• Aydın14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TARAFTARLARA “HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK” CEZASI
28 Haziran 2019 Cuma 14:11

TARAFTARLARA “HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK” CEZASI

Adalet Komisyonu üyesi CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, AK Parti’nin sporda şiddet yasasında değişiklikler yapılması için Meclis’e sunduğu kanun teklifinin nedeninin seçim döneminde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için atılan sl

Adalet Komisyonu üyesi CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, AK Parti’nin sporda şiddet yasasında değişiklikler yapılması için Meclis’e sunduğu kanun teklifinin nedeninin seçim döneminde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için atılan sloganlar olduğunu söyledi.

 

Eski Gençlik ve Spor Bakanları AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak ve Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç ile bazı AK Parti'li milletvekillerinin imzasını taşıyan Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun Teklifi dün muhalefet partilerinin tüm itirazlarına rağmen Adalet Komisyonu'nda kabul edildi. Komisyon üyesi CHP’li Bülbül, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine dair kanunun Galatasaray maçındaki tezahüratlar nedeniyle çıktığını hatırlatarak “Bu yasal düzenleme de Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe tribünlerindeki özellikle ‘mazbata ver’ ve ‘Her şey çok güzel olacak’ sloganları karşılığında çıktı. Bu kanun teklifiyle taraftarlara ‘Here şey çok güzel olacak’ cezası veriliyor” dedi.

 

“ANAYASA’YA AYKIRI”

Teklifte “spor alanı” diye tanımlanan bölgeye müsabaka alanları dışında olan, müsabaka öncesinde, esnasında ve sonrasında taraftarın sürekli ve geçici olarak bulundukları yerlerin de dahil edildiğini söyleyen Bülbül, “Maç zamanı Beşiktaş meydanına toplanıyoruz ve stada yürüyor. İfade özgürlüğü de dâhil meydanlarda, sokaklarda toplanma ve gösteri özgürlüğümüzü kullanıyoruz. Ama bu teklifle bu özgürlükler alınıyor. Anayasa’nın 59’uncu maddesinde yer alan ‘Sporun kitlelere yayılmasını teşvik eder’ maddesi ihlal ediliyor. Zaman ve mekân sınırı bulunmaksızın, kamusal niteliği bulunmayan yerlerde özel yaşam alanlarına müdahale ediliyor” diye konuştu.

Teklifte kulüp yöneticilerine yönelik olan düzenlemeleri de eleştiren Bülbül,  “Süper Lig’deki birtakım yöneticilerin ve bir takımın taraftarın tipine uygun yönetici ve taraftar oluşturmak istiyorsunuz. Türkiye'deki futbol seyircisi, futbol taraftarı, futbol yöneticileri o istediğiniz kulübünün yöneticilik sisteminin içerisine girmez” dedi.

adalet-komisyonu-foto.jpeg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 752 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim