• Aydın19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YAVUZ"DAN KÜLLİYEYİ BOYKOT EDEN BARO"LARA SERT TEPKİ
28 Ağustos 2019 Çarşamba 13:29

YAVUZ"DAN KÜLLİYEYİ BOYKOT EDEN BARO"LARA SERT TEPKİ

2 Eylül'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak olan 2019-2020 Adli Yıl Açılış Töreni'ne içlerinde Aydın barosunun da bulunduğu yurt genelinde bazı baroların katılmayarak boykot kararı almasına Aydın Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Metin Yavuz tep

2 Eylül'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak olan 2019-2020 Adli Yıl Açılış Töreni'ne içlerinde Aydın barosunun da bulunduğu yurt genelinde bazı baroların katılmayarak boykot kararı almasına Aydın Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Metin Yavuz tepki gösterdi.

Yavuz yaptığı açıklama da ‘‘Yargının bağımsızlığını öne sürerek siyasetin bulaştırılmaması gerektiğini savunanlar, teröre destek verdikleri için Diyarbakır, Mardin ve Van Belediyelerine kayyım atamasını eleştiriyorlar. Nerde kaldı sizin tarafsızlığınız.’’ dedi.

2019-2020 Adli yıl açılış törenine katılacağını açıklayan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun milli adamlık duruşu gösterdiğini ifade eden Yavuz, boykot kararı alan baroların, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nu örnek almaya davet etti.

YARGIYA SİYASETİ KARIŞTIRMAYIN DİYENLER HDP’Lİ BELEDİYELERE KAYYIM ATAMASINI NEDEN ELEŞTİRİYORLAR

Aydın Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Metin Yavuz yaptığı açıklama da, ‘‘2 Eylül de Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılacak olan yeni adli yıl açılış törenini boykot edeceğini açıklayan bazı barolar sözde bağımsızlık ve tarafsızlık mesajı vererek yargıya siyasetin bulaştırılmaması gerektiği konusunda açıklamalarda bulundular. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu milli adamlık duruşu sergileyerek, açılış programına katılacağını açıkladığı andan itibaren içlerinde bizim Aydın Barosunun da olduğu bazı barolar, yargının siyasallaştığını iddia ederek hemen bir karalama politikasına girdiler. Söz konusu baroların birçoğuna bakıyoruz, teröre verdikleri desteklerden dolayı, belediye binaları kandilin adeta arka bahçesi haline getirilen Diyarbakır, Mardin ve Van Belediyelerine kayyım ataması yapılınca, halkın iradesine yapılan bir darbedir diyerek eleştiriyorlar. İçişleri bakanlığımızca görevlerinden uzaklaştırılan halkın iradesiyle seçilenler, biz teröre destek vermedik diyemiyorlar. Onca kahramanımızı şehit etmiş, kundaktaki bebeğe, kadına, kıza, gencine yaşlısına acımadan kıymış teröristlere destek verdikleri için bu belediyelere güçlü devletimiz tarafından kayyım atamasına sizler neden tepki gösteriyorsunuz. Hani nerde kaldı sizin tarafsızlığınız.  Yargıya siyasetin bulaştırılmaması gerektiğini açıklayan sizlere bakıyoruz da asıl siyaseti siz yapıyorsunuz. Eğer siyaset yapmak istiyorsanız, yargıyı dibine kadar siyasallaştırmaya çalışan başta CHP olmak üzere ülkemizde birçok parti var. Gidin bunlardan birinde siyasetinizi yapın. Barolarda siyaset yaparak, yargıya siyasetti bulaştırmayın.’’ dedi.

yavuz.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 719 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim