• Aydın22 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YAVUZ : MİLLETİMİZİN GÖNLÜNDEKİ YERİMİZ DEĞİŞMEDİ
15 Nisan 2019 Pazartesi 19:54

YAVUZ : MİLLETİMİZİN GÖNLÜNDEKİ YERİMİZ DEĞİŞMEDİ

Geçtiğimiz Cuma günü AK Parti Genel Merkezinde, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Merkez Karar Yönetim Kurulu ( MKYK ) toplantısına katılan Aydın Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Metin Yavuz, 31 Mart Yerel Seçimlerinin Türk

YAVUZ ‘’PARTİMİZİN, MİLLETİMİZİN GÖNLÜNDEKİ YERİ DEĞİŞMEDİ.’’

Geçtiğimiz Cuma günü AK Parti Genel Merkezinde, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Merkez Karar Yönetim Kurulu ( MKYK ) toplantısına katılan Aydın Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Metin Yavuz, 31 Mart Yerel Seçimlerinin Türkiye Geneli sonuçlarının masaya yatırıldığını, alınan sonuçlar neticesinde AK Partinin bir kez daha birinci parti olduğunu belirtti.

Başkan Erdoğan liderliğinde yapılan MKYK toplantısı sonrası açıklamalar da bulunan Aydın Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Metin Yavuz ‘‘ 31 Mart Yerel Seçimler, AK Partimizin milletimizin önüne çıkıp ve onay aldığı 15. seçimdir. Hamdolsun ki seçim sonuçlarına baktığımızda milletimizin gönlündeki yerimiz, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a olan güven hiç eksilmeden devam etmektedir. Yakın geçmiş seçim tarihimize bakmakta fayda var. 31 Mart’ta yapılan seçimler, AK Parti’nin yerel seçimlerde 4. kez girdiği seçim. İlk olarak, 2004 yerel seçimlerinde AK Parti, seçmenimizin  % 41,67’nin oyunu almış. Sırasıyla, 2009 yerel seçimlerinde seçmenimizin %38,39 oyunu, 2014 yerel seçimlerinde seçmenimizin % 45,52’nin oyunu, 2019 yerel seçimlerinde ise seçmenimizin % 44,35’nün oyunu almış.  Bu sonuçlardan da anlaşılacağı gibi AK Parti, geçirmiş olduğu 4 yerel seçimde; milletimizin gönlündeki yerini eksiltmeden 1. Parti olarak, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızın Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde milletimizin onayını almıştır.’’ dedi.

CUMHUR İTTİFAKI ÜLKEMİZ GENELİNDE TOPLAM 988 BELEDİYE KAZANMIŞTIR.

31 Mart Yerel Seçimlerine bakıldığında seçmenlerin katılım oranının yüksek olduğuna dikkat çeken Aydın Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Metin Yavuz, milletin sandıklara giderek demokrasiye sahip çıktığını belirtti. Yavuz yaptığı açıklama da, ‘’ Ülkemizde yapılan 31 Mart yerel seçimleri, seçmenlerimizin katılım oranı % 84,27 gibi yüksek oranda gerçekleşmiştir. Milletimizin demokrasiye ve ülke yönetimindeki iradeyi ortaya koyma isteği bizlere güç vermektedir. 31 Mart yerel seçimlerinde ki geçersiz oy oranı 2014 Mart yerel seçimlerinden sonraki en yüksek oran olan % 3,82 ile gerçekleşmiş olmasına rağmen ortaya tablodaki sonuçlar son derece iyidir. Bu durum sonucunda ittifakların aldığı oy oranları; Cumhur İttifakı (AK Parti %44,35 / MHP %7,31) % 52, Millet İttifakı (CHP/İP/HDP/SP)%44,52 olmuştur. Bu oranların karşılığında Türkiye’mizde bulunan 1389 belediyemizin, Seçimlerin kesin olmayan sonuçlarına göre BELEDİYE olarak; Cumhur İttifakı (AK Parti 753/ MHP 235) toplam 988 adet Belediye, Millet İttifakı (CHP 231/ İP 25/HDP 65) 343adet Belediye, Diğer 58 belediye olarak dağılmıştır. Yine bu oranların karşılığında belediyelerin toplamında 20.745 Belediye Meclis üyesi bulunmaktadır. BELEDİYE MECLİS ÜYESİ olarak; Cumhur İttifakı (AK Parti / MHP) 12.991 adet Belediye Meclis Üyesi, Millet İttifakı (CHP 4613/ İP 1092/HDP 1230) 6935 adet Belediye Meclis Üyesi, Diğer 819 Belediye Meclis Üyesi olarak dağılmıştır. Yine bu oranların karşılığında İl Genel Meclis Üyesi seçilen şehirlerimizde, Cumhur İttifakı (AK Parti %41,61 / MHP 518,82)  % 60,43, Millet İttifakı (CHP % 17,46 / İP %8,12 / HDP % 7,93) % 33,51, Diğer % 6,06 İl Genel Meclis Üyesi olarak dağılmıştır. ‘’ ifadelerini kullandı. Sonuçlanmayan yerler de sayımların devam ettiğini ve herkesin sükûnet içerisinde sonuçlanmasını ve YSK tarafından yapılacak olan resmi açıklamanın beklenilmesi gerektiğini ifade eden Aydın Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Metin Yavuz ’’ Seçim süresi güvenli geçmiştir ve katılım açısından vatandaşlarımız duyarlılığını yüksek derecede göstermiştir. Lakin sandık öncesi ve sonrası İstanbul’da yaşanan sonuçlanmayan olaylar önemlidir. Milletimizin iradesi ortaya, katıksız konulması sağlanmalıdır.’’ dedi.

MİLLETİMİZ CUMHUR İTTİFAKINA OLAN GÜVENİNİ BU SEÇİMLERDE BİR KEZ DAHA TEYİT ETMİŞTİR

Türkiye’ye diz çöktürüp ders vermeye çalışan dış güçlere 31 Mart Yerel Seçimlerinde milletin sandığa giderek demokrasiye ve ülkemiz bekasına sahip çıktığını belirten Aydın Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Metin Yavuz, ‘’ Seçim öncesi ülkemize yönelik yapılan ekonomik darbe ve algılar, örgütlü yapılan algı yönetimlerine rağmen halkımız beka sorununu anlamış ve bu milletin adamlarına gereken desteği vermiştir. Az önce de ifade ettiğim rakamsal sonuçları da değerlendirmek gerekirse sonuç olarak; 31 Mart 2019 Yerel seçimleri AK Parti olarak girdiğimiz 4. Yerel seçimlerde yine milletimizin yüksek teveccühüyle 1. Parti olmuştur. Cumhur İttifakı 24 Haziran 2018 Genel Seçimlerinde aldığı oyun üzerinde olan %52’lik bir oyla seçimin galibi olmuştur. İttifak yarışında karşı tarafta görünen 4 benzemez partinin, birçok il ve ilçede bir araya gelmelerine karşı, ülkemizin bekası için Milliyetçi Hareket Partisi ile beraber yürüdüğümüz Cumhur ittifakı milletimiz tarafından kabul görmüş ve de başarılı olmuştur. Milletimiz bu seçimlerde hemCumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemimize, hem de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a duyduğu güveni bir kez daha teyit etmiştir. Sayın Devlet Bahçeli ile beka yürüyüşüne ve birlikteliğine onay vermiştir. Milletimiz belediye başkanlığı tercihini faklı kullandığı seçim çevrelerinin büyük kısmında Belediye Meclis ve il Genel Meclis Üyeliklerinin büyük çoğunluğunu Cumhur İttifakına vermiştir.Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde partimiz kayda değer bir oy artışı yaşamış,  milletimiz kayyumlar aracılığıyla verilen hizmet belediyeciliğine gösterdiği teveccühü sandığa taşımıştır. Tabii Doğu ve Güney Doğunun terörden temizlenip baskının ortadan kalkıp hür iradelerini sandıkta göstermişler 40 belediyeyi ehil ellere teslim etmişlerdir. ‘’ şeklinde açıklamalarda bulundu.

metin-yavuz-002.jpg
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 918 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim