• Aydın12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hüseyin YILDIZ : Türkiye'de Üretim Durdu
19 Ocak 2017 Perşembe 13:02

Hüseyin YILDIZ : Türkiye'de Üretim Durdu

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin YILDIZ Meclis Görüşmelerinde Türkiye Ekonomisi Hakkında Önemli Açıklamalarda Bulundu.

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin YILDIZ Meclis Görüşmelerinde Türkiye Ekonomisi Hakkında Önemli Açıklamalarda Bulundu.

  HÜSEYİN YILDIZ (Aydın) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; hepinizi saygıyla selamlıyorum. 
    Değerli arkadaşlar, borçların yeniden yapılandırılmasını devamlı yeniliyoruz. Yeniden yapılandırılırken vatandaş ilk taksitini ödüyor, maalesef 2'inci ya da 3'üncü taksitini ödeyemiyor çünkü on dört yıldan beri yaptığınız bu politikalar yüzünden Türkiye'de üretim durdu; çiftçinin durumu ortada, esnafın durumu ortada, sanayicinin durumu ortada. 
    Şimdi, bu durumlar varken bu vatandaş, bu sanayici, bu çiftçi, bu esnaf siftah yapmazken nasıl vergisini ödeyecek? Düşünün, her vatandaşın cebinden Maliye 60 lirasını alıyor, dolaylı olarak 60 lirasını alıyor. Ben size bir hesap söyleyeceğim yani Bakkal Hasan Amcanın hesabını vereceğim: On dört yıldan beri iktidardasınız. Ortalama bütçemiz 200 milyar dolar, Türkiye'nin bütçesi. 14'le çarptığımız zaman 2 trilyon 800 milyar dolar yapıyor. 200 milyar dolar da özelleştirmeden geldi, 3 trilyon dolar. 
    Değerli arkadaşlar, Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri yapılan bütün yatırımları sattınız; fabrikaları sattınız, TÜPRAŞ'ı, PETKİM'i, Telekom'u, her şeyi sattınız, 3 trilyon dolar vergi topladınız. Allah aşkına ya, bir tane TÜPRAŞ mı yaptınız, bir tane PETKİM mi yaptınız, bir tane Telekom mu yaptınız, ne yaptınız? Duble yollar yaptınız, 10 milyon işsiz insan yarattınız. 10 milyon şu an işsiz var arkadaşlar. Ben iki saat geç İzmir'e gideyim ama işim olsun işim. Bana yol lazım değil, bana duble yol lazım değil; bana üretim lazım, bana sanayi lazım, bana fabrika lazım. (CHP sıralarından alkışlar)
    Değerli arkadaşlar, inanın ki ben özellikle... Bu ülkenin her tarafı ateşlerle çevrilmiş, terör sorunu var, işsizlik sorunu var ama maalesef ne hikmetse bir anda tavşan çıktı içinden, bir kanun geldi Anayasa değişikliği diye, ee, başkanlık sistemi. 
    Değerli arkadaşlar, bu başkanlık, bir rejim değişikliğidir. Bunu alırsınız, kamuoyunun önünde sivil toplum örgütleriyle tartışırsınız, Anayasa hukukçuları önünde tartışırsınız, bütün muhalefet partileriyle bir iş birliği yaparak tartışırsınız. Daha iki sene sonra uygulayacağınız bir yasayı neden apar topar buraya getirdiniz? 
    Bugün dolar 4 lira diyoruz, anlamıyorsunuz. Rabia işareti yapıyorum, Rabia; dolar bu oldu, Rabia oldu dolar. Bugün Türkiye'yi yüzde 50 maalesef yoksullaştırdık. 30 milyon işsiz insan var değerli arkadaşlar, 30 milyon açlık sınırı içinde yaşayan insanlar var.
    Gelin, bu Anayasa paketini geri çekelim, oturalım bütün partiler, bu ülkenin ekonomisini düzeltelim değerli arkadaşlar. (CHP sıralarından alkışlar)
    Bugün Suriye'nin parası bizden daha değerli oldu ya. İlk defa Türkiye Cumhuriyeti'nin parası Suriye parasının önünde değer kaybetti. Utanmamız lazım. On dört yıldır bu ülkeyi siz yönetiyorsunuz arkadaşlar. Sanki siz yönetmiyormuşsunuz gibi çıkıyorsunuz "E işte, bu ülke, CHP..." Ya sizin başınıza ne gelse, bu Cumhuriyet Halk Partisi yüzünden mi geliyor? (AK PARTİ sıralarından "Evet." sesi)
    Değerli arkadaşlar, bu işi bilmiyorsunuz, gerçekten bilmiyorsunuz veya bu ülkeyi, bu halkı düşünmüyorsunuz siz; samimi söylüyorum düşünmüyorsunuz. Bakın, tekrar ediyorum: Sayın Maliye Bakanı burada teknik bir adam, yıllardan beri takip ediyoruz. 3 trilyon dolar vergi geldi, topladınız paraları. Ne yaptınız bu paraları arkadaşlar, ne yaptınız yani? TÜPRAŞ mı kurdunuz Sayın Başkanım? Sayın Bakanım, TÜPRAŞ mı kurdunuz?
    MALİYE BAKANI NACİ AĞBAL (Bayburt) - Faiz ödedik.
    HÜSEYİN YILDIZ (Devamla) - Ben Aydın Milletvekiliyim, inanın ki var ya, bir tane yatırımınız yok, bir tane dahi yatırımınız yok. Hani "yol" filan diyorsunuz ya -şu anki Başbakanın, daha önceki Ulaştırma Bakanının Komisyonundayım, sordum kendisine- araştırdım, on dört yılda, çevre yollar da dâhil olmak üzere otoyol olarak 176 kilometre yol yapmışsınız. 
    AHMET SELİM YURDAKUL (Antalya) - Köprüler ne oldu?
    HÜSEYİN YILDIZ (Devamla) - Evet, köprüler...
     Değerli arkadaşlar, bugün sizin yaptığınız İzmir-İstanbul Otoyolu'nu siz yapmıyorsunuz ki, yap-işlet-devret modeli. 26 tane havaalanı yaptınız, siz mi yaptınız, parayı bütçeden mi verdiniz? Hayır, yap-işlet-devret modeli yaptınız. Ne yaptınız? (CHP sıralarından alkışlar, AK PARTİ sıralarından gürültüler)
    Yani siz şimdi kalktınız "üçüncü havaalanı" diye hava atıyorsunuz, devletin bütçesinden mi yaptınız? Hayır, yap-işlet-devret modeli olarak yaptınız.
    EJDER AÇIKKAPI (Elâzığ) - Kıskanıyor musun? Yapılmasın mı?
    HÜSEYİN YILDIZ (Devamla) - Ha, ne yaptınız biliyor musunuz, ne yaptığınızı biliyor musunuz? Devlet o iş adamlarına kefil oldu, yarın o parayı yine biz ödeyeceğiz, gariban işçi, gariban memur ödeyecek. Kim ödeyecek?
    Bu vesileyle hepinizi saygıyla selamlıyorum.

AydınÖzel

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1424 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim