• Aydın29 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRKİYE GÜCÜNE GÜÇ KATMAYA DEVAM EDİYOR
04 Mayıs 2020 Pazartesi 08:00

TÜRKİYE GÜCÜNE GÜÇ KATMAYA DEVAM EDİYOR

Ak Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz bir Açıklama yayımladı.

Ak Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz bir Açıklama yayımladı.

Covid-19 salgını ile mücadele verdiğimiz bu süreçte Tarım’ın önemi daha iyi anlaşılmıştır. Çok şükür, ülke olarak bitkisel ve hayvansal üretim bakımından dünyada sayılı ülkeler arasındayız.

Başkan Erdoğan liderliğinde, Tarımda yapılan reformlar ile son 18 yılda, Tarımsal Hasılamızı %645 oranında arttırarak, 275 Milyar TL seviyesine taşıdık. Kırsal Kalkınma Hibeleriyle ‪200.000‬ vatandaşımıza istihdam sağladık. 308 Milyar TL Tarımsal destek verdik.  18 Milyar TL Tarımsal İhracat başarısını elde ettik. Bunların yanı sıra, 565 Baraj inşa ettik, 6,6 Milyon Hektar araziyi sulamaya açtık. 4,5 Milyar Fidan diktik. Tohumluk üretimimizi 8 kat, Tohumluk İhracatımızı 10 kat arttırdık.  

DİTAP İLE HERKES KAZANACAK

Tarım’da kendi kendine yeten ülkemiz, tarımsal hasılada Avrupa’da 1. sırada, dünyada ise ilk 10 ülke arasında yer almaktadır. Şimdi de dünya nüfusunun %40'ına, toplam 1,9 trilyon dolarlık tarımsal ticaret hacmine sahip bir coğrafyaya ulaşmak için, Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından, gıdada üretimden tüketime tüm zinciri dijital ortama taşıyacak Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) devreye giriyor.

Kooperatiflerden, birliklere, çiftçilerden, üreticilere, gübre, tarımsal ilaç, alet ekipman sektörüne, finasman sektörü, sigorta sektörünün bulunduğu kısaca sektörün tüm paydaşlarının gereksinim duyduğu her türlü ürünün tedarik edileceği bir alt yapıya sahip olan Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) ile herkes kazanacak.

Her zaman üreticiyi ve tüketiciyi kollayan Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Dr. Bekir Pakdemirli’ye, küçük çiftçilerimizin, büyük çiftçilerimiz ile aynı fiyat ve rekabet koşullarına ulaşmasını sağlayacak bu sistemi hayata geçireceği için, Hazine ve Maliye Bakanımız Sn. Dr. Berat Albayrak’a ile Ticaret Bakanımız Sn. Ruhsar Pekcan’a da projeye verdikleri desteklerinden dolayı, tüm üreticilerimiz ve tüketicilerimiz adına teşekkür ediyorum.

Bu haber toplam 619 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim