• Aydın28 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aydın Basketbol İl Temsilcisi Ömer GÖRÜR Röportajı
30 Aralık 2016 Cuma 23:13

Aydın Basketbol İl Temsilcisi Ömer GÖRÜR Röportajı

AydınÖzel Gazetesi Spor Muhabiri Emrullah TURGUT Aydın Basketbol İl Temsilcisi Ömer GÖRÜR İle Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

AydınÖzel Gazetesi Spor Muhabiri Emrullah TURGUT Aydın Basketbol İl Temsilcisi Ömer GÖRÜR İle Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

Emrullah TURGUT : Kendinizi tanıtır mısınız?

Ömer GÖRÜR : 2. Sefer Aydın Basketbol İl Temsilciliği Görevine Geldim

Türkiye Basketbol Federasyonu Aydın İl Temsilcisiyim. Görevi 1 buçuk yıldır tamamlıyorum. Sayın Hidayet TÜRKOĞLU Federasyon Başkanlığına geldikten sonra, kongremizde tekrardan aday olmamla beraber dün itibariyle Federasyonumuzun, Gençlik Hizmetleri Müdürlüğümüzün ve İl Müdürlüğümüzün teveccühleriyle tekrar görevi almış bulunuyorum.

Ömer GÖRÜR : 25 Yıldır Aydın’da Görev Yapıyorum

1962 Yozgat doğumluyum. Evliyim.  25 yıldır Aydın’da görev yapmaktayım. Aydın İl Özel İdaresinden 2013 yılında emekli oldum.

Ömer GÖRÜR : Uzun Yıllar Basketbol ve Voleybol Hakemliği Yaptım

Basketbol geçmişim; ilkokulda 2 defa Türkiye şampiyonasında yer almakla beraber uzun yıllar basketbolun içerisinde bulundum. Bizim zamanımızda çift branşta spor yapabiliyordunuz. Uzun yıllar voleybol ve basketbolda bölgesel anlamda olmamak kaydıyla ulusal hakemlik yapmış bulunuyorum. Bizim zamanımızda ulusal hakemlik vardı.

Ömer GÖRÜR : İl Hakem Kurulunda Görev Yaptım

İl Özel İdare Spor Kulübünde genel sekreterdim. Kulüp başkanımız sayın Halil İbrahim AKTİMUR’du. 3 il temsilcisiyle beraber il hakem kurulunda görev yaptım. Emekli olduktan sonra değerli arkadaşlarımla görüştükten sonra bu göreve aday olmamı istediler. Beraber 3-5 arkadaşla oturdum. Onların desteğini alarak, genel müdürün desteğini alarak görüşmemiz sonrasında bu görevi şuan yürütmekteyim.

Ömer GÖRÜR : 5 Yıldır Ulusal Hakem Yetiştirememiştik

Ben bu görevi yapmadan önce ulusal hakemimiz 2 taneydi. 5 yıldır ulusal hakem düzeyinde hakem yetiştirememiştik. Benim göreve gelmemden sonra ulusal hakemimiz oldu. Hedefi büyütmezseniz temelden gelen hakem hedefi göremez. Ben hakem oldum, 1 hakemiyim ama önümde hedef hiç olmuyor. Bu hedefi biz büyüttük. Bu sene çok şükür bir tane ulusal hakemimiz oldu. 2 tane gönderdik 1’i oldu. Çok istedim daha fazla göndermeyi ama olmadı. Bu seneki hedefimiz o.

Ömer GÖRÜR : Çok Büyük Alt Yapı Çalışmalarımız Var

Hidayet TÜRKOĞLU başkanımızla beraber büyük bir altyapı koordinesi içindeler. Çok iyi altyapılar var. 12 Dev Adam çalışmalarla eski başarılarını tekrardan elde edecektir. Altyapıdaki çalışmalarımız büyüyor. Özel okullarımızda bu çalışmalara el attılar. Şuanda tabi ki istediğimiz düzeyde değil ama bu sene hedef çok büyük.

Ömer GÖRÜR : 1 Kasımla 30 Nisan Arasında Maç Koyamıyoruz

Özellikle altyapıya çok önem vereceğiz. Bu konuda velilere de çok iş düşüyor. Tabi ki veliler istiyor ki çocuklarımız TEOG’dan geri kalmasın. Federasyonumuz da bu konuya el attı; 1 Kasımla 30 Nisan arasına maç koymayın dedi. Koyamıyoruz, U14 takımlarımız var. U14lerde maç koyamadık. Çünkü TEOG dönemi. Maç programları çok yoğun; okul maçları, kulüp maçları derken sağ olsun velilerde bu konuda bize duyarlılık verirlerse daha iyi yerlere ulaşacağız.

Emrullah TURGUT : Aydın’da profesyonel basketbol takımı olarak bir tek Efespor var. Efespor hakkında yorumunuzu alabilir miyiz?

Ömer GÖRÜR : Emeği Geçen Herkese Sonsuz Teşekkürlerimi Sunuyorum

Kesinlikle mükemmel bir takım. Çok iyi bir takım kurdular. O takımda emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Bu takımı bölgesel ligden alıp da buralara getirmek ilk defa oluyor. Başkanından tutunda oradaki malzemecisine kadar, bu işin temelinden alıp getiren arkadaşlarımızdan Allah razı olsun.

Ömer GÖRÜR : İnşallah Devamı Gelir

Ama yetmiyor. Burada o sponsorluk düzeyinde de Büyükşehir Belediye konuya el attı ve bu sorunu çözdü. İnşallah devamı gelir ve daha da iyi olur. Takım çok iyi, çok iyi gidiyor bizde il temsilcisi olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız.

Emrullah TURGUT : Aydın’ın zenginleri futbola yaptıkları yardım kadar basketbola da yardım ediyorlar mı?

Ömer GÖRÜR : Oyuncularımızı Tutamıyoruz

Kesinlikle yapmıyorlar. Keşke 4’te 1 oranında basketbola destek verseler. O kadar çok oyuncumuz dışarıya gidiyor ki; Banvit’e gidiyor, Karşıyaka’ya gidiyor. Çok iyi oyuncularımız buralara gidiyor. Tutamıyoruz oyuncuları. Bize destek olsalar 1 tane değil 5 tane takımımız profesyonel liglerde mücadele eder.

Ömer GÖRÜR : Görünen Köy Kılavuz İstemez

Hepsini geçtim şuan ki takımımızın önünü açsalar 1. Lig düzeyinde takımımız olur. Bu kesinlikle olur. Çünkü bunu sağlayacak altyapıda var, bu potansiyele sahip antrenörlerimizde var. dediğimiz gibi de maalesef zenginlerimiz hep futbol hep futbol, futbolun bulunduğu nokta da burada, görünen köy kılavuz istemez.

Ömer GÖRÜR : Bayan Basketbolunda da En İyi Düzeydeyiz

Bugün Darüşşafaka, Galatasaray, Fenerbahçe, Banvit, Karşıyaka Avrupa’da da başarılara imza atan kulüplerimiz. Bayan basketbolunda da en iyi düzeydeyiz. Lig olarak en iyi düzeydeyiz. Bu sene Aydınlı bir bayan arkadaşımız U14lerde milli takımda. Milli takımda oynayan çocuğumuz var ama o çocuğumuz antrenman yapabilecek takım bulamıyor. Bu sene inşallah belediyelerimizin de katkılarıyla Efespor gibi başarıyı da yakalayacağız.

Ömer GÖRÜR : Göreve Geldiğimizde Ağır Bir Sorumluluk Aldığımızı Biliyorduk

Bir sene önce bana bu görev tebliğ edildiğinde üzerimize nasıl ağır bir sorumluluk aldığımızın bilincinde olarak ilk hakem kurulumla birlikte vakit kaybetmeden kolları sıvadık.

Ömer GÖRÜR : Çok Sayıda Organizasyon Gerçekleştirdik

Göreve geldiğimizden bugüne kadar ilimizde çok sayıda sayı da organizasyon gerçekleştirdik. Şükürler olsun ki her birini alnımızın akı ile Federasyonumuzun ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün takdirini alarak tamamladık.

Ömer GÖRÜR : Olumlu Geri Dönüşler Oldu

Sezon sonunda Atatürk Kent Meydanı’nda ve hemen arkasından da Kuşadası’nda 10. Uluslararası Antrenör Gelişim Semineriyle eş zamanlı gerçekleştirilen 3x3 sokak basketbolu turnuvalarında katılım yüksekliği ve organizasyonların sorunsuz bir şekilde tamamlanması konularında da çok olumlu geri dönüşler oldu.

Ömer GÖRÜR : Hizmet Üretebilme Gayretindeyiz

Düzenlenen müsabaka çokluğu bakımından ülkemizin önde gelen illerinden olan Aydın’da bunu bahane etmeksizin hizmet üretebilmenin gayretini sarf ettik.

Ömer GÖRÜR : BELCA Sistemi İl Temsilcilerine Tanıtıldı

Eylül ayı başında Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından il temsilciliklerinin web sitelerinin standardizasyonunun sağlanması ve yayın kalitesinin artırılması amacıyla geliştirilen BELCA sisteminin il temsilcilerine tanıtılması ile ilgili olarak yine Kuşadası’nda düzenlenen eğitim programında federasyonumuzun talimatıyla elimizden gelen her türlü desteği sağlamaya çalıştık.

Ömer GÖRÜR : Hakem ve Masa Görevlisi Kursu Uygulamalı Eğitimleri Devam Ediyor

Ekim ayı içinde düzenlenmiş olan basketbol aday hakem ve masa görevlisi kursunda yine Türkiye genelinde en fazla katılımın olduğu bir süreç yaşayarak hakem mevcudumuzu yükselterek teorik eğitimlerin yanı sıra uygulamalı eğitimlerini başlattık ve hala bu eğitimleri sürdürüyoruz.

Ömer GÖRÜR : Üniversiteler Arası Basketbol 2. Lig Müsabakaları Kuşadası’nda Düzenlendi

Son olarak Türkiye Üniversite Sporları Federasyonunun bir organizasyonu olan Üniversiteler Arası Basketbol 2. Lig müsabakalarının Kuşadası ilçesinde düzenlenmesi konusunda organizasyon süreci içerisinde yer aldık.

Ömer GÖRÜR : Desteklerini Esirgemeyenlere Sonsuz Teşekkürlerimi Sunarım

Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar geçen sürede Aydın basketbolunun gelişimi adına yaptığımız hizmetlerden sonra Sayın Hidayet TÜRKOĞLU’nun federasyon başkanlığına seçilmesinden sonra İl Temsilciliklerinin yeniden atanması sürecinde yeniden il temsilciliği ile görevlendirildim. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın Bekir ÇEKER olmak üzere atama döneminde desteklerini esirgemeyen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

Röportaj : Emrullah TURGUT

_dsc6128.jpg_dsc6135.jpgmanset-044.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8085 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim