• Aydın21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aydında Özel Güvenlik Halka Saldırdı
18 Şubat 2020 Salı 20:15

Aydında Özel Güvenlik Halka Saldırdı

Geçtiğimiz ay Efeler İlçesi’ne bağlı Kuyucular Mahallesi’nde JES uygulamasına karşı direnen halk Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay’ın da desteği ile şirkete geçit vermemişti.

Kuyucular Halkı tel örgü çekilmesine izin vermedi.

     Geçtiğimiz ay Efeler İlçesi’ne bağlı Kuyucular Mahallesi’nde JES uygulamasına karşı direnen halk Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay’ın da desteği ile şirkete geçit vermemişti.  Kuyucular Mahallesi dere yolu kenarı üzerinde bulunan Karadeniz Elektrik Üretim A.Ş. (KARKEY) tarafından Jeotermal kuyusu açmak için başlatılan çalışmaya halkın büyük tepki vermesi üzerine Efeler Belediyesi yetkilileri, kuyu açmak isteyen firmadan gerekli belgeleri istemiş firma ise belgeleri ibraz edememişti. Bunun üzerine şirketin hukuka aykırı hareket ettiğini tespit eden Efeler Belediyesi şirket hakkında tutanak tutarak şantiyenin işleyişini durdurma kararı almıştı.

Yaşanan tüm gelişmelerin ardından bugün şirket şantiye etrafına tel örgü çekmeye çalışınca Kuyucular Halkı tekrardan direnişe geçti.  Şirket yetkilileri ve güvenlik görevlileri ile karşı karşıya gelen vatandaşlar, şantiyenin sınırlandırılmasına izin vermedi. Tansiyonun yükseldiği Kuyucular’da taraflar arasında arbede yaşanması sonucu Muhammet Kömürcü adlı mahalle sakini güvenlik güçleri tarafından darp edildi. Belli bir süre yerde baygın yatan Kömürcü ambulansın olay yerine intikal etmesi sonucu hastaneye kaldırıldı.

“EN ÇOK DESTEĞİ BAŞKAN ATAY VERİYOR”

Ayçep Başkanı Mehmet Vergili, “Burası birinci sınıf tarım arazisi çay kenarı ve zeytinlik alan. Ayrıca önceden hazine arazisi olduğu için jeotermal firmaları bu tarz yerleri çok kolay bir şekilde alıyor. Burada şu an şirket tel örgü çekmeye çalışıyor. Özel güvenlik halka saldırdı, halkta tepki gösterdi. Burada bir vatandaşımız az önce hengamede darp edildi ve bayıldı. Beyköy ve Kuyucular halkı yasadışı hareketlere karşı direniyor ve bu şekilde tel örgü çekilmesini en azından engelliyorlar. Vatandaşlarımız yasal haklarını kullanıyor. Halkın meselelerine ve yaşadıkları olaylara destek veriliyor, burada bize desteği en çok veren Efeler Belediye Başkanımız M. Fatih Atay” dedi.

“BİZ VATANIN SAHİBİYİZ, BİZ VATANDAŞIZ”

Yaşanan olaylarla ilgili konuşan ve Kuyucular Mahallesi’nde yaşayan bir vatandaş ise, “ Bu görünen sahayı olduğu gibi kirletip, yer basıncını bozup depreme ve kansere müsait hale getiriyorlar. Biz vatanın sahibiyiz, biz vatandaşız. Bizim derdimiz, vatanımızın, torunlarımızın sağlığı ve yaşanabilir bir Aydın. Bugün ise çitler çekip hususi bir alan yaratıp, vatandaşı suçlu pozisyonuna sokmaya çalışıyorlar” dedi.

ozel-guvenlik-halka-saldirdi.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2341 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim