• Aydın25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YILDIZ, YILMAZKÖYDE Kİ HUKUKSUZLUĞA DUR DEDİ
30 Ağustos 2019 Cuma 14:26

YILDIZ, YILMAZKÖYDE Kİ HUKUKSUZLUĞA DUR DEDİ

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin YILDIZ Yılmazköy'de Jeotermal Enerji Santrali karşıtı vatandaşları ziyaret ederek dertlerini dinledi.

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin YILDIZ Yılmazköy'de Jeotermal Enerji Santrali karşıtı vatandaşları ziyaret ederek dertlerini dinledi. 

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin YILDIZ'ın ziyaretinde AYÇEP Başkanı Mehmet VERGİLİ'de hazır bulundu.

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin YILDIZ, Samimi söylüyorum Aydında ölüm oranları arttı, Aydında işsizlik oranı şuanda yüzde 20'yi geçti. böyle giderse Aydın 10 yıl sonra göç alan değil göç veren bir şehir olacak.

Burada özellikle Jeotermal Firmalarını seslenmek istiyorum, lütfen elinizi, ayağınızı Aydın topraklarından çekin. Bu Ülke hepimizin, bugün 30 Ağustos. 30 Ağustos'ta bu toprakların hangi şartlarda kurtulduğunu hepimiz biliyoruz. Dedelerimiz, Nenelerimiz hep birlikte mücadele verdi. O yüzden bu 30 Ağustos Zafer Bayramını bize zehir etmeyin. Sizden rica ediyorum bundan sonra Yılmazköy ve Aydın topraklarından ellerinizi çekin.

Söz ALAN Hicran DANIŞMAN : Şimdi Sayın Vekilim sizin söyledğinizi burada Aydınlı olan herkes biliyor, bunlar Konferanslara da katıldılar, yerinde de gördüler yani buradaki köylü kadınlara sorun bütün istatistik bilgilerin hepsini size tıkıt tıkıt saysınlar. Bizim burada sorunumuz bakın 1 haftadır biz engel olmaya çalışıyoruz adamlar geliyor yapıyor, diyorlar ki yani davranış olarak dedikleri şu : İt Ürür Kervan Yürür, adamların bize çektiği muamale bu, ama hukuksuz, DSİ'nin işlemide Hukuksuz, boruların döşenmesi hukuksuz, Nazım İmar Planında da bu borular gözükmüyor dedi.

Başka Bir Vatandaş : Ben Devlet Su İşlerine dilekçe yazdım, Ulaşımımı sağlayamıyorum, Seyahat özgürlüğüm engellenmiştir dedim bana verilen cevap şu arkadaşlar, bu yollar bizimdir biz istediğimizi yaparız, sen bu yolları kullanamazsın, bunu belgesi elimde şuanda isteyen basın mensubunada veririm dedi.

Hüseyin YILDIZ Firma Çalışanları İle Görüştü : Şimdi arkadaşlar bakın burası su kanalı, bu boruların buradan geçmesi demek ileride bizim ürünlerimizin sulandığı yerler işte İncirimiz, Zeytinimize zararı olduğunu hepimiz biliyoruz. Sonuçta sizde bir iş almışsınız burada iş yapıyorsunuz ama gerçekten şuan kanuna aykırı birşey yapıyorsunuz, yani Vatandaşın su kanalında hiç bir izin almadan para almadan Devlet Su işlerine verildi bu ne için verildi, Sadece Vatandaşın kendi arazilerini sulaması için verildi. Ancak şuan siz tam kanalın bitişiğine Jeotermal Enerji Santrali borularını geçiriyorsunuz. Bu boruların içerisinde de maalesef sağlığa zararlı Kükürtlü Su, Zararlı sular geçecek maalesef dedi.

Hüseyin YILDIZ : Jeotermal Enerji Santrali firmalarımız İstanbuldan gelip burada parayı kazanıyorlar, Zehirinide bırakıp gidiyorlar, Sonuçta Aydın halkımız 1 Milyon 200 Bin insan geçimini Zeytinden, İncirden geçiniyor. Defalarca gündeme getirdim Mecliste kendinizde biliyorsunuz 10 sefer kanun teklifi verdim. önerge verdim Kanun teklifi verirken dedim ki gelin beraber araştıralım, Jeotermal Enerji Santrallerinin Çevreye, Sağlığa, İncire, Zeytinimize ne zararı var araştıralım. Zaten Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi bu konuda araştırma yapmış, zarar verdiğini biliyoruz. Biz Jeotermal Enerji Santrallerine ve yatırımcılarına da karşı değiliz, Çevreyi kirlettiği için İncirimize, Zeytinimize ve Sağlığımıza zarar verdiği için biz karşıyız. Yoksa buradaki arkadaşlarımız tamam Enerjiye ihtiyacımız var ama bu halkın üretimde de İncire de Zeytine de Pamuğa da Domates'e de ihtiyaç var. Yani biz Enerjisiz yaşarız, şuanda Aydında Enerji fazlalığı var, şuan üretilen enerjinin yüzde 50 si toprağa gidiyor ama 13 sente Devlet Enerji alıyor, bunun yarısı toprağa gidiyor.

ad01de8f-1e89-45c5-923d-fe29897c89f0.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1126 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim