• Aydın30 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tarım Bakanı'nın Eliyle IŞİD'in Finansmanını Sağlıyoruz
01 Kasım 2019 Cuma 20:46

Tarım Bakanı'nın Eliyle IŞİD'in Finansmanını Sağlıyoruz

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin YILDIZ, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında Tarım Bakanı'nın Eliyle IŞİD'in Finansmanını Sağlıyoruz diyerek tepki gösterdi.

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin YILDIZ, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında Tarım Bakanı'nın Eliyle IŞİD'in Finansmanını Sağlıyoruz diyerek tepki gösterdi.

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin YILDIZ, 

Bugün Su Ürünleri Kanunu'nu görüşüyoruz, kırk sekiz yıl sonra yeniden çıkarılıyor. Ama AKP'nin her çıkardığı kanunun muhakkak bir nedeni vardır. Bu Su Ürünleri Kanunu'na bir bakıyorum, bizim Ege'de, Akdeniz'de, Karadeniz'de balıkçı barınakları var, bunları bir şekilde özelleştirerek yat limanlarına yani holdinglere verecek. Binlerce insan geçimini oradan sağlıyor küçük teknelerle. Ege'ye, Karadeniz'e, Akdeniz'e gittiğinizde görürsünüz, küçücük teknelerle geçimini sağlayan binlerce aile var. Maalesef bu kanunla da ilk hedefleri, barınakları holdinglere, yandaşlara satmaktır.

Değerli arkadaşlar, Tarım ve Orman Bakanı… Şöyle bir şey düşünüyorum: Ya bu suyu, yer altı kaynaklarını, yer üstü zenginliklerini… Su kirliliği en fazla kim yapıyor? Yine bu iktidar yapıyor. Aydın'da jeotermal elektrik santraline izin veren bu iktidar. Şu an Aydın'ın yer altı ve yer üstü kaynaklarının hepsi kirleniyor. Peki, ben Tarım ve Orman Bakanına soruyorum: Hangi önlemi aldınız da onları denetliyorsunuz? Sizin tek amacınız, yandaş firmalara, Aydın'da 5 tane firmaya gelir sağlamak için, rant sağlamak için, 1 milyon 200 bin nüfusluk, geçimini yüzde 80 tarımla sağlayan bir ili yok etmektir.

Değerli arkadaşlar, bundan beş, altı ay önce de yine su ürünleri kooperatifleriyle ilgili bir kanun gelmişti. Su ürünleri kooperatiflerinin seçilen başkanlarını aldınız, kayyum olarak desem, memurları atadınız. Şimdi, eskiden Aydın bölgesinde… Şu an Koçarlı'da su ürünleri 

kooperatifinin başkanı sizin şu anki Koçarlı Belediye Başkanınız. Kendisine sorabilirsiniz, eskiden çiftçiler kendi yönetimini seçtiğinde, parası olmadığında kendi kendine idare ediyordu, Başkan ama şu an, atadığınız memur altı dedi mi çıkıp gidiyor, gece on birde boru patlıyor, ortada kimse yok. Bu sene Aydın Kocalı, Aydın Merkez, Söke Merkez gerçekten bu konuda çok zorluklar çekti.

Değerli arkadaşlar, aynı zamanda, şu an, Aydın, Urfa, Çukurova, Adana'nın yüzde 70'i geçim kaynağını pamuktan sağlıyor. Arkadaşlar, 2018 pamuk maliyeti 3,46; satış fiyatı 5,2'ydi, Tarım ve Orman Bakanlığı 80 kuruş prim vermişti. Bu yıla gelelim, 2019'da pamuğun maliyeti 4,41, satış fiyatı şu an 3,7; bir yıl geçmiş yine Tarım Bakanı 80 kuruş verdi, ne zaman ödeyeceği de belli değil.

Değerli arkadaşlar, ben şunu düşünüyorum: Tarım Bakanının yaptığı bir şey var, eskiden tabii, yurt dışındaki gıda sektörünün danışmanlığını yapıyordu, kendisini hâlen Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanı değil, o firmanın danışmanı olarak görüyor (CHP sıralarından alkışlar) Çünkü ne hikmetse, ne zaman pamuk toplansa hemen kapıları açıyor, Yunanistan'dan biz şu an, pamuk ithal ediyoruz arkadaşlar.

Bazı arkadaşlarla konuşuyoruz, diyorlar ki: "Ya, dünya pamuk borsası var, ona göre fiyat belirliyoruz." Eyvallah, kabul ediyoruz. Peki, hiç baktınız mı dünya pamuk borsasındaki mazotun fiyatına, gübrenin fiyatına, neden onları baz almıyorsunuz? Avrupa ülkelerinin kullandığı gübre fiyatıyla, mazot fiyatıyla Türk çiftçisinin kullandığı gübre, tohum ve mazot fiyatı aynı mı? Oraya geldiğiniz zaman uygulamıyorsunuz.

Değerli arkadaşlar, şimdi, zeytin topluyoruz, önemli bir konuya değiniyorum, biliyorsunuz biz, İspanya, İtalya, Yunanistan'la zeytinde yarışıyoruz. Kaliteli zeytinyağı üretiyoruz Türkiye'de arkadaşlar. Gerçekten çiftçilerimize buradan teşekkür ediyoruz.

Şu an, zeytinyağı 14 lira, iki hafta önce Tarım Kooperatiflerinin altında bir şirket kuruluyor. Sayın Başkanım, sizin aracılığınızla soru sormak istiyorum Tarım Bakanına: Bu şirket, şu an, Suriye'de…

HÜSEYİN YILDIZ (Devamla) - Suriye'de, bu şirket -nakliye dâhil olmak üzere- çok kötü bir zeytinyağı getiriyor, maliyeti 9 lira arkadaşlar. Sonra o zeytinyağı buraya geliyor, burada bizim zeytinyağlarıyla karıştırılıyor, Türk amblemi yapıştırılıyor, yurt dışına ihracat yapıyoruz ve bu gönderdiğimiz yağın yüzde 50'si geri geliyor.

Sayın Bakana soruyorum: Bir: Yıllardan beri uğraşıyoruz, marka yaratalım zeytinyağında diyoruz, yarattık da. Neden başkasının zeytinyağını, iyi olmayan bir zeytinyağını getirip bizim zeytinyağıyla karıştırıyorsunuz?

İki: Bu şirket Suriye'deki şirketi aldı, o şirketin IŞİD'in bir kolu olduğunu iddia ediyorlar. Böyle bir şey var mı, yok mu? Bu IŞİD, burada, 104 vatandaşımızı öldürdü, şehit etti; 3 polisimizi öldürdü; o yetmemiş gibi Süleyman Şah Türbesi'ne baskı uyguladılar.

Biz dolaylı olarak Tarım Bakanının eliyle IŞİD'in, örgütün finansmanını sağlıyoruz arkadaşlar. Bir an önce Sayın Bakan bu işe el atmalıdır, bu ithalatı durdurmalıdır.

chp-aydin-milletvekili-yildiz-kaza-gecirdi-2-8845740_o-002.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 965 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim