• Aydın16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aydın BŞB Efespor Koçu Engin VENCE İlk Yarıyı Değerlendirdi
26 Aralık 2016 Pazartesi 20:32

Aydın BŞB Efespor Koçu Engin VENCE İlk Yarıyı Değerlendirdi

Aydın Büyükşehir Belediye Efespor Koçu Engin VENCE İlk Yarıyı AydınÖzel Gazetesi’ne Değerlendirdi.

Aydın Büyükşehir Belediye Efespor Koçu Engin VENCE İlk Yarıyı AydınÖzel Gazetesi’ne Değerlendirdi.

Engin VENCE : İyi Bir Hazırlık Dönemi Geçirdik

Takımımızı oluşturduktan sonra başlangıç olarak iyi bir çalışma yaptığımızı düşünüyorum. Hazırlık döneminde 12 tane maç oynadık. Sonra maçlarımız başladı.

Engin VENCE : İlk Maçta Beklentim Daha Yüksekti

İlk maçımızı deplasmanda TED Koleji’ne karşı oynadık. İlk maçın ve deplasmanda oynamanın verdiği heyecan ve istekle daha çok beklentim vardı. Beklentimi tam karşılayamasak da İstanbul deplasmanından galibiyetle ayrıldık.

Engin VENCE : Karesi Maçı Bize Çok Şey Kattı

Sonra Karesi maçını burada oynadık. Çok geriye düştük. Çok büyük karakter göstererek kolay kolay her takımın başaramayacağı bir geri dönüşle o maçı da kazandık. Bu galibiyetle çok moral bulduk. O maçın bize çok şey kattığını düşünüyorum.

Engin VENCE : Hak Etseniz de Kazanamadığınız Maçlar Vardır

3. hafta Mersin’e gittik. Mersin’de iyi basketbol oynadık. Bu işlerin içinde farklı şeyler var. Ortam çok önemli mesela. Bazen hak etseniz de maçı kazanamadığınız zamanlar vardır. Öyle bir maç oldu. Orada 4 sayıyla yenildik.

Engin VENCE : Ormanspor Direk Rakiplerimizden

Sonra burada Ormansporla karşılaştık. Direk rakiplerimizden bir tanesi. Orada telafi etme düşüncemiz vardı. Maçın sonunu istediğimiz gibi oynayamadık. 3 sayıyla da o maçı kaybettik.

Engin VENCE : Her Rakibi Ciddiye Almak Lazım

Moral bozukluğuyla tekrar İstanbul’a gittik. Yeşilyurt deplasmanına çıktık. Takım olarak çok konsantre olamadık diye düşünüyorum. Her rakibi ciddiye almak lazım diye boşuna söylenmiyor. Bazı şeyler ne kadar söylense de takımlar ve kişiler yaşayarak öğreniyor. Yeşilyurt onu bize yaşattı. 3 maç üst üste kaybettik.

Engin VENCE : Yoğun bir Toplantılı Antrenman Haftası Yaşadık

O hafta takımla yoğun bir toplantılı antrenman dönemi yaşadık. Ayağa kalkmamız gerekiyordu. Bir tepki vermemiz gerekiyordu. Burada Bilecik maçıyla başlayan, Kepez, İzmir BŞB ve Çankırı olmak üzere arka arkaya 4 maçı kazandık. 2. olan takımın arkasındaki 3 takımın aynı puanı var. Biz averajla 4. sırada yer alıyoruz. İkinci devre bunu telafi edebiliriz.

Engin VENCE : Daha İyisini Yapabilirdik

Biz yeni kurulan genç bir takım olarak aslında bütçemizi de diğer takımlarla oranladığımızda başarılı bir ilk yarı geçirdiğimizi düşünüyorum. Daha iyisini yapabilir miydik? Yapabilirdik. Kaybettiğimiz maçların skorları da bunu gösteriyor, kazanabileceğimiz maçlardı. 1-2 şeyi daha iyi yapsaydık, keşke dediğimiz bazı şeyler vardı, onları gerçekleştirseydik daha iyi bir yerde olabilirdik.

Engin VENCE : Takımımızı İlk 3 İçerisinde Tutmaya Çalışacağız

Bu ligde yeniyiz. İlk defa Aydın böyle bir ligde oynuyor. Biz ilk devre yaşadığımız tecrübelerle ikinci devreyi oynayıp takımımızı ilk 3 içerisinde tutmaya çalışacağız. Bunu başardığımız takdirde hedefimize bir adım daha yaklaşacağız diye düşünüyorum.

Engin VENCE : İlk 6 Takım Arasında Lig Kurulacak

Bizim ilk hedefimiz; ilk 6 takım arasına kalmak. İlk 6 takım arasına kaldığımızda bir lig daha oluşacak. Takımımızı o ligde esas görmek istiyoruz.

Engin VENCE : Böyle Şeylere Aydın’da İhtiyaç Var

Şu beni çok sevindirdi yaşadığımız, geçirdiğimiz ilk devrede; Aydın halkının, Aydın basketbol severlerin salona gelmesi, salonu doldurması, böyle bir şeye Aydın’da ne kadar ihtiyaç olduğunu, gerekli olduğunu gösterdi diye düşünüyorum.

Engin VENCE : Aydın’daki Basketbol Kültürünü Hep Beraber Yukarıya Taşıyacağız

Özellikle maçlara ailecek gelen kişi sayısının çok çok artması, her maçta bunun artarak devam etmesi beni çok mutlu etti. Aydın’daki basketbol kültürünü hep beraber yukarıya taşıyacağız diye düşünüyorum.

Engin VENCE : Kulübe Daha Çok Maddi Destek Olunursa Daha Başarılı Oluruz

Bu yaptığımız işler ne kadar çok özverili çalışsak da sonuçta maddi tarafının çok belirleyici oluyor. Bize maddi yönden daha çok destek olunursa takımımızın daha iyi konsantre olup, daha iyi çalışacağını, çocuklarımızın daha verimli olacağını düşünüyorum. Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Özlem ÇERÇİOĞLU’na desteklerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Desteklerinin artarak sürmesini istiyoruz.

Haber : Emrullah TURGUT

_dsc5509.jpgmnaset.jpg

Bu haber toplam 5851 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim