• Aydın19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hüseyin YILDIZ, Mecliste Aydın'ın Sorunlarını Dile Getirdi
06 Ocak 2017 Cuma 17:29

Hüseyin YILDIZ, Mecliste Aydın'ın Sorunlarını Dile Getirdi

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin YILDIZ, TBMM'de yaptığı konuşmada Türkiyenin Turizm gelirlerinin 30-35 Milyar Daolar'da 20 Milyar Dolar'a düştüğünü bunun gelecek yıl 10 Milyar Dolar'a kadar düşeceğini söyleyerek yanlış giden çalışmalara tepki gösterdi.

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin YILDIZ, TBMM'de yaptığı konuşmada Türkiyenin Turizm gelirlerinin 30-35 Milyar Daolar'da 20 Milyar Dolar'a düştüğünü bunun gelecek yıl 10 Milyar Dolar'a kadar düşeceğini söyleyerek yanlış giden çalışmalara tepki gösterdi.

 

TUTANAK HİZMETLERİ BAŞKANLIĞI

Dönem: 26 Yasama Yılı: 2 Tarih: 5.1.2017 Birleşim: 51 Ham Tutanak Sayfası:392-396

Konuşmacı: HÜSEYİN YILDIZ Seçim Çevresi: AYDIN

Tutanak Metni:

 

    HÜSEYİN YILDIZ (Aydın) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum. 

Hüseyin YILDIZ : Hain Terör'ü Lanetliyorum
    İzmir'de bugün meydana gelen hain terör saldırısını nefretle kınıyorum; şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum.

Hüseyin YILDIZ : BES'i Asgari Ücretliye Yüklemeye Çalışıyorlar
    Değerli milletvekilleri, bireysel emeklilik yasasını buraya getirdiniz. Avrupa'da tasarruf yüzde 35'lere çıkarken -"yüzde 24" diyorlar ama- Türkiye'de bu yüzde 13 civarında. Neden yüzde 13 civarlarında? Ülkede asgari ücret 1.300 lirayken ve esnafın yüzde 50'si siftah yapmadan kapatırken herhâlde tasarruf olmaz. Şimdi, Hükûmet 100 lira para verdi, geriye 50 lirasını hemen asgari ücretliden almaya çalışıyorsunuz. 

Hüseyin YILDIZ : Yabancı Yatırımcıyı Kaçırıyorsunuz
    Değerli milletvekilleri, burada çalışanlarda bu bireysel emekliliği zorunlu hâle getirerek Türkiye'ye yatırım yapmak istiyorsunuz ama, maalesef, bu yaptığınız tasarrufla Türkiye'ye yatırım getiremezsiniz. Türkiye'ye yatırım getirmek için bir kere hukuk devleti olması gerekir; bağımsız yargının olması lazım, demokrasinin olması lazım. Dışarıdan gelen yatırımcı buna bakar. Şimdi, siz dışarıdaki yatırımcıları kaçırıyorsunuz. Şu an Türkiye'ye yatırım olsun diye, 1.300 lira, 1.400 lira maaş alan işçilerden para keserek Türkiye'ye yatırım yapacaksınız. Buna kargalar da güler değerli arkadaşlar.

Hüseyin YILDIZ : Turizm Gelirleri Her Sene Düşüyor
    Değerli milletvekilleri, biliyorsunuz, geçen dönem de burada konuştuk. Turizmde Türkiye'nin geliri 30-35 milyarken geçen sene 20 milyar dolarlara düştü -bakanlar burada, şu an yurt dışında hiçbir çalışma yok- bu dönemde göreceksiniz, bu rakam 10 milyar dolara düşecek ve önümüzdeki bu dış açığı da kapatamayacaksınız. 

Hüseyin YILDIZ : Aydında Çıldır Havaalanı Var, Bilir misiniz
    Değerli milletvekilleri, özellikle AKP milletvekillerine soruyorum: Aydın'da Çıldır Havaalanı vardır, bunu bilmem bilir misiniz, bilmez misiniz? Aydın'da 1956 yılında, bir hayırsever Mustafa Çıldır -Allah rahmet eylesin- 500 dönüm yeri devlete bağış yapıyor buraya sivil havaalanı kurulsun diye. 1957'de bu havaalanı açılıyor, uçaklar kalkıyor, 1967'de, ihtilalde kapanıyor. 2002'de dönemin Başbakanı Abdullah Gül, Sayın Recep Tayyip Erdoğan 2007'de, 2011'de, 2015'te Davutoğlu her Aydın'a geldiklerinde, miting yaptıklarında şunu diyorlardı: "Altı ay içerisinde bu havaalanını hemen açacağız." 

Hüseyin YILDIZ : ÇILDIR'ın Oğlu Şevki ÇILDIR Beni Aradı 
    Şimdi, bu Mustafa Çıldır'ın bir oğlu var, 92 yaşında Şevki amca. Özellikle, bugün telefon açtı: "Ben Ulaştırma Bakanına, Başbakana, Cumhurbaşkanına dilekçe verdim. Benim babam buraya bağış yaparken bu 500 dönüm yeri, sivil havacılığa açılsın diye verdi ama maalesef bunlar, bu Hükûmet götürüp Türk Hava Yolları uçuş okulu ve Jandarma filo komutanlığına veriyor. Şu an sivil havacılık diye bir şey yok." Şimdi size soruyorum arkadaşlar: Şevki amca 92 yaşında, diyor ki: "Allah uzun ömür versin ama bir ayağım burada, bir ayağım diğer tarafta. Ben oraya gittiğimde ben babama nasıl hesap vereceğim?" Düşünün. 

Hüseyin YILDIZ : Büyükşehir Olupta Havaalanı Olmayan Tek İl Aydındır
    Biliyorsunuz Türkiye'de 30 tane büyükşehir var, Aydın ili bunlardan biridir. Türkiye'de büyükşehir olup da havaalanı olmayan tek şehirdir. 1 milyon 100 nüfusu var değerli arkadaşlar, 1 milyon 100. Çevre illerden Muğla Yatağan, Denizli Sarayköy, İzmir Selçuk ilçesini koyduğunuz zaman 1,5 milyon nüfusu var ama 2017 Ulaştırma Bakanlığı programına baktım; Gümüşhane ve Bayburt nüfusunun toplamı 229 bin, orada havaalanı yapıyorsun, mevcut havaalanı pistini uzatamıyorsunuz. Ben özellikle Hükûmeti, Başbakanı ve AKP'yi Aydın halkına havale ediyorum.

Hüseyin YILDIZ : Havaalanı Yerini TOKİ'ye Verip İnşaat Yapacaklarmış
    Bazı duyumlar var: Buranın son mirasçısı olan Şevki amca öldükten sonra burayı tekrar TOKİ'ye verip burada inşaat yapmak istiyormuşsunuz; eğer böyle bir şey varsa şunu bilin ki her Aydınlı o Mustafa Çıldır'ın verdiği hibeyi asla rantçılara verdirmeyecektir, bunu bilmenizi istiyorum.
    Bu vesileyle Genel Kurula saygılarımı sunuyorum. (CHP sıralarından alkışlar)

 

 

TUTANAK HİZMETLERİ BAŞKANLIĞI

Dönem: 26 Yasama Yılı: 2 Tarih: 5.1.2017 Birleşim: 51 Ham Tutanak Sayfası:397-398

Konuşmacı: HÜSEYİN YILDIZ Seçim Çevresi: AYDIN

Tutanak Metni:

 

Hüseyin YILDIZ : Aydın'a Uçak geliyorda Bizim mi Haberimiz Yok

 

    HÜSEYİN YILDIZ (Aydın) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkanım.
    Şimdi, sayın vekilim diyor ki: "Şu an Ulaştırma Bakanlığına baktığımızda, o havaalanı çalışıyor." Ben Aydın'da, doğduğumdan beri, hiçbir zaman o havaalanına uçak inip gittiğini bilmiyorum, hiçbir yere uçuş yok; nasıl çalışıyor, onu merak ediyorum. Yani gözüküyor da orada bir tane uçak dahi inmiyor. Nasıl oluyor? Yoksa uçaklar geliyor da biz mi göremiyoruz?
    Teşekkür ediyorum.

 

AydınÖzel

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6318 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim