• Aydın31 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HÜSEYİN YILDIZ : Aydın Ölüm Sayısında 2. Sırada
24 Kasım 2020 Salı 20:28

HÜSEYİN YILDIZ : Aydın Ölüm Sayısında 2. Sırada

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin YILDIZ, TBMM’de bir Konuşma yaparak Aydın Ölüm Sayısında 2. Sırada dedi.

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin YILDIZ, TBMM’de bir Konuşma yaparak Aydın Ölüm Sayısında 2. Sırada dedi. 

HÜSEYİN YILDIZ (Aydın) – Aydın Ölüm Sayısında 2. Sırada

Teşekkür ediyorum. Sayın Başkanım, Sayın Bakanım, Bakan Yardımcılarım, değerli bürokratlar, değerli milletvekili arkadaşlarım, değerli basınım; saygılarımı sunuyorum hepinize.

Sabah, Sayın Bakanım sunum yaparken gerçekten bir taraftan sevinmiştim. Çok çevreci bir açıklama yaptı ama Sayın Bakanım ben beş yıldan beri bu Meclisteyim, aynı Komisyondayım, sizi takip ediyorum, Bakanlar içerisinde çalışkanlığınıza şahidim o yönde size teşekkür ediyorum ama Aydın’da JES’lerin bize verdiği zararı şöyle kendiniz görün. Geçen hafta ben oradaydım, yine, bakın, şu otoyolda çektim, şu şekilde Sayın Bakanım.

Yine, Aydın’da ölüm sayısında 2’nci sıradayız. Yine, şurada Sayın Bakanım, otuz yıllık zeytin ağaçları, görüyorsunuz, JES’ ler bu hâle getirdi Aydın’ı. Şurada, yine, yirmi yıllık incir ağacımız bu hâle geldi. Yine, zeytin ağacımız ve şurada da Hasan amcanın oğlu hüngür hüngür ağlıyor. Bu da incir ağacına JES’lerin verdiği zarar.

Sayın Bakanım, tabii ki enerjiden faydalanacaklar, biz buna karşı değiliz ama çevreye uyum sağlayacak yatırımlarla bunu halletmemiz gerekiyor. Şu an orada yapılan JES elektrik santrallerinin yüzde 70’i çevreye zarar veriyor; yüzde 30’u da gerçekten uyguluyor, çevreye zarar vermiyor. Biz sizden özelikle, Çevre ve Şehircilik İl Müdürüne de defalarca söylememize rağmen personeli gidiyor, herhangi bir şey yapmadan, ufacık bir ceza kesilerek geri dönüyor. AK PARTİ’li Aydın milletvekili arkadaşlarımız burada, kendileri şu an anket yapsa Aydın’ın yüzde 99’u bu projeye karşı.

Gelin, beraber, jeotermal elektrik santralleri yerine halka faydalı şeyler yapalım. Yani evleri ısıtabiliriz, seracılıkta kullanabiliriz. Eğer bu şekilde devam ederseniz, inanın ki on yıl sonra Aydın çölleşecek Sayın Bakanım.

HÜSEYİN YILDIZ (Aydın) – Torbalı Belediyesine Yardım Edelim

Yine, İzmir’de deprem olduğunda ben İzmir’in Torbalı ilçesine gitmiştim. Torbalı ilçesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığının elemanları, bu arkadaşlarımız geldi; Torbalı Belediyesinin binasının ağır hasarlı olduğunun raporunu tuttular ve bu binanın merkezde olduğu için acilen yıkılması gerektiğini söylediler. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından aldığı talimatla da Belediye o binayı yıktı, şu an küçük bir yere yani kültür merkezine taşındı, bu bina yıkıldı. Yalnız, 2014’te, biliyorsunuz, Torbalı’yı AKP’li Belediye Başkanı almıştı. Biz o zaman kaybederken Torbalı Belediye sinin 20 milyon bütçesi vardı ve borçsuz bir belediye bıraktık, 2019’da 170 milyon lira borçlu belediye aldık ve satılan malları da saymıyorum. Bu 170 milyon borcun bir buçuk yıl içinde 60-70 milyonuna yakını size ödendi yani özellikle sizin Bakanlığa borc u olduğu için. Şimdi, ben özellikle sizden rica ediyorum Sayın Bakanım; bu, borçlu bir belediye, bir buçuk yılda 70 milyon civarında bir borç ödedi, 100 milyon bir borcu var. Bununla ilgili iki alternatif var, ya siz yapacaksınız bu binayı ya da bu Belediyeye yardımcı olacaksınız, kefil olacaksınız, yurt dışında uzun vadeli, on yıllık yirmi yıllık çok uygun fiyatlı krediler var. Bu konuda Sayın Başkanımızın da sizden bir randevu talebi var. Bu konuda sizden yardımcı olmanızı özellikle rica ediyoruz çünkü merkezde kalan bir yer ve şu an en büyük sorunu, hizmet binası yok, küçücük bir yerde şuan hizmet veriyorlar.

HÜSEYİN YILDIZ (Aydın) – Deniz Patlıcanları Konusu Önemli

Sayın Bakanım, yine, Didim civarında burada gündeme getirmiştik, orada deniz patlıcanları toplanıyor. Sizinle ilgisi yok gibi ama çevreyle ilgisi var. Bu deniz patlıcanları özellikle yılda 150 bin ton kumu temizliyor, denizi temizliyor ama maalesef, bir Çin firması 200-300 tane tekne kiralayarak… Şu an Akbük Koyu’nda ve Didim Koylarında 400 tane tekneyle katliam yapılıyor. Bunun da bir an önce durdurulması gerekiyor. Aksi takdirde, önümüzdeki dönemde… Hepimiz biliyoruz ki önümüzdeki dönem Türkiye’nin kurtuluşu hizmet sektöründe yani turizm sektöründedir. Bugün İspanya 120 milyar dolar ciro yaparken biz hâlâ 34 milyar dolardayız. Sizin hedefiniz, 2023 ’te turizmden 75 milyar dolar gelir elde etmek.

BAŞKAN CEVDET YILMAZ – Hüseyin Bey, son cümlelerinizi alalım.

HÜSEYİN YILDIZ (Aydın) –

Eğer böyle giderse, bu şekilde turizmimizi de katletmiş oluruz. Bütçenizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Bu haber toplam 6754 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim