• Aydın24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KOÇARLI’da Adnan MENDERES İçin Lokma Hayrı
17 Eylül 2019 Salı 19:41

KOÇARLI’da Adnan MENDERES İçin Lokma Hayrı

Koçarlı belediyesi demokrasi şehidi Adnan Menderes için Cihanoğlu Cami önünde lokma hayrı düzenledi,

Koçarlı belediyesi demokrasi şehidi Adnan Menderes için Cihanoğlu Cami önünde lokma hayrı düzenledi,

Etkinliğe  Koçarlı Kaymakamı Fırat ÇELİK, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim KAPLAN, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat YILMAZ, Koçarlı Esnaf Odası Başkanı Hüseyin YAMAN, Muhtarlar Derneği Başkanı Hanife KIRKUŞU, Koçarlı Belediye Başkan Yardımcısı Yasemin KANAT, Meclis Üyeleri Tuncer SARI, Necmi CIPLAK Daire Amirleri, STK Başkanları, AK Parti Koçarlı İlçe Kadın Kolları Başkanı Yasemin UYGUN, Muhtarlar ve Vatandaşlar Katıldı.

Merhum Demokrasi Şehidi Adnan MENDERES ile ilgili açıklamalar yapan Koçarlı Belediye başkanı Nedim KAPLAN; 17 Eylül 1961 günü demokrasinin darbe ile alaşağı edilerek başvekilimiz Adnan Menderes, Hasan POLAT ve Fatih Rüştü ZORLU vefatı demokrasiye ağır darbe vurmuştur.        

RABBİM BU ÜLKEYE BİRDAHA BÖYLE BİR ACI YAŞATMASIN                                             

Koçarlı küçük bir ilçe olsa da önemli şahsiyetler yetiştirmiştir. Koçarlı İlmi, Kültürü ve tüccarlarıyla önemli gelişmeler sağlamıştır. Türkiye ye yön vermiş bütün bireyler ADNAN MENDERES’i özelliklerinden faydalanarak ülke politikalarına katkı sağlamıştır. Bu sebeple Şehitlerimizi rahmetle anıyorum

DEMOKRASİ ŞEHİTLERİMİZİ ANMAK İÇİN YAĞ KOKUTUYORUZ                                           

Bugün geleneklerimizi yaşatma adına şehitlerimiz için mevlüt okutup lokma döküyoruz. Modern lokma teklonoji yerine yerde ateş ile tıpkı geçmişte olduğu gibi yağ kokutarak lokma hayrımızı gerçekleştiriyoruz.

MURAT YILMAZ; HAYRINIZI ALLAH KABUL EYLESİN                                                           

Koçarlı’da Adnan MENDERES’i anma etkinliklerine katılan Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürü MURAT YILMAZ; Bugün hayrını yaptığımız merhum şehidimiz Adnan Menderes’in vefatının 58. Yıl dönümünü rahmetle anıyorum.

MEKAN VE TARİH BİRBİRİNİ TAMAMNIYOR                                                                       

Başvekilimizin memleketinde hemşerileri onu hayırla yad ediyor, çok önemli bir etkinlik kendilerine Allahtan rahmet diliyorum, geride ciddi bir tarih bıraktılar bu tarihe sahip çıkmak adına da koçarlı ilçemizin buna sahip çıkması bunla beraber hazırlıkları yapılan adnan menderes müzesinin koçarlıda bulunması ayrı bir güzelliktir.

ADNAN MENDERES MÜZESİ TAMAMLANMASI  VALİ KÖŞGER’in DESTEĞİ VE TALİMATLARIYLA  DEVAM EDİYOR                                                                                             

 Müze ile ilgili yapılan çalışmaların kısa süre içinde tamamlanması hedeflenmekte diyen YILMAZ; Koçarlı’da yapılan müzemizin merhum Adnan MENDERES’ in anılarını yaşatmakta büyük bir önem taşıyacaktır. Müzenin tamamlanmasıyla YAŞAYAN TARİHİ BİR MÜZE OLACAKTIR.

sablonn-001.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 998 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim