• Aydın18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aydınlı Spor Ve İş Adamı Mustafa ÜNLÜ Röportajı
05 Aralık 2016 Pazartesi 21:04

Aydınlı Spor Ve İş Adamı Mustafa ÜNLÜ Röportajı

AydınÖzel Gazetesi Muhabirleri Hasret VAROL ve Emrullah TURGUT, Aydınlı Spor ve İş Adamı Mustafa ÜNLÜ İle Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

AydınÖzel Gazetesi Muhabirleri Hasret VAROL ve Emrullah TURGUT, Aydınlı Spor Adamı Mustafa ÜNLÜ İle Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

Emrullah TURGUT: Öncelikle kendinizden bahseder misiniz nerelisiniz nerede doğdunuz hangi eğitimleri aldınız ?

Mustafa ÜNLÜ: 2005’te Ticarete Atıldım

Aydın Karpuzlu’luyum. 1985 doğumluyum. Efeler Lisesinde eğitimimi gördükten sonra sene 2005’te ticarete atıldım.

Emrullah TURGUT:  Ticarette hangi bölüme yatırım yaptınız?

Mustafa ÜNLÜ : Yemek Sektöründeyim Catering Hizmeti Veriyorum

Yemek fabrikalarım, yemek salonlarım var. Bu yönle de yemek sektöründeyim. Catering hizmeti veriyorum. 2 tane lokantam var 3. sünü açma çalışmalarına başladık. 2 tane yemek fabrikamız var.

Emrullah TURGUT : Sizin lokantada 3 yemek 7.50 dimi ?

Mustafa ÜNLÜ : 3 Çeşit Yemek 7.50 TL

Tabi orda da tabldot usulü veriyoruz, 3 yemeği 7.50 TL’den veriyoruz. Her gün müşterilerimize 30 yemek çeşidi sunuyoruz, istediklerini seçebiliyorlar. Sadece et yemeği bir tane olacak.

Emrullah TURGUT : Maliyetini kurtarıyor mu?

Mustafa ÜNLÜ : Sürekli Rağbet Görüyoruz

Çok şükür kurtarıyor, günümüzde artık lokanta sistemi kaldırmıyor. Çünkü ülkenin olduğu durum belli; bir insan bir sefer gidip 10 liralık yemek yiyebiliyor ama iki sefer gidip yiyemiyor. Sonuçta asgari ücretin durumu belli, çalışma saatleri belli ya da kazanılan para belli olduğu için burada da tabldot olduğu için hem arkadaşlar doyuyor hem de sürekli rağbet görüyoruz bu konuda.

Emrullah TURGUT :  Yemek fabrikası olarak anlaşmış olduğunuz büyük şirketler, firmalar var mı ?

Mustafa ÜNLÜ : İleride Daha Büyük işler Yapmak İçin Uğraşacağız

Anlaşma yatığımız büyük şirketler var, her gün yaklaşık 1000 kişilik yemek çıkarıyorum. Çok şükür iyiyiz bu konuda sıkıntı yok. Burayı yeni açtım, ileride daha büyük işler daha büyük ihaleler almak için uğraşacağız.

Emrullah TURGUT : Kaç senedir bu işi yapıyorsunuz?

Mustafa ÜNLÜ : 11- 12 Yıldır Bu Hizmeti Veriyorum

 2005’te tabldot usulü yemek salonu açtım. 2011 yılında Catering hizmeti vermeye başladım. 11-12 yıldır bu hizmeti veriyorum.

Emrullah TURGUT :  Bir de sizin futbolculuk kariyerinizden bahsedebilir misiniz?

Mustafa ÜNLÜ : Türkiye’de 8. Olduk

Futbolculuk olarak ilk Aydınspor’da başladım. Bütün alt yapı kategorilerini oynadım. 10 yaşında başladım. Alt yapı kategorilerin hepsinde şampiyonluk yaşadık, Efeler Lisesi olarak Türkiye’de 8. olduk. Yaklaşık 18 yaşındayken de profesyonelliğe geçtikten sonra İncirliova Belediyespor’a geçtim. 1 sene orda oynadıktan sonra Aydınspor’a geri döndüm. O zamanlar Aydınspor Aydın Belediyespor’du. Aydınspor 1923’ün adı o zamanlar öyle geçiyordu. Orda 3 sene oynadıktan sonra askere gittim.

Mustafa ÜNLÜ : Ordu Milli Takımında Oynadım

Askerde de futboldan kopmadım, Ordu Milli Takımı’nda oynadık. Orada daha profesyonel futbolcularla görev yaptım. 15 ayı orda geçirdikten sonra geri geldim. Askerden dönünce de bırakmadım. Şu anki Acarlar Belediyespor’da oynadım. Daha sonra 1 sene İncirliova Belediyespor’da oynadım. yine Acarla spor’a geri geldim. Daha sonra babamın ısrarıyla Ulukonakspor’a gittim. İki sene önce orada da iki şampiyonluk yaşadıktan sonra bıraktım. Şuanda antrenörlük zamanındayım antrenörlük yapıyorum.

Emrullah TURGUT : Şuan antrenörlük yapıyor musunuz?

Mustafa ÜNLÜ : Çok Güzel Bir Lig Geçti

Antrenörlük bu sene işten dolayı yapmadım ama geçen sene Ulukonakspor’da yaptım. Orda da 2. olduk çok güzel bir lig geçirdik.

Emrullah TURGUT :  İlerleyen dönemde antrenörlük düşünüyor musunuz ?

Mustafa ÜNLÜ : Tekliflerin Hepsine Açığız

Tabi ilerleyen dönemlerde düşünüyorum. Bu sene başında da vardı teklifler, hala teklifler var. 2-3 ay antrenrlük yapmayı düşünmüyorum ama tekliflere her zaman açığım.

Hasret VAROL : Antrenörlük belgeleriniz var mı? Profesyonel liglerde antrenörlük yapmaya yetiyor mu?

Mustafa ÜNLÜ : Antrenörlük Belgelerim Var

Tabi antrenörlük belgelerim var. Profesyonel liglerde antrenörlük yapmak için UEFA B lisansı lazım, benim bir üst kategorim oluyor, bende UEFA C lisansı var. UEFA B lisansını almaya önümüzdeki sene gideceğim. Sonra profesyonelliğe yavaş yavaş ilerleyeceğim.

Emrullah TURGUT : Elinizde iki tane iş var ikisini aynı anda mı götüreceksiniz yoksa ayrı ayrı mı ?

Mustafa ÜNLÜ : İkisini Beraber Götürebilirim

İkisini de aynı anda götürebilirim çünkü benim yemek fabrikasında sıkıcı bir durum yok ben sabah 5’te kalkıyorum öğleden sonra 3’te bitiyor. Genelde antrenman saatlerim de 3 - 4 gibi olduğundan ikinci etapta ikisini birden götürebileceğime inanıyorum.

Emrullah TURGUT : İlk nasıl yemek olayı aklınıza geldi futbolcu bir insansınız?

Mustafa ÜNLÜ : Son Antrenmanda Sakatlandım

Bu çok ilginç ve gerçekten Allah’ın takdiri. Ben 2005’te Aydın Belediyespor’da oynarken 22 maçın 21 inde oynadım. O zaman için Karşıyaka, Göztepe, Altay hepsi beni istiyordu. Son antrenman da sakatlandım bileğim döndü ve o zamanda bu işi yapamayacağız düşüncesiyle futbolu biraz daha geriye çektim.

Mustafa ÜNLÜ : “Bu İşi Yapacağım.” Dedim

Ablam Ankara Hacettepe Üniversitesi’nde okuyordu biz gittiğimizde bu şekilde 3 yemek 5 lira, 3 yemek 6 lira yazan lokantalar vardı. O zaman için kulübün aşçısına “Ben bu işi yapacağım.” dedim. Kulübün aşçısı da “Sen manyak mısın? Hiç işi bilmiyorsun. Yemek sektörü kolay bir şey değil. Gecen yok, gündüzün yok.” dedi. “Ben yapacağım.” dedim.

Mustafa ÜNLÜ : Sedat KASAPOĞLU’ndan Allah Razı Olsun

Sadece 22. haftada sakatlanmadım 21. haftada sakatlandım ve onun yardımı ile bu işe girdim. Sedat Kasapoğlu’ndan Allah razı olsun, çok şükürde işler yolunda gitti. Sakatlanmasam belki futbolda şu an devam ediyordum. Bir dönüm noktası oldu. O sene kazandığım para ile bu işe başladım. 

Hasret VAROL : Piyasada 3 yemek 7-8 lira ucuz kalitesizdir algısı oluşabilir. Buna açıklık getirebilir miyiz?

Mustafa ÜNLÜ : İşin Başında Olmazsan Kazanamazsın

Biz hayvanı kendimiz kesiyoruz. Sebze meyvelerimizi kendimiz alıyoruz. Son dönemde domuz eti vakası çıktı. Raporlar var, biz kendimiz aldığımız için, kendimiz yaptığımız için biliyoruz. Gidip kendin almazsan, bu işin başında olmazsan kazanamazsın. Biz diğer yerlerden daha iyiyiz.

Mustafa ÜNLÜ : Çok Çalış Az Kazan

Akşam lokantaya gittiğimizde elimizde yemek kalmıyor. Tabağını 15 liradan veren lokanta da kalıyor. Sosluyorlar başka bir şey yapıyorlar veriyorlar. Bizde sürüm olduğu için kalmıyor. İddia ediyorum diğer lokantalardan daha kaliteli ve daha taze. Daha çok çalış daha az kazan.

Hasret VAROL : Rakibiniz çok bu sürümü nasıl sağlıyorsunuz?

Mustafa ÜNLÜ : Futbol Takımları Bana Destek Oldular

Aydın’da tabldot usulü olarak ilk ben başladım. Sağ olsunlar futbol takımları benim reklamlarımı çok yaptılar. Hemen hemen her gün geldiler, yediler. Reklamlarla da, alışkanlıkla da müşterilerimiz oturdu. Artık gözümüz kapalı lokantaya gelecek kişi sayısını biliyoruz.

Mustafa ÜNLÜ : Kalan Yemeklerimizi Yoksul Ailelerimize Veriyoruz

Bizim lokanta da yemek kalma olayı 1-2 gün olur. O da öğrenciler gittiği gün ya da yılbaşı günü onu hesaplayamayız. Kalan yemekleri de yoksul ailelerimiz var onlara veriyoruz. Onlarda bir dua ederse bizim için çok iyi oluyor. En azından para değil dualarını alıyoruz.

Hasret VAROL : Sebze meyveleri Aydın’dan mı alıyorsunuz, dışarıdan mı geliyor?

Mustafa ÜNLÜ : Acarlar’dan Alıyoruz

Acarlar’dan alıyoruz. 3 kişiyiz; annem, babam ve ben. Babam gece 3’te kalkar saat 5’e kadar alışverişini yapar 5’ten sonra gider. Annem sabahları burada olur. Burada yemek yapılırken ustanın başında mutlaka durur ve tadına bakar ya da lokanta da.

Mustafa ÜNLÜ : 3’ümiz İş Bölümü Yaptık

Hep beni görürler ama benlik bir şey yok. Babam olmasa ayrı bir sıkıntı, annem olmasa ayrı bir sıkıntı. 3’ümüz çalışıyoruz iş bölümü var. Babam sadece mal alımına bakar. Annem öğleden sonra lokanta da durur. Ben lokantada, müşteri ziyaretlerinde olurum. Catering işi biraz zor iş. Bir yemek veriyorum 130-140 kişilik herkes bir değil. 

Hasret VAROL : Çalıştığınız kurumsal yerler var mı?

Mustafa ÜNLÜ : İhalelere Gireceğiz

Kurumsallarla çalışıyorum. Diğer türlü paranı alamıyorsun. İnşaat sektöründe de az kişiyle çalışırım. Paramın kalacağı yerle çalışmam. Şuan devlet kurumlarıyla çalışmıyoruz. Gerekli izinleri aldık artık ihalelere girebiliriz. İhaleleri genellikle 1. ayda oluyor, ihalelere gireceğiz.

Emrullah TURGUT : Evli misiniz?

Mustafa ÜNLÜ : Haziran Ayında Evlendim

Haziran ayında düğünümü yaptım. Eşim bankada çalışıyor. Evliliğim güzel gidiyor, Allah bozmasın inşallah.

Emrullah TURGUT : Aydınspor ve Aydınspor 1923’te geçmişiniz var. Aydınspor’un bırakılıp 1923’e geçilmesini nasıl değerlendirirsiniz?

Mustafa ÜNLÜ : O Zaman İçin Doğru Bir Karardı

Aydın’da futbol geriye gidiyor, üzücü ama geçek. Biz de futbolun en altından gelen birisi olarak bu duruma üzülüyoruz. O zaman için doğru bir karardı. Aydınspor’un inanılmaz derecede borcu vardı ve Aydın’da futbol iyice geriliyordu.

Mustafa ÜNLÜ : 2-3 Senede Şampiyonluklar Gördük Ama Sahip Çıkılmadı

Aydın’da sıfır bir takım kuruldu. Aydın Belediyespor, Aydınspor 1923 oldu. Çok güzel başarılar elde ettik, 2-3 sene de şampiyonluklar gördük ama sahip çıkamadılar. Hep geriye gidiyoruz. Trilyonluk borçlardan bahsediliyor, elde hiçbir şey yok.

Mustafa ÜNLÜ : Takımdan Şampiyonluklar Bekliyoruz, Orta Sıralarda Oynuyor

Gelir kaynağımız yok, biz takımdan şampiyonluklar bekliyoruz ama takım orta sıralara oynuyor. Bu takımın bile borçları inanılmaz derecede büyüyor. Bunlar nereye gidiyor, hiçbir şekilde bilmiyoruz. Aydın için bunların olmaması gerekiyor.

Mustafa ÜNLÜ : Tesis Sıkıntımız Var Ama Adım Atılmıyor

Amatör futbol bitti sayılır. Belediye büyükşehir olduktan sonra destek alamıyorlar. Takımlarında hiçbir gelir kaynağı olmadığı için zor günler geçiriyorlar. İnanılmaz derecede tesis sıkıntımız var. Biz antrenman için sahaya gittiğimiz de aynı anda 4 takım bir sahada çalışıyoruz. Bu durum alt yapıdan ne derece de bir çocuk getiri, başarılı olmak için ne kadar yeterlidir görüyoruz. Tesis inanılmaz sıkıntı ve hiçbir şekilde adım atılmıyor.

Emrullah TURGUT : Spor il müdürlüğü arazi arıyor diye duydum.

Mustafa ÜNLÜ : Yıldızspor Ciddi Anlamda Adım Attı

İstedikten sonra bulunur. Ama şöyle bir gerçek var; Yıldızspor gerçekten bu anlamda bir adım attı. İnşallah gerisi gelir. Şuan kampanya başlattılar, yardım topluyorlar. Tek yapan Yıldızspor, Kaya başkan.

Hasret VAROL : İlerleyen dönemlerde Aydın’dan bir takımımız Süper Lig’de mücadele edebilir mi?

Mustafa ÜNLÜ : Tek Yumruk Olmalıyız

Çok zor. Gidişata göre çok zor. Kafa olarak değişmemiz lazım, tesis olarak gelişmemiz lazım, Aydın’ın küskün seyircisinin birleşip tek yumruk olmamız lazım. Başarının zor geleceğini düşünüyorum. Tek yumruk olamadıktan sonra başarı zordur. Ben çok şampiyonluklar yaşadım, şampiyonluklar da kaybettim.

Mustafa ÜNLÜ : Maçlarına Çok Gitmiyorum, Hava Yok

Birçok insanın hayal edemeyeceği gibi Ordu spor takımında oynadım. Fenerbahçeli Ali Akdeniz, Galatasaraylı Murat Sözkesen, Aydınspor’da oynamış İnanç Gültekin, Bursasporlu Şenol Karagöz kalecimizdi. Onlarında tecrübelerini anlattıklarına göre tek başına bir şey yapamazsın. Malzemecisinden başkanına kadar tek düşünemezsen başarı gelmez. Bunu da Aydınspor’da çok göremiyorum. Çokta maçlarına gitmiyorum açıkçası, çünkü hava yok.

Emrullah TURGUT : Aydınspor 1923 Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yönettiği bir kulüp algısı var.

Mustafa ÜNLÜ : Özlem Hanım Takıma Sahip Çıktı

Bütün desteğini Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden alıyor gibi bir algı var. Tabi ne kadar doğru, ne kadar yanlış bilmiyoruz. Dediğimiz gibi belirli bir gelir kaynağı olmadıktan sonra Özlem Çerçioğlu sahip çıkıyor, ona da helal olsun. Bu nereye kadar böyle gider? Aydın Büyükşehir oldu, sürekli yollar kazılıyor, alt yapı yapılıyor. Buna ayıracak bütçe nereye kadar çıkar, o da meçhul.

Hasret VAROL : Karpuzlu’daki hizmetleri anlatabilir misiniz?

Mustafa ÜNLÜ : Karpuzlu İlçesi Kalkınıyor

Karpuzlu, Tuğrul başkanımız geldikten sonra gerçekten level atladı. Karpuzlu’da deve güreşleri olmazdı, festival olmazdı. Karpuzluspor olarak hep dipteydik. Gol averajıyla küme düşmedik. Tuğrul başkan geldikten sonra üst üste şampiyonluklar, takım bölgesel ligde iyi gidiyor. Bunlar bir yere Karpuzlu ilçesi artık kalkınıyor.

Mustafa ÜNLÜ : İnşallah Başarılarının Devamı Gelir

En büyük proje olan Bodrum yolu açılmaya çalışılıyor. Eski başkandan kalma hükümeti politikası ama devam ettiriyor. Bu burada kalacakta diyebilirdi. Hilmi başkan döneminde başlanılmış bir proje ama devam ettirdiği için teşekkür ediyorum. Sadece makam koltuğunda oturmuyor. İnşallah başarılarının devamı gelir.

Hasret VAROL : Kendi partisiyle bir kriz yaşadı. Özlem hanımla birlikte çalışma kararı aldı. Büyükşehrin birçok ilçeye göre Karpuzlu’ya hizmeti daha fazla oldu. Bu tavrını nasıl buluyorsunuz? Bu tablo Karpuzlu’da nasıl algılandı?

Mustafa ÜNLÜ : Çok Kesin Bir Karar Verdi

Karpuzlu’da belli bir kısım arkasında durdu. Belli bir kısım tarafından da eleştiriler oldu. Eğer Karpuzlu’nun kalkınması yönüneyse doğru. Siyasi bakımından sıkıntıysa o da doğru. Çok keskin bir karar verdi. Benim fikrimce Karpuzlu için iyi oldu.

Mustafa ÜNLÜ : Karpuzlu’nun Adını Bilen Yoktu

Eskiden Karpuzlu’nun adını bilen yoktu. Şimdi her sosyal faaliyet, etkinlik var. Havuz yapıldı, otogar yapıldı, yolları düzeliyor. Futbol sahası, tesisi yenilendi. Bunlarda Hilmi başkanımızın da çalışmaları vardı ama sonunu getiremedi. Seçimlerde Tuğrul başkan kazandığı için sonunu Tuğrul başkan getirdi.

Hasret VAROL : Bizim sorularımız bitti. Sizin eklemek istedikleriniz var mı?

Mustafa ÜNLÜ : 1 Numara Olmayı Hedefliyoruz

Yemek sektöründe 1 umara olmayı hedefliyoruz. Bunun için ciddi adımlar atıyoruz. Aydın’ın bize gösterdiği destekten olsun, reğabetten olsun gerçekten Aydın halkı bize sahip çıkıyor. Onlara en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz.

Mustafa ÜNLÜ : Her Sene Takımlar Kapanıyor

Aydın futbolu olarak inşallah iyi yerlere geliriz. Ama gerçekten gidişatımız kötü. Her sene takımlar kapanıyor. Aydınspor’dan artık efsane olduğu senelerdeki gibi büyük başarılar bekliyoruz. İnşallah olur. 

Röportaj : Emrullah TURGUT - Hasret VAROL

_dsc3287.jpgmanset-013.jpg

_dsc3260-001.jpg10653831_10152816529278824_6308822689614815320_n.jpg578143_10150986915783824_930024748_n-001.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8462 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim