• Aydın10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MUSTAFA SAVAŞ AKSARAY'DA
14 Ekim 2019 Pazartesi 22:19

MUSTAFA SAVAŞ AKSARAY'DA

AK Parti Aydın Milletvekili TBMM Kit Komisyonu Başkanı Mustafa SAVAŞ,Kit Komisyonu üyeleriyle birlikte Aksaray'da Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) ‘nin Tuz Gölü Yeraltı Doğal Gaz Depolama Tesisleri’ni ziyaret etti.

AK Parti Aydın Milletvekili TBMM Kit Komisyonu Başkanı Mustafa SAVAŞ, Kit Komisyonu üyeleriyle birlikte Aksaray'da Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) ‘nin Tuz Gölü Yeraltı Doğal Gaz Depolama Tesisleri’ni ziyaret etti.

AK Parti Aydın Milletvekili TBMM Kit Komisyonu Başkanı Mustafa SAVAŞ, KİT Komisyonu olarak Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) ‘nin Tuz Gölü Yeraltı Doğal Gaz Depolama Tesisleri’ni ziyaretimiz öncesi, Aksaray Valimiz Sayın Ali Mantı ve Sultanhanı Belediye Başkanımız Sayın Fahri Solak ile birlikte Sultanhanı Kervansarayı’nı gezerek tarihi dokularımız hakkında bilgi aldık dedi.

AK Parti Aydın Milletvekili TBMM Kit Komisyonu Başkanı Mustafa SAVAŞ, 

KİT Komisyonu Üyesi Milletvekillerimiz, Aksaray Valimiz Sayın Ali Mantı ve BOTAŞ Genel Müdürümüz Sayın Burhan Özcan’la birlikte BOTAŞ’ın Tuz Gölü Yeraltı Doğal Gaz Depolama Tesisleri’ni yerinde inceledik.

Tesisimiz; 2021 yılında 2. etabın da faaliyete geçmesiyle birlikte dünyanın en büyük yeraltı doğal gaz depolama tesisi olacaktır.

Ayrıca Sayın Genel Müdürümüz, tesisimizin kendi elektrik enerjisinin büyük bölümünü kendi kurduğu güneş panellerinden sağladığını, şu an depolama için kullanılmakta olan sulama sistemlerinin de ileride yöre halkının tarımsal sulama amaçlı hizmetine sunulacağını belirttiler.

Genel Müdürümüz ve Daire Başkanımızın yapmış olduğu sunumlar sonrası tesisimizi inceledik, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldık.

Tesisin ülkemize kazandırılmasında desteğini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Bakanlarımıza, tesisin bu noktaya gelmesinde emeği geçen başta Genel Müdürümüz olmak üzere tüm BOTAŞ çalışanlarına teşekkür ederiz dedi.

sablon-044.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 821 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim