• Aydın21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
VP Genel Başkan Yardımcısı GÜLTEKİN Aydına Geldi
10 Aralık 2016 Cumartesi 14:11

VP Genel Başkan Yardımcısı GÜLTEKİN Aydına Geldi

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin: Türk Milleti, TBMM’yi yetkisiz kılan, bölücülüğe hizmet edecek “tek adam sistemi”ne izin vermeyecektir!

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin:

Türk Milleti, TBMM’yi yetkisiz kılan, bölücülüğe hizmet edecek “tek adam sistemi”ne izin vermeyecektir!

AKP ile MHP’nin üzerinde anlaştıkları yeni Anayasa önerisi bugün Meclise sunuluyor. Önerinin belli başlı esasları belli olmuştur.

            Meclis’e sunulan öneri “Tek adam sistemi”ni öngörüyor. Buna göre Hükümet fiilen kaldırılmış oluyor, Bütçeyi Meclis değil Cumhurbaşkanı hazırlıyor, Cumhurbaşkanına kanun Hükmünde Kararname çıkarma yetkisi veriliyor, MGK kaldırılıyor, HSYK ve AYM üyelerinin yarısı Cumhurbaşkanı tarafından atanıyor, Meclis ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri aynı anda yapılarak aslında bütün milletvekillerinin Partili Cumhurbaşkanı tarafından belirlenmesi sağlanıyor ve Cumhurbaşkanı’nın Yüce Divana gönderilmesi için gereken oy 401’e çıkarılarak gerçekte imkansız kılınıyor. Vb.vb.

Tarih tersine çevrilemez!

            Bu Anayasa önerisi birinci olarak Türk Milleti’nin tam 150 yıldır yürüttüğü demokratikleşme mücadelesini yok saymakta, tarihi geri döndürmeye çalışmaktadır.

            Türkiye; emperyalizme, sultanlığa ve feodalizme karşı yürüttüğü mücadelenin sonunda Meclisin başat rol oynadığı demokratik sisteme ulaştı. Kurtuluş Savaşı yıllarında doğrudan Meclis İdaresi Sistemi, daha sonraki dönemlerde ise uygulanan Parlamenter Demokratik Sistem, milletimizin tarih içinde mücadele ile ulaştığı sistemdir.

            Milletlerin tarih içinde mücadele ile elde ettiği kazanımlar, birilerinin kafalarında oluşturduklarını zannettikleri parlak fikirlerle tersine çevrilemez.

Milletin birliği bozacak her girişim, emperyalist tehdide hizmet eder

            İkinci olarak Türkiye’nin ağır bir dış tehdit altında olduğu koşullarda milleti ortadan ikiye bölmek anlamına gelecek Başkanlık sistemi girişimi ülkeye yapılabilecek en büyük kötülüktür.

            ABD’nin bütün gücüyle bölücü terörün arkasında durduğu herkesin bildiği bir gerçektir. PKK’ya son olarak karadan havaya atılan füzelerin verildiği haberleri gazete sayfalarını dolduruyor.

            Türkiye ancak bütün milleti sımsıkı birleştirerek varlığına yönelen tehditleri alt edebilir.

            Başkanlık önerisinin geçtiğimiz yıllarda PKK tarafından desteklenmesi herkes için uyarıcı olmalıdır.

            Aynı şekilde önerinin hiç kimsenin aklında yokken MHP Genel Başkanı Bahçeli tarafından gündeme getirilmesi de uyarıcı olmalıdır. Hatırlanacağı üzere Bahçeli 2002 yılı Temmuz ayında da, gündemde hiç yokken kendi Partisi’nin yetkili kurullarının görüşlerini bile almadan Türkiye’nin 3 Kasım’da erken seçime gideceğini açıklamış ve böylece Irak savaşı başlamadan önce Hükümetin, ABD’nin istediği şekilde değişmesini sağlamıştı.

“Sultanlığa” geçit yok!

            Türkiye, Sultanlığa yani “Tek adam sistemi”ne karşı mücadele ederek bugünkü Türkiye oldu. Cumhuriyetin kuruluşundan 90 yıl sonra bugün gene ağır tehditlerle yüzyüze gelmiş bulunuyoruz.

            Bugün Türkiye’nin ağır bedeller ödemesine yol açan, yakın geçmişte izlenen kimi politikalar söz konusu olduğunda “kandırıldım” diyen anlayış sahiplerinin, Meclis denetimini tamamen ortadan kaldırarak neredeyse sınırsız yetkiyle Türkiye nereye götürecekleri bellidir.

            Türk Milleti kaderini kişilerin keyfi kararlarına terk edemez.

            Vatan Partisi TBMM’yi devre dışı bırakan bu girişimi boşa çıkarmak için bütün gücüyle çalışacaktır.

            “Sultanlık” rüyası görenlerin hevesleri kursaklarında kalacaktır.

AydınÖzel

unnamed-(2)-025.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1301 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim