• Aydın22 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Metin Lütfi BAYDAR Gazeteciler İle Bir Araya Geldi…
05 Kasım 2016 Cumartesi 14:45

Metin Lütfi BAYDAR Gazeteciler İle Bir Araya Geldi…

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi BAYDAR Turistik Parkta Basın Mensuplarıyla Kahvaltı Eşliğinde Bir Araya Geldi.

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi BAYDAR Turistik Parkta Basın Mensuplarıyla Kahvaltı Eşliğinde Bir Araya Geldi.

Metin Lütfi BAYDAR : Bu Sistem Bu Kadar Karışık Olmamalı

Bu eğitimde özellikle oluversin bakı verelim kuran kursunu da alsın, o da olsun, bu da olsun. Yok kardeşim o da olsun, bu da olsunla torba doluyor, torba dolduğu zamanda bir şey olmuyor. Bunun bir kere bir şeyini oluşturmamız lazım. Milli eğitim komisyonunda da konuşuyoruz; bu sistem bu kadar karmaşık, birbirine giren bir şey olmamalı. Adam gibi kardeşim bilimsel eğitim alacaklar alır, belirli bir yaştan sonra inanç eğitimimiz ne yönelik olarak; ben çocuğumun hem bilimsel eğitim almasını istiyorum belirli bir yaştan sonra, 9-10 yaşından sonrada kendi dinini öğrenmesini istiyorum özgürlüğünü vererek dinini de dibine kadar, istediği yere kadar öğrenecek bir sistem koymamız lazım.

Metin Lütfi BAYDAR : Türkiye’nin resmi dili Türkçe kardeşim

Bakın Türkiye’deki temel yanılgılardan bir tanesi de şu arkadaşlar; Türkiye’de ne yazık ki inancımızı kendi dilimizden öğrenemiyoruz arkadaşlar. Böyle bir sıkıntımız da var. Dünyanın her ülkesinde inanç kendi dilinizden öğrenilir, bizde önce Arapça öğreneceğiz, ondan sonra öğreneceğiz. Kendi yaşantımıza bakalım biz kendi dinimizi inancımızı nasıl öğrendik; ilkokula başladık, başladığımızdan itibaren dedemiz bizim elimizden tuttu, evin karşısındaki camiye götürdü. Yazları kuran kursu, önce önümüzdeki arkadaşımızın ayağını gıdıklayarak, camide oyunlar oynayarak camiyi sevdik, namazlarımızı kıldık, duaları ezberledik, içeriğini bilmeden ezberledik. Belirli bir olgunluğa eriştikten sonra geldik 30lu yaşlara; ben ne diyorum bunun bir Türkçesine bir bakayım dedik, adam gibi bir meal bulduk. Meali okuduk ondan sonra öğrendik. Anladınız mı arkadaşlar? Ana dili eğitim şudur, budur her yerde konuşuyoruz, ediyoruz. Türkiye’nin resmi dili Türkçe kardeşim.

Metin Lütfi BAYDAR : Kur’an-ı Kerim Mealini Nüzül Sırasına Göre Okuyalım

Bu dil içerisinde de bizim adam gibi vaazlar veriliyor ama o iyi bir meali birde nüzül sırasına göre. Biliyorsunuz şuan ortamda bulunan Kur’an-ı Kerim’ler Muaviye döneminde değiştirilmiş sıraya göre yapılmıştır. Yani o 23 yıllık süre içerisinde peygamber efendimize inen ayetleri o iniş sırasına göre okunmasında büyük fayda var arkadaşlar. O sıraya göre okuyun.  Kur’an-ı Kerim’in meallini de nüzül sırasına göre okumakta fayda var. Bu konularda bir reforma, gerçekten bir anlayışa, inancını Türkçe olarak bilen, ne yaptığını ne ettiğini bilen gençlere ihtiyacımız var arkadaşlar.

Metin Lütfi BAYDAR : Cemaatler Aklını Başına Alsın

Çünkü cemaatin yaptığı ne? Aklını bana kiraya ver ben kirada tutayım, senin yerine ben dua edivereyim. Yok ya kimi kandırıyorsunuz siz kardeşim. Kimi kandırıyorsunuz siz. O yüzden tüm cemaatlerinde aklını başına alması gerekiyor. Olmasın mı? Olsun, eyvallah. İnsanlar bir arada, inanç birliği arasından gelip kendi yorumlarını yapamaz mı? Yapabilir ama şeffaf olacak kardeşim. Ben bileceğim, nasıl Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekle Derneği üyeleri kimlerdir, kaç kişidir bunlar, bunların aidatları nedir, kaç öğrenci okutmaktadırlar, nerelerden yardım almışlardır, bu paralar nerede kullanılmıştır Türkiye’nin bu şeffaflığa, bunları bilmeye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Diyelim İsmail Ağa Cemaati, İsmail Ağa Cemaatinin kaç üyesi vardır, bunlar nerelerden para toplarlar, bu paraları nerelere harcarlar, ne kadar öğrenci okuturlar, hangi yurtlarda hangi garibanlara bakmışlardır. Bunları hep bilmemize ihtiyaç var. Diyelim ki hak yol vakfı, İskender Paşa Cemaati neyse işte. Birçok kendini tanımlayan cemaat var. Süleymancılar, bunları bileceğiz ve bunların hepsi belirli kayıtlar altında olacak arkadaşlar. Türkiye’nin bu şeffaflığa ihtiyacı var. Bunu yapmadığı için Ak Parti hükümeti zamanında şimdi yoğurdu üfleyerek yiyor. Benimde onlara tavsiyem buradan; kardeşim şeffaflaşalım her alanda şeffaflaşalım.

Metin Lütfi BAYDAR : FETÖ Cemaatinin Topladığı Yardımların Nereye Gittiğini 15 Temmuz’da Gördük

Bu camilerde toplanan paraların makbuzu var mıdır? Yok mudur? Bunlar nereye harcanmaktadır? Bu fitre zekat bunlar nereye gitmektedir? Bunları vatandaş adına soruyorum. Vatandaşımız bunları merak etmektedir arkadaşlar. Kurban için toplanan paralar, deriler için toplanan paralar bunlar nereye gitmektedir. Bakın bunların nereye gittiğini gördük 15 temmuzda. Karşımıza mermi olarak, bilmem ne olarak çıkıyorsa bunlar, Türkiye olarak bunların önlemini almak durumundayız arkadaşlar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bunu bundan neredeyse 100 yıl önce görmüş. Demiş ki; bakın arkadaşlar inancı dibine kadar yaşayacak olan sistem laikliktir, bunu karıştırdığımız zaman dinle siyaset ilişkisini ayırmamız lazım, din ayrı siyaset ayrı, dinle ticaret ilişkisini ayırmamız lazım demiş. Bunları da ona göre kurgulamış. Ne bozuyorsun kardeşim. 100 yıl geçmiş. Bunu bozmaya çalıştılar, kim bozmaya çalıştı? Bu cemaatler bozmaya çalıştı arkadaşlar. O yüzden yoğurdu üfleyerek yiyeceğiz. Herkesin inancına sonsuza kadar saygımız var ama kimsenin benim vatandaşımın aklını kiraya almasına müsaade etmeyeceğiz. Buna nereden başlıyor. Eğitim sisteminden. Eğitimi adam gibi oturtacağız arkadaşlar. Bu milli mesele arkadaşlar, bu parti meselesi değil. Burada da şu konuşmalarımı bir partili olarak yapmaktan ziyade bir eğitim sektöründe 7 yıl rektörlük yapmış bir çok alanda yurt dışında Türkiye’yi temsil etmiş birisi olarak yapıyorum.

Haber / Fotoğraf : Emrullah TURGUT

_dsc1401.jpg_dsc1405.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2596 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim