• Aydın16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HÜSEYİN YILDIZ : AYDIN RANT UĞRUNA YOK EDİLİYOR
01 Mayıs 2020 Cuma 19:20

HÜSEYİN YILDIZ : AYDIN RANT UĞRUNA YOK EDİLİYOR

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin YILDIZ, Yılmazköy’de Jeotermal Enerji Firmasının Sondaj çalışması sırasında meydana gelen Sıcak Su Patlaması hakkında açıklamalarda bulundu.

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin YILDIZ, Yılmazköy’de Jeotermal Enerji Firmasının Sondaj çalışması sırasında meydana gelen Sıcak Su Patlaması hakkında açıklamalarda bulundu.

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin YILDIZ, Kamuya ait olan ve DSİ’nin kanallarının geçtiği yolları kullanarak hukuksuzca çalışmaya devam ederken santral kuyusunda, sokağa çıkma yasağında mahkemelerce kazanılmış davalara rağmen izinsiz çalışma sonucu sondaj çalışması sırasında patlama meydanı geldi. Patlama sonucu gökyüzüne 160 derece su fışkıran olay yerine ekipler sevk edilirken halkta tedirginlik içerisindedir dedi.

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin YILDIZ, Bu jeotermal santral Yılmazköy mahalle sınırları içinde zeytin bahçeleri içinde, yerleşim yerlerine çok yakın mesafede bulunmaktadır. Bu kuyudan saatlerdir 160 derece üstünde tonlarca sıcak akışkan akmakta dedi.

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin YILDIZ, Ayrıca akışkan ile birlikte binlerce kilo yoğuşmayan gaz havaya salınmaktadır. Akışkan ve yoğuşmayan gazlar içinde pek çok ağır metal ve radyoaktif madde bulunmaktadır. Akışkanlar geniş bir sahayı etkilemekte. Etkilediği alandaki tüm canlıların hayati tehlikesi söz konusudur. Bitki örtüsü hem akışkan, hem gazlara bağlı olarak zarar görüyor. Bu etkinin boyutları zaman içinde giderek artacak, zaman içinde daha görünür olacaktır dedi.

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin YILDIZ, Akışkanlar derelerle Büyük Menderes Nehrine akıyor. Dere ve Büyük Menderes nehri içindeki binlerce balık ölümle karşı karşıya. Toplu balık ölümleri başladı. Patlayan jeotermal kuyunun kontrol edilmesi çok zor. Bu patlamanın kontrol altına alınması günler sürecektir. Bu zaman diliminde bölgede çok ciddi ekolojik yıkım olacaktır. Aydın şu an adeta jeotermal kuyudan çıkan zehirli ve radyoaktif gaz bombardımanı altında. Halkın bu kuyu kapatılana kadar kesinlikle dışarı çıkmaması, kapı pencerelerini açmaması gerekmektedir. Bu kuyunun Aydın’da yıkıcılığı ve öldürücülüğü Korona pandemisinden binlerce kat ve kat fazladır dedi.

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin YILDIZ, Aydın yıllardır bilimsel çalışmaları - kanunları görmezlikten gelinen uygulamalarla, atılan yalanlarla, şirketlerle yapılan ortaklıklarla, rant uğruna yok edilmektedir.  5 Yıldır mecliste yıllarca dile getirmeme rağmen böyle olayların insan sağlığını tehdit edici unsurlarıyla karşı karşıya gelmesine defalarca söylemiştim. Aydın’da Şu an incir, zeytin, sebze, meyve çiçek vermekte olduğunu ve bu jeotermal elektrik santrallerini kapatmadığımız takdirde, önümüzdeki bu sezonda alacağımız sebze, meyve, zeytin, incirin kalitesinin, yüzde 20 veriminin düştüğünü dile getirmiştim. Ama maalesef kapatmayıp sondaj kuyularını kazmaya devam ederken bu olayla karşı karşıyayız dedi.

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin YILDIZ, Millet salgından kendini korumak peşinde birileri ise böyle halka zarar vermek peşinde. Yazık günah. İnsan sağlığı açısından ciddi bir tehlike altındadır. "Sadece 4 tane firmayı zengin etmek için 1 milyon 200 bin insanın geleceğini yok ediyorsunuz. Bu kaçak jeotermal elektrik santrallerini kapatın. Yine söz verdiğim gibi bu sorumluların ve ihalelerin peşini bırakmayacağımı buradan bir kez daha söylüyorum. Bu projeleri onaylayanlar ve tüm sorumlular derhal istifa etmelidir dedi.

5-(4)-001.jpg

Bu haber toplam 1195 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim