiş bir mahkeme kararı olmadan, maalesef TMSF'ye göndererek orada ya satışını veya da onun tasfiyesini getiriyor. Şimdi, ben size soruyorum: Şu an Türkiye'de -zaten on dört yıldan beri turizmi bitirdiniz, tarımı bitirdiniz- yabancı birkaç tane yatırımcı var. Onlar da 15 Temmuzdan sonra maalesef yavaş yavaş ülkeyi terk ediyor. Sizin bu kanunla, Sayın Bakanım, buraya yabancı yatırımcı getirme şansınız var mı? 
    Bak, size bir şey söyleyeyim. 2002'den 2016'ya kadar sizin büyüttüğünüz şirketler var ya, iki ayda 576 kişi gitti yurt dışında ev aldı. Şu an paralarını yurt dışına taşıyorlar. Yani sizin destek verdiğiniz o holdingler yavaş yavaş Türkiye'den çıkıyor. 
    Şimdi, siz bu kanunu çıkararak diyorsunuz ki: Hey, holdinglerin sahipleri, iş adamları, bize destek vermediğiniz takdirde ertesi gün sizin şirketinize kayyum atayacağız. Mahkeme kararı olmadan, kesinleşmiş mahkeme kararı olmadan bunları, bu şirketleri TMSF'ye yollayacağız, orada satışını ve tasfiyesini yapacağız.
    Bu bir uyarıdır bana göre. Ama siz bu kanunla yurt dışından yatırımcı değil ancak yurt dışındaki yatırımcıları ancak dışarı gönderebilirsiniz değerli arkadaşlar. 
    Biz, hepimiz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz ülkemizi seviyoruz, ülkeye bir çivi çakan için minnettarız ama siz bu kanunları çıkararak diktatörlüğe doğru gittiğinizin farkında değilsiniz. 
    Değerli milletvekilleri, Allah bize akıl vermiş, halk bizi seçmiş, bu Meclise göndermiş. Bu Mecliste biz, Türkiye'nin önünü nasıl açarız, nasıl ileri götürürüz onu düşünmek zorundayız. Ama, maalesef, maalesef, bu maddeyle Türkiye'nin önünü değil, yatırımcının önünü değil, yatırımcının önünü kesiyorsunuz değerli arkadaşlar.
    2002 yılından beri FETÖ'ye yardım eden, her türlü desteği veren, ona her türlü maddi kaynağı sağlayan, onlara arsa veren, kamu kurumlarına yerleştiren kim olursa olsun Allah belasını versin! Gelin beraber, hep beraber FETÖ'yü temizleyelim. Ama gerçekten mi FETÖ'yü temizliyoruz, yoksa FETÖ'nün darbeyle yapamadığını şu an siz kanunlarla solcu, Atatürkçü, cumhuriyetçileri, ülkesini seven insanları tasfiye ediyorsunuz. 
    Bu vesileyle, hepinize teşekkür ediyorum, saygılarımı sunuyorum dedi.

AydınÖzel

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1182 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim