• Aydın28 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TBMM'DE YILDIZ KONUŞTU, YAVUZ ZIRVALADI
04 Aralık 2019 Çarşamba 19:16

TBMM'DE YILDIZ KONUŞTU, YAVUZ ZIRVALADI

TBMM’DE YILDIZ KONUŞTU, YAVUZ ZIRVALADICHP Aydın Milletvekili Hüseyin YILDIZ, TBMM’de Plan ve Bütçe Komisyonunda bir konuşma yaptı.

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin YILDIZ, TBMM’de Plan ve Bütçe Komisyonunda bir konuşma yaptı.

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin YILDIZ’ın Başkan ve Komisyon Üyelerine sunum yaptığı sırada Ak Parti Aydın Milletvekili Metin YAVUZ’un hareketleri herkesi şaşırttı.

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin YILDIZ’ın konuşmasına ara ara sataşan aynı zamanda zırvalayan Metin Yavuz şu ifadeleri kullandı.

Ak Parti Aydın Milletvekili Metin YAVUZ’un

METİN YAVUZ (Aydın) – Hepsi çıkıyor, hepsi çıkıyor.

METİN YAVUZ (Aydın) – Hadi ya, hadi ya.

METİN YAVUZ (Aydın) – Boş konuşuyorsun, boş.

METİN YAVUZ (Aydın) – Boş konuşuyorsun, boş.

Gibi ifadelerle Zırvalaması CHP Aydın Milletvekili Hüseyin YILDIZ’ın TBMM’de Aydın’ın haklarını korurken konuşma aralarında sataşan Aydın Milletvekili Metin YAVUZ’un kalitesi tekrar ortaya çıkmış oldu.

 

BAŞKAN – Önerge üzerinde söz isteyen, Aydın Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Yıldız. (CHP sıralarından alkışlar)

Süreniz beş dakika Sayın Yıldız.

HÜSEYİN YILDIZ (Aydın)KARŞI OLDUĞUMUZ MADDELER VAR

Teşekkür ediyorum Sayın Başkanım.

Sayın Başkanım, değerli milletvekillerim; hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Değerli arkadaşlar, 29’uncu maddede… Biliyorsunuz, AKP zaten yıllardan beri torba yasaya her türlü şeyi, her şeyi koyarak buraya getiriyor. Evet, biz bu maddeye Cumhuriyet Halk Partisi olarak destek veriyoruz, bir sıkıntı yok ama bu torba yasa içinde gerçekten karşı olduğumuz maddeler de var.

HÜSEYİN YILDIZ : ÜLKEYİ YUKARI DEĞİL AŞAĞI DOĞRU UÇURDUNUZ

Değerli arkadaşlar, ben demin AKP Grup Başkan Vekilini dinledim “Cumhurbaşkanlığı sistemi müthiş bir sistem, gelir gelmez uçuracağız ülkeyi.” dediler ama ülkeyi yukarı doğru değil de inişe doğru uçurdular. Ben size birkaç tane konudan bahsetmek istiyorum.

Değerli arkadaşlar, ben, özellikle bu bütçeyi Plan ve Bütçede yirmi beş gün boyunca takip ettim. Hiçbir zaman bu bütçede çiftçiye para yok, asgari ücretliye para yok…

EKREM ÇELEBİ (Ağrı) – Var, var.

HÜSEYİN YILDIZ (Devamla) - …işsize para yok, esnafa para yok, hiçbir yere yok.

EKREM ÇELEBİ (Ağrı) – Çok, çok; her şey var.

HÜSEYİN YILDIZ (Devamla)21/B DİYE BİR MADDE VAR

Maliye Bakanının dediği şekilde “Paramız yok.” dediler.

Değerli arkadaşlar, Çiğdem Toker’in “Kamu İhalelerinde Olağan İşler” diye bir kitabı çıktı, özellikle AKP’li milletvekillerinin bu kitabı alıp okumasını istiyorum.

Şimdi “21/b” diye bir madde var. 21/b’de ne diyor biliyor musunuz? “Afet ve savaş gibi olağanüstü hâllerde kullanabilirsiniz.” diyor ama maalesef AKP bunu bu şekilde kullanmıyor, alışkanlık hâline getirdi. Size yaklaşık rakamı söylüyorum arkadaşlar: 21/b’yle 46 milyar 463 milyon liralık ihale yaptınız, 46 milyar 463 milyon liralık. Bu ne demek biliyor musunuz arkadaşlar? Anlatayım size. Açık ihaleye bütün firmalar girer, en az yüzde 30-35 kırımla iş gider ama 21/b’den 5 tane firma çağırıyorlar. O firmaların kim olduğunu biliyorsunuz. Ben özellikle AKP’li milletvekillerini tenzih ediyorum, o para sizin yanınızdan geçmiyor, ben onu biliyorum, nereye gittiğini de biliyorum, sizin yanınızdan geçmiyor; onu söyleyeyim baştan.

HÜSEYİN YILDIZ : 5 TANE FİRMAYA VERİYORLAR

Düşünün, 5 firma geliyor “Sen 2 milyar yazacaksın. Sen 2 milyar 10 lira yazacaksın. Sen 2 milyar 15 lira yazacaksın.” deniyor. İhalenin kimde kaldığı belli oluyor yani kırımsız bir ihale oluyor. Eğer açık ihale olarak gidilseydi devlet bütçesinde yani kasasında 7 milyar lira para kalacaktı arkadaşlar. Yani sizin çiftçiye vereceğiniz parayı, aldınız, götürdünüz, 5 tane firmaya vermiyorsunuz ve bu firmalar değişik işlerde de ortaklık yapıyorlar değerli arkadaşlar, ortaklık yapıyorlar. Yani onlar kendi işlerini kendileri ayarlıyorlar, ihaleleri kendileri ayarlıyorlar, parayı da kendileri alıyorlar. Yani biz 82 milyon insan o 6-7 tane firmaya çalışıyoruz arkadaşlar.

HÜSEYİN YILDIZ : SİZ MİLLETİN VEKİLİSİNİZ

Değerli arkadaşlar, bakın, ne yazıyor, biliyor musunuz? “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” yazıyor. Siz milletin vekilisiniz, Türkiye Cumhuriyeti’ni, 82 milyonu burada temsil ediyorsunuz. Ben sizin günahınızı almıyorum, bu paraların nereye gittiğini de hepimiz biliyoruz zaten. Eğer gerçekten doğru bir hükûmet sistemiyle, parlamenter sistemle yönetilseydik burada biz bakanı görecektik, bu soruları soracaktık. Biz şu an, 2018’den sonra bakanların yüzünü göremiyoruz. Kime hesap soracağız, kime, kime hesap soracağız?

HÜSEYİN YILDIZ : BAKANLAR TELEFONUMUZA ÇIKMIYOR

Şimdi, asgari ücret görüşülüyor, değil mi? Ben size bir şey söyleyeyim: Değerli vekiller, siz kendi bölgelerinize gidiyorsunuz, inanın, var ya, böyle giderse yakında sosyal patlama olur. Bir muhalefet milletvekilli olarak sizi uyarıyorum: Oturun, düşünün. Sarayla mı görüşeceksiniz… Ya, hadi bizi boş verin, bakanlar zaten çıkmıyor bizim telefonumuza da, ben AKP’lilere soruyorum: Hangi bakan sizin telefonunuza çıkıyor, hangi sorununuzu hallediyor?

METİN YAVUZ (Aydın) – Hepsi çıkıyor, hepsi çıkıyor.

HÜSEYİN YILDIZ (Devamla) – Yani bu sistemi mi övüyorsunuz? Hangi bakan sizin sorununuzu hallediyor?

METİN YAVUZ (Aydın) – Hadi ya, hadi ya.

HÜSEYİN YILDIZ (Devamla) – VEYSEL EROĞLU BAKAN İKEN AYDIN’IN BİR SORUNUNU ÇÖZDÜM

2015 ile 2018 yılları arasında yine ben bu Meclisteydim, burada bakan otururken, Veysel Eroğlu’yla Aydın’ın bir sorununu çözdüm.

METİN YAVUZ (Aydın) – Boş konuşuyorsun, boş.

HÜSEYİN YILDIZ (Devamla) – Ama şu an, boş verin muhalefet partisinin milletvekillerini, siz iktidar milletvekilleri bile kendi bölgenize giderken vatandaştan kaçıyorsunuz, bunu biz biliyoruz arkadaşlar, biliyoruz.

METİN YAVUZ (Aydın) – Boş konuşuyorsun, boş.

HÜSEYİN YILDIZ (Devamla) – Hiç uğraşmayın, bu sistemin Türkiye’nin başına bela olduğunu hepimiz biliyoruz. Elinizi vicdanınıza koyacaksınız.

EKREM ÇELEBİ (Ağrı) – Hayal etmek güzel ama hayale ulaşmadığın zaman çamur atmana gerek yok.

HÜSEYİN YILDIZ (Devamla) ASGARİ ÜCRETTEN VERGİLERİ KALDIRALIM

Bakın, tekrar ediyorum: Gelin, bu torba yasayla biraz da elektrik, doğal gaz ve sudaki bütün vergileri kaldıralım. Yani 2 bin lira maaş alan da aynı vergiyi ödüyor arkadaşlar, 100 milyon lira para kazanan da aynı vergiyi veriyor, 10 bin lira maaş alan da aynı vergiyi veriyor. O zaman, gelin -ortak kullanım alanımızda- 2 bin lira alan adam o vergiyi vermesin, muaf tutalım vergilerden, KDV’leri kaldıralım, ÖTV’leri kaldıralım, lüks arabalara koyalım.  Ama sizler ne yapıyorsunuz? Sizler, her gün, her şeye zam yapıyorsunuz. Niçin, biliyor musunuz arkadaşlar? Sadece ve sadece…

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

HÜSEYİN YILDIZ (Devamla) – Bir dakikanızı alayım.

BAŞKAN – Tamamlayın.

Buyurun.

EKREM ÇELEBİ (Ağrı) – Sen bütçede bakanlarla görüşmedin mi? Bütçeye geldiğin zaman bakanlarla görüşmedin mi?

HÜSEYİN YILDIZ (Devamla)YILDA BİR KERE BAKAN İLE GÖRÜŞEBİLİYORUZ

Bütçe de yılda bir sefer yapılıyor, bırakın gelsinler de görüşelim yani.

Arkadaşlar, gerçekten komik bir şey ya! Ben, Aydın Milletvekiliyim, Türkiye'nin Milletvekiliyim, geliyorum, buraya, senede bir sefer Plan ve Bütçede bakanla görüşecekmişim.

EKREM ÇELEBİ (Ağrı) – Aydın’a gelen yatırımları almadın mı? Aydın’a gelen yatırımları tek tek size söylemedik mi?

BAŞKAN – Söz atmayalım lütfen, karşılıklı olmasın. Hatibi dinleyin.

HÜSEYİN YILDIZ (Devamla)ŞU HORCUMCULARI KESİN

Ayıp ya! Ayıp! Buna ayıp denir.

Değerli arkadaşlar, bakın size öneriyorum: Şu hortumları kesin. Bu hortumları kesmediğiniz sürece Türkiye'nin başına daha çok şeyler gelir. (CHP sıralarından alkışlar) Yap-işlet-devret modeliyle yapılan işleri muhakkak ve muhakkak Türkiye Büyük Millet Meclisine açmak zorundasınız. Açmak zorundasın. Kaç paraya yapılıyor bu ihaleler? Kaç paraya gidiyor? 5 liralık işi şu an 15 liradan yapıyorsunuz arkadaşlar. Bu, garibanın, yoksulun parası. Birileri zengin yapmak için bunları yapmayın. Elinizi vicdanınıza koyun. İnsanlar gerçekten intihar ediyor. Bakın, görüyorsunuz, insanlar intihar ediyor, elektrik parasını ödeyemiyor. İnsanlar aç, susuz! Buna bir çare bulun ve bu hortumcuların hortumlarını kesin.

Hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. (CHP sıralarından alkışlar)

tbmmde-chp-aydin-milletvekili-huseyin-yildiz-konustu-ak-parti-aydin-milletvekili-metin-yavuz-zirvaladi.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1070 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim