• Aydın11 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SEZGİN’DEN SORU ÖNERGESİ
24 Eylül 2019 Salı 14:45

SEZGİN’DEN SORU ÖNERGESİ

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Çiftçi Mallarını Koruma (ÇMK) başkanlıklarının sorunlarını Meclis gündemine taşıdı.

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Çiftçi Mallarını Koruma (ÇMK) başkanlıklarının sorunlarını Meclis gündemine taşıdı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlanması talebiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu önergede Sezgin, çiftçilerin mal güvenliği açısından ÇMK’ların önemine vurgu yaparak, bu kurumların gelirlerindeki azalma nedeniyle yaşadıkları sorunları ortadan kaldırmaya yönelik olarak Bakanlık tarafından herhangi bir çalışma yapılıp yapılmadığının açıklanmasını talep etti.

Aydın Sezgin, son yıllarda uygulanan tarım politikaları ve diğer çeşitli nedenlerden dolayı tarım faaliyetlerinin azalması nedeniyle, ÇMK’ların üye sayısında ciddi bir düşüş yaşandığını vurgulayarak, “ÇMK’ların istihdam ettiği bekçilerin maaş ve sigortaları ile diğer giderlerin karşılanmasında zorluklar yaşanmaktadır” ifadelerini kullandı.

19 Nisan 2018 tarihli ve 7139 sayılı kanun ile koruma hizmetlerinin isteğe bağlı hale getirilmesi nedeniyle ÇMK’ların gelirlerinin azaldığını ve koruma hizmeti almaya devam eden çiftçilerin de son dönemde giderek artan ekonomik kriz nedeniyle ÇMK borçlarını ödemekte güçlük yaşadığını belirten Sezgin, ÇMK’ların aidatları çiftçilerden icra yoluyla tahsil etmek zorunda kaldıklarının altını çizdi.

Sezgin, önergede şu sorulara yer verdi:

1) Bakanlığınız ÇMK’ların işlevi olmadığını düşünerek bu yapıları ortadan kaldırmayı mı yoksa kurumsal ve maddi açıdan tahkim etmeyi mi planlamaktadır?

2) ÇMK’ların yaşamakta olduğu sıkıntıların ortadan kaldırılmasına yönelik bir çalışmanız bulunmakta mıdır?

3) Çiftçilerin ÇMK borçları nedeniyle yaşadığı sıkıntıları ortadan kaldırmaya yönelik bir çalışmanız bulunmakta mıdır?

4) Diğer ekonomik faaliyetlerle iştigal edenlerin (esnaf, sanayici, vs.) mallarının korunması devletin sorumluluğunda ve ücretsizken, çiftçilerin bunun için aidat ödemek zorunda olması, devletin vatandaşlarına eşit hizmet verme ve ülkedeki güvenliği sağlama yükümlülüğüyle uyuşmakta mıdır?

5) ÇMK’ların devletin güvenlik birimlerine bağlanması yoluyla ücretsiz ve daha etkin bir hale getirilmesi yönünde bir adım atmayı düşünür müsünüz?

soru.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 638 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim