• Aydın14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İYİ Partili Sezgin: Hastane bahanesiyle, Atatürk Havalimanı kullanılamaz hale getiriliyor
19 Nisan 2020 Pazar 13:48

İYİ Partili Sezgin: Hastane bahanesiyle, Atatürk Havalimanı kullanılamaz hale getiriliyor

İYİ Parti Siyaset Akademisi Başkanı ve Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Atatürk Havalimanı’nın bulunduğu alana yapılmakta olan sahra hastanesini Meclis gündemine taşıyarak, milli servetin yağmalandığını belirtti.

İYİ Parti Siyaset Akademisi Başkanı ve Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Atatürk Havalimanı’nın bulunduğu alana yapılmakta olan sahra hastanesini Meclis gündemine taşıyarak, milli servetin yağmalandığını belirtti.

 

Aydın Sezgin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlanması talebiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu önergede, “inşaat, pistlerin üzerine denk gelecek şekilde konumlandırılmış ve inşaat için havalimanının pistleri ortadan kaldırılmıştır” ifadelerini kullanarak, geçtiğimiz yıllarda dünyanın en iyi 3 havalimanından biri seçilen Atatürk Havalimanı’nın uluslararası standartlara uygun ve kullanılabilir durumdaki pistlerinin kullanılamayacak duruma getirildiğini söyledi.

 

Sahra hastanesi için, havalimanının kapalı alan, elektrik ve su gibi her türlü altyapı hizmetleri açısından elverişli durumdaki 325 bin metrekarelik kapalı alana sahip terminal binası ya da 11 milyon 650 bin metrekare boş arazinin neden kullanılmadığını soran Sezgin, “4 milyar TL’lik bir milli servetin adeta yağmalanmasına hangi gerekçeyle müsaade edilmektedir?” ifadelerini kullandı.

 

İYİ Parti Milletvekili Sezgin, Bakan Karaismailoğlu’na şu soruları yöneltti:

  • Atatürk Havalimanı’nda yapılmakta olan sahra hastanesi inşaatını hangi şirket, hangi ihale şartları kapsamında yapmaktadır?
  • Sahra hastanesi için, havalimanının kapalı alan, elektrik ve su gibi her türlü altyapı hizmetleri açısından elverişli durumdaki 325 bin metrekarelik kapalı alana sahip terminal binası yerine neden pistlerin kırılması tercih edilmiştir?
  • Sahra hastanesi için, havalimanı arazisinde bulunan 11 milyon 650 bin metrekare boş arazi neden kullanılmayarak, pistler heba edilmiştir?
  • Uzmanlar, bu standartlarda bir pistin maliyetinin yaklaşık 2 milyar TL olduğunu belirtmektedir. 4 milyar TL’lik bir milli servetin adeta yağmalanmasına hangi gerekçeyle müsaade edilmektedir?
  • Devlet hazinesi, koronavirüsle mücadele için vatandaşlardan yardım talep edilecek kadar kötü durumdayken, milletin vergisiyle yapılmış olan pistler yıkılarak, yine milletin vergisiyle yüksek inşaat maliyetli bir yatırıma neden girişilmiştir?
  • Hastane inşaatı bahanesinin arkasındaki asıl amaç, Atatürk Havalimanı’nı kullanılamaz duruma getirerek, İstanbul Havalimanı’na ilişkin şikayetler nedeniyle Atatürk Havalimanı’nın yeniden kullanıma açılmasına yönelik talep ve beklentilerin önünü kesmek midir?
Bu haber toplam 1208 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim