• Aydın22 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HÜSEYİN YILDIZ : BAYBURT’A HAVAALANI VAR, AYDIN’A YOK
30 Kasım 2019 Cumartesi 12:08

HÜSEYİN YILDIZ : BAYBURT’A HAVAALANI VAR, AYDIN’A YOK

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin YILDIZ, Plan ve Bütçe Komisyonunda Ulaştırma konusunda bir konuşma gerçekleştirdi.

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin YILDIZ, Plan ve Bütçe Komisyonunda Ulaştırma konusunda bir konuşma gerçekleştirdi.

HÜSEYİN YILDIZ : MİLLETİN PARASINI BİRİLERİNE VERMEYİN

Sayın Başkan, Sayın Bakanım, Bakan Yardımcılarım, değerli bürokratlar, değerli basın mensupları, değerli milletvekili arkadaşlarım; hepinizi saygıyla selamlıyorum. Sabahtan beri dinliyoruz, özellikle AK PARTİ’li milletvekillerinin güzel çıkışları var ama yanlış anladıkları var arkadaşlar. Şimdi, biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak “Yollar yapılmasın, köprüler yapılmasın, tüneller yapılmasın.” demiyoruz; biz diyoruz ki: “Bu milletin parasını birilerine vermeyeniz.” Şimdi -21/(b) maddesinin ne olduğunu size okuyayım - kamu yerlerinde afet, savaş gibi olağanüstü durumlarda başvurulması gereken 21/(b) maddesi son yıllarda AKP iktidarı tarafından sıradan bir yöntem olarak kullanılıyor.

Şimdi, değerli milletvekillerim, bu söylediklerim sizin yanınızdan geçmiyor. Ben AKP’nin milletvekillerine saygı duyuyorum. Bu işin içinde bu T B M M Tutanak Hizmetleri Başkanlığı İncelenmemiş Tutanaktır. Paralar size asla geçmez. Şimdi, size bir rakam vereceğim yani davet usulüyle yapılan ihale -21/b- 2013 ile 2019 arasında toplam 46 milyar 463 milyon, 46 milyar 463 milyon arkadaşlar. Şimdi size soruyorum: İçinizde müteahhit olan arkadaşlar var, belki biliyorlar, açık ihale olduğu zaman en düşük kırım yüzde 35’lerde ama davetiye usulü yani 20/b yaptığınız zaman maksimum kırım yüzde 15’tir arkadaşlar.

HÜSEYİN YILDIZ : BU MÜTEAHHİTLER KİM

Peki, bu müteahhitler kim? İlk önce onu görelim: Davet usulü yani 21/b’yle çağrılan müteahhitlerin hepsi aynı arkadaşlar ve bunların hepsi de belli işlerde de - İstanbul, Ankara -  ortaklar. 5 tane firma çağırıyor Bakanlık, diyor ki: “Kardeşim, fiyatlarım belli.” 5 patron oturuyor, beş yıldızlı lobilerde oturuyor diyor ki: “Sen bunu yazacaksın bu dosyaya, sen bunu yazacaksın, sen bunu yazacaksın, sen bunu yazacaksın.” İşin nereye gittiği zaten belli. Bizim derdimiz, bu ülkede asgari ücret 2.020 lira arkadaşlar. Brüt ücretten 573 lira, asgari ücretle bir ay boyunca çalışan insandan vergi kesiliyor. Bu ülkede bin liranın altında emekli insanlardan vergi kesiliyor. Bu ülkenin çiftçisi, esnafı, iş adamı da vergisini ödüyor. Bizim derdimiz, bu toplanan, gariban, yoksullardan toplanan bu vergiler birilerinin cebine otomatik olarak aktarılmasın.

HÜSEYİN YILDIZ : 6,5 MİLYAR TL BİRİLERİNİN CEBİNE GİTTİ

Ben size bir örnek daha vereyim. Sayın Bakanım çok iyi bilir bu işleri. Aşağı yukarı açık ihale olsaydı Türkiye Cumhuriyeti’nin kasasında yani hazinede 6,5 milyar TL kalacaktı. Bu ihale sistemiyle birilerinin cebine 6,5 milyar TL girdi. Değerli arkadaşlar, biz bu müteahhitleri doyuramayız, doyurma şansımız yok, gözleri aç çünkü. Sayın Bakanıma sorayım: Örnek vereyim, Ankara ile Sivas arasındaki hızlı tren. Ankara’dan başlamadınız, gittiniz Yerköy’den başladınız, şu an hizmeti yok yani buradan başlayıp gitseydiniz Kırıkkale ile Ankara arası şu an yolcu taşıyacaktınız.

 

HÜSEYİN YILDIZ (Aydın) – VATANDAŞIN HAKKINI KORUMAYACAKMIYIZ

Yani ben de müteahhit bir arkadaşınızım arkadaşlar. O tünelin yarısını da açık kapatma şeklinde yapabilirdiniz, maliyeti düşürebilirdiniz ama maalesef bunu yapmadınız. Şu anki maliyet ne kadar biliyor musunuz? 2,2 milyar 800 milyona çıkacak o tünel arkadaşlar. Peki, bu, vatandaşın parası değil mi arkadaşlar? Ben burada AKP’li milletvekillerini tenzih ediyorum, yanlış anlamayın. Bu para sizin var ya yanınızdan bile geçmiyor; ben biliyorum bunu. Ama bizim amacımız, vatandaş bize oy vermiş, diyor ki: “Benim ödediğim vergileri koru, denetle.” Vatandaş bana yetkiyi vermiş, diyor ki: “Haksız olan yerlere başkaldır.” diyor. Yani biz bunları konuşmayacak mıyız?

HÜSEYİN YILDIZ : AYDIN DENİZLİ OTOYOLUNU BİTİREBİLİRSİNİZ

Yani 6,5 milyar dolara örnek vereyim bir Aydın Milletvekili olarak, bizim Aydın-Denizli arasındaki otoyolu bitirebilirdiniz, çevre yollarını bitirebilirdiniz o parayla.

HÜSEYİN YILDIZ : ÇILDIR HAVAALANI ARAZİSİ SİVİL HAVACILIK İÇİN BAĞIŞLANDI

Artı, 1 milyon 200 bin nüfusumuz var, vatandaş, bize yeri bağışlamış rahmetli Menderes’in zamanında ve havaalanımız vardı. Ne diye bağışlamış? “Sivil havacılık olsun.” diye bağışlamış ama maalesef AKP iktidara geldikten sonra burayı aldı, Türk Hava Yollarına verdi, şu an pilot yetiştiriyorsunuz. Orayı da ne yaptı biliyor musunuz arkadaşlar? Mahkemeye gittiler çünkü “Biz bu yeri sivil havacılığa açılsın.” diye bağış yaptık denildi. Ama siz bu yeri aldınız, Türk Hava Yollarına kiraya verdiniz. Değerli arkadaşlar, işte, iyileştirmeye geldiğiniz zaman yoksuluz.

HÜSEYİN YILDIZ : 2002’DE HAVAALANINI AÇACAĞIZ DEDİNİZ

Bugün Aydın Milletvekili olarak size sorayım, her dönemde 2002’de seçimlerde gelip “Havaalanını açacağız.” dediniz “Denizli-Aydın yolunu yapacağız” dediniz “Ödemiş ile Aydın arasındaki yolu iyileştireceğiz” dediniz “Bozdoğan ile Muğla arasındaki yolu iyileştireceğiz” dediniz. Karpuzlu’daki “Milas’a bağlanan yolu yapacağız” dediniz, hiçbirisini yapmadınız arkadaşlar, hiçbirisini.

HÜSEYİN YILDIZ : MÜTEAHHİDİ ZENGİN ETME SİSTEMİ KURULMUŞ

Şimdi, burada sistem nasıl kurulmuş arkadaşlar, size söyleyeyim. Değerli AKP’li milletvekillerine sesleniyorum, sistem nasıl kurulmuş? Önemli olan o müteahhidin para kazanması. Orada kaç kişi yaşıyor, o projeye uyar mı, uymaz mı hesaplaması yapılmadan o müteahhitler bürokrasiyle iş birliği yapar, orada o sistem kurulur. İhaleye çıkılır, o ihale birilerinin cebini, bir müteahhidi zengin etmek için o ihale çıkar.

HÜSEYİN YILDIZ : 80 BİN NUFUSLU BAYBURT’A HAVAALANI VAR, 1 MİLYON 200 BİN’LİK AYDIN’A YOK

Örnek veriyorum… Ben Bayburt’a saygı duyuyorum, yapılsın havaalanı tabii ki, yapılmak zorunda. 80 bin nüfuslu yere 2 milyon yolcu garantisini veriyorsunuz arkadaşlar, 2 milyon garanti veriyorsunuz. 1 milyon 200 nüfuslu Aydın’a da iyileştirme yapamıyorsunuz. Tekrar yeni bir havaalanı yapın demiyoruz, bir tek iyileştirme yapacaksınız. Şimdi, sorun burada başlıyor. Bizim sorunumuz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu ülkeden toplanan, garibandan, yoksuldan toplanan vergilerin doğru şekilde yatırıma dönüştürülmesini istiyoruz. Başka bir şey istemiyoruz. Biz 1 liralık işi 10 lira yaparsak birileri zengin olacak diye 82 milyon ömür boyu bunların borcunu ödeyemez, bizim derdimiz bu arkadaşlar.

chp-aydin-milletvekili-huseyin-yildiz-ulastima-komisyonunda-konustu.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1328 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim