• Aydın20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aydınlı Teknik Direktör Osman AKTAR Röportajı
05 Aralık 2016 Pazartesi 18:11

Aydınlı Teknik Direktör Osman AKTAR Röportajı

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Emrullah TURGUT Aydınlı Teknik Direktör Osman AKTAR ile Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Emrullah TURGUT Aydınlı Teknik Direktör Osman AKTAR ile Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

Emrullah TURGUT: Hocam öncelikle nerede doğdunuz, nerelisiniz hangi eğitimleri aldınız?

Osman AKTAR : Annemin ve Babamın Memuriyetinden Dolayı İl İl Gezdim

Ben 1966 Ankara doğumluyum. Memur çocuğuyum. Annemin ve babamın memuriyetin dolayı birçok il gezdim. 1984 yılında Aydın’a geldik. 84 yılından beri Aydın’da ikamet ediyorum. Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Futbol İhtisas mezunuyum.

Osman AKTAR: 21 Sezon Aydınspor’da Çalıştım

Futbola Ordu’nun altyapısında başladım, Tokat’ta devam ettim. Daha sonra Ankara PTT’de futbol oynadım. Üniversite takımında oynadım. Sakatlandıktan sonra birkaç ameliyat geçirdim ve futbolu bırakma kararı aldım. Aydın’da ikamet ettiğim için 1989 sezonunda Aydınspor’da antrenörlüğe başladım. Burada yaklaşık 21 sezon Aydınspor’da çalıştım. Muhtelif kulüplerde çalıştım.

Osman AKTAR : Öğretmenlikle Bağdaştığı İçin Antrenörlüğe Devam Ettim

Kısa bir süre hakemlik yaptım. Klasmana teklif edildim. Ama teknik direktörlük kursu çıktığı için antrenörlük yapmaya karar verdim. Hakemlikte güzel meslek, saygı duyduğum meslek ama antrenörlük öğretmenlikle bağdaşıyordu o nedenle antrenörlüğe devam ettim. 1999 yılında Aydınspor’da Erdi Demir’in yardımcı antrenörüyken Rizespor’la süper lige çıkma maçı oynamıştık. O sezon teknik direktör kursuna gittim.

Osman AKTAR : 2011 Yılında Aydınspor 1923’ü Şampiyon Yaptım

1999 sezonun beri teknik direktörlük belgesine sahibim. 2011 yılında da Aydınspor’u son 5 hafta da olsa şampiyon yapma şansına sahip oldum. Bu benim için önemli bir şey çünkü Aydınspor 1923 takımı tarihinde ilk defa şampiyon olmuştu. O kupayı kaldırmak bana nasip oldu.

Osman AKTAR : 2011 Yılında Pro Lisansımı Aldım

2011 yılında Futbol Federasyonundan Pro Lisansımı aldım. 2011 yılından beri de Pro Lisanlı teknik direktörüm. Aydın ilinin İl Okul Futbol Koordinatörüyüm. Antrenörler derneği TÜFAD 2. Başkanıyım. Halen Osman Gazi Ticaret Meslek Lisesinin beden eğitimi öğretmeniyim. Kendimce projelerim var antrenörlük hakkında. Profesyonel teknik direktörlük yapmaya çalışıyorum. Daha önce 2004 yılında Turgutluspor’un teknik direktörlüğünü yaptım, 2001 yılında 1. Ligde Aydınspor’un teknik direktörlüğünü yaptım. İkinci ligde Yaşar Elmas’ın yardımcılığını yaptım. 1. Ligde Erdi Demir’in yardımcılığını yaptım.

Osman AKTAR : Çeşitli Kulüplere Oyuncu Yetiştirdim

Efeler lisesinde okul takımında 18 sene çalıştım. Yaklaşık 12-14 kere aydın şampiyonu oldum. 5-6 kere Türkiye yarı finali oynadım çocuklarımla. Aydın futboluna uzun süredir hizmet ediyorum. Çok sporcu yetiştirdim. Milli sporcu yetiştirdim. Amatör futbola çok katkım olduğunu düşünüyorum. Çocuklara, gençlere spor yapma alışkanlığı kazandırdığımı düşünüyorum. Bunların içerisinden profesyonelce oynayabilecek olanları doğru kulüplere yönlendirdiğimi düşünüyorum. Başta Aydınspor olmak üzere; Gençlerbirliği, Fenerbahçe’ye birçok sporcu yetiştirdim ve gönderdim.

Osman AKTAR : Aydın’da Temel Eğitim Merkezleri Açtım

İl okul futbol koordinatörlüğü ilk Ersun Yanal tarafından uygulamaya koyulduğunda 81 ilde Futbol Federasyonu Temel Eğitim Merkezi açılmaya karar verilmişti. Yaklaşık 50 ilde uygulama oldu, 31 ilde olmadı. Bu 50 il içerisinde Manisa; Salihli, Turgutlu, Akhisar ve Manisa merkez olmak üzere 4 tane Futbolcu Temel Eğitim Merkezi açtı. Ben Ersun Hocaya rica etmiştim; Aydın Merkez, Kuşadası ve Nazilli olmak üzere Futbol Federasyonu Temel Eğitim Merkezi açtım. Bu uygulama 3 yıl sürdü. 200’ün üstünde çocuk tespit edildi. Bu çocuklar Temel Eğitim Merkezlerinde yetiştirildi ve bu çocuklar profesyonelliğe aday sporcular oldular. Kuşadasıspor, Nazilli Belediyespor, Aydınspor ve muhtelif diğer amatör kulüplerin altyapılarını oluşturdu bu çocuklar.

Osman AKTAR : Aydınspor 1923’ün Altyapısında Çalışırken Başarılı Futbolcular Yetiştirdik

Aydınspor 1. Lige çıkmıştı. Biz o dönem Göksel Özdemir, Tevfik Ata Tekin, ben ve diğer arkadaşlarımızla Aydınspor’un altyapısında çalışma fırsatı bulan şanslı Aydınlı antrenörlerdeniz. Bu dönemde Osman Özköylü şuan teknik direktör olan, milli futbolcu olan, Fenerbahçe’de oynayan Ali Akdeniz, yıllarca 1. Ligde top oynayan Serkan Görgeç, şuan adını sayamayacağım 30-40’ın üzerinde sporcumuz bizimle birlikte altyapıdan yetişti.

Osman AKTAR :Yetiştirdiğimiz Futbolcularımızın Çoğu Meslektaşımız Oldu

O çocuklarımızın bir çoğu beden eğitimi öğretmeni oldu, antrenör oldu. Profesyonel futbol oynadılar; 3. Lig, 1. Lig, süper lig, milli takımda oynadılar. Şuan birçoğu antrenörlüğe soyundu. Hepsi bizim meslektaşımız oldu, birlikte antrenörlük yapıyoruz. Rıfat Özdemir şuan Karpuzlu Belediyespor’da, Şakir Konyalı Yeniköyspor’da. Birçok sporcumuz şuan TÜFAD’ın üyesi ve bizim antrenör arkadaşlarımız oldular.

Osman AKTAR : Her Şey Para Değil

Geçmiş 30 yıla baktığımızda; hem ilkokuldan, liseden öğretmenliğini yaptığımız genç kardeşlerimiz, hem antrenörlüğünü yaptığımız sporcularımız bugün antrenör olarak, beden eğitimi öğretmeni olarak meslektaşımız oldular. Her şeyin para olmadığını düşünüyorum, arkadaşlarımızla gurur duyuyorum. Bu itibar kolay kazanılacak bir itibar değil.

Osman AKTAR : Birçok Sporcu Yetiştirdik

Biz Ersun Yanal’la aynı dönemde antrenörlüğe başlamıştık, bizden yaşça büyüktür. Şuan itibariyle; Göksel Özdemir, Tevfik Atatekin ve ben bu işe çok gönül verdiğimizi, çok sporcu yetiştirdiğimizi düşünüyorum.

Osman AKTAR : Bu Antrenör Kadrosu Aydın İçin Şans

Tevfik Atatekin hocam milli eğitimden Adnan Menderes Üniversitesi BESYO bölümüne geçip öğretim görevlisi olarak yaptı. Bizim yetiştirdiğimiz çocukların çoğunu BESYO’ya davet etti. Çoğunun antrenör, spor yöneticisi ve beden eğitimi öğretmeni olmasını sağladı. Ben bu antrenör kadrosunun Aydın için bir şans olduğunu düşünüyorum.

Osman AKTAR : Aydınlı Antrenörler Kendi Takımlarımızda İstihdam Edilmeli

Ben geçen sene kısa bir süre Kuşadasıspor’u BAL liginde çalıştırdım. Bir önceki dönem Aydınspor 1923’ün teknik direktörüydüm. Yanımızda 5 tane kardeşimiz bizimle birlikte teknik heyette çalıştı. Ben aydınlı antrenörlerimizin Aydın’da kendi kulüplerimiz içerisinde istihdam edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta Aydın’da 3-4 tane Pro lisanslı hocayız. Hepimiz Aydınspor’a, Sökespor’a, Nazilli Belediyespor’a gönül verdik.

Osman AKTAR : Aydın Futbolunda Aydın Milliyetçisiyim

Ben Aydınlı antrenörlerin Aydın’da profesyonel takımlarda, BAL ligi takımlarında çalışırsa, yanlarında da 3’er 5’er yardımcı antrenör çalıştırdıklarını düşünürsek yaklaşık 25-30 kişiye iş imkanı doğacağını ve istihdam yaratılacağını düşünüyorum.  Aydın futbolunda Aydın milliyetçisiyim. Bu konuda biraz abartıyorum belki bu işi. 

Osman AKTAR :Koordinasyonu Sağlayacak Mekanizma Eksik

Aydın’da potansiyel var; sporcu potansiyeli var, 500’ün üzerinde beden eğitimi öğretmeni var, 450 civarında lisanslı antrenör var. Bu antrenörlerin alt yapılardan iyi sporcular yetiştirdiğini, çocukları doğru kulüplere yönlendirdiğini, alt yapılarını okullarda verdiklerini üst yapılara çıkana kadar beden eğitimi öğretmenleriyle antrenörlerin iyi bir uyum içinde çalıştığını düşünüyorum. Bu koordinasyonu sağlayacak mekanizmanın eksik olduğunu düşünüyorum.

Osman AKTAR : Aydın Birden Büyüdü

Tesis eksikliği var. Aydın birden büyüdü. Çok göç aldı, üniversite dolayısıyla Aydın’a çok öğrenci geldi. ADÜ’nün çok bölümü açıldı, bir anda Aydın kalabalıklaştı. Bundan dolayı tesis yetersizliği var. Aydın’da sporcu var, antrenör var, beden eğitimi öğretmeni var, kulüp sayısı çok fazla. Aydın’da kulüplerin alt yapılarının en küçük yaştan itibaren müsabakalara katılımı çok fazla, çok maç oynanıyor. Hakem sayısı yeterli.

Osman AKTAR : Organizasyon Sağlanabilirse Aydın Çok Sporcu Yetiştirir

Bu koordinasyonu tam sağlayacak bir yer; ASKF midir, Gençlik Spor İl Müdürlüğü müdür, Milli Eğitim midir, Valilik midir, Antrenörler Derneği midir? Bunu tam kestiremiyorum açıkçası. Bu koordinasyonu tam sağlarsa; Aydınspor olabilir, Nazilli Belediyespor olabilir. Profesyonel takım oldukları için biliyorsunuz onların akademi ligleri var. Bu organizasyonu sağlayabilirse Aydın şehri çok sporcu yetiştirebiliriz. Daha üst liglerde, daha çok Aydınlı sporcuyla mücadele edebiliriz.

Osman AKTAR : Aydın’da Her Şey Var, Tesis Yok

 Bakıyorum Nazilli’de 1-2 tane Nazillili çocuk var, Aydınspor 1923’te birkaç tane var. Bu çocuklarımızın sayısını arttırabiliriz, bu çocuklarımızı markalaştırabiliriz, kendi kulüplerimizi daha üst liglere çıkarabiliriz. Ben organizasyon yetersizliği olduğunu düşünüyorum. Aydın’da her şey var, bir tek tesis yok. Tesis yapılır, çok önemli değil. Tesis sıkıntısı zamanla aşılır. Bu koordinasyon sağlanırsa ben Aydın’daki antrenörlerin, sporcuların, kulüplerin çok başarılı olacağını düşünüyorum. 

Emrullah TURGUT : 1989 yılında Aydınspor takımının altyapısında antrenörlüğe başlamıştınız. 1990 yılında Aydınspor Fenerbahçe’yi 6-1 yendi. O dönemden biraz bahsedebilir misiniz?

Osman AKTAR : Altyapıda 5 Kategoride Şampiyon Olduk

O dönemde Göksel Özdemir ve ben Aydınspor altyapısında çalışıyorduk. A takımımız şampiyon oldu. Bizde altyapıda 5 kategoride Göksel Özdemir’le beraber şampiyonluk yaşadık. Ardından bir sonraki yılda Süper Lig’de mücadele ederken Paf Ligi uygulaması oldu. O dönem yeni başlamıştı.

Osman AKTAR : Saha Bozuluyor Diye Başka Sahalara Gönderdikleri Oldu

Süper Lig maçlarından önce genç takımlar oynuyor sonra aynı sahada Fenerbahçe’yle maç yapıyordu.  Zaman zaman bize maç yaptırmadılar. Saha bozuluyor mantığıyla yağmurlu havalarda özellikle kış dönemlerinde başka sahalara yönlendirdiler. Biz gittik 11’de başka bir sahada Fenerbahçe’nin, Galatasaray’ın, Beşiktaş’ın, Gençlerbirliği’nin genç takımlarıyla maç yaptık.

Osman AKTAR : İzleyemediğimiz A Takım Maçları Oldu

Zaman zaman aynı saatte de maç yaptığımız da oluyordu. 1 buçuk 2 saat sonra da A takımlarımız maç yapıyorlardı. Yetişemediğimiz maçlarda oluyordu. Bazen de biz maç yaptık tribüne çıktık, sonra A takımımız maç yaptı onları izledik. Biz o dönemde de ilk 5’e girmiştik. Fenerbahçe’yi, Beşiktaş’ı, Galatasaray’ı Paf takımlarımızla da A takımlarımızla da yenmiştik.

Osman AKTAR : 5-6 Tane Yabancı Oyuncu Vardı

A takımımızda çok fazla Aydınlı sporcu oynamadı. Çünkü 5 tane Cezayir milli takımında oynayan oyuncu gelmişti. O dönemde 5-6 tane yabancı oyuncu oynuyordu. Diğer oyuncularda hep Fenerbahçe, Galatasaray, Bursaspor’da kendini ispatlamış oyunculardı.

Osman AKTAR : Aydın’da Yetişmiş Çok Sporcumuz Yoktu

Adeta Bursaspor’un Türkiye şampiyonu olmuş takımını komple aldılar yöneticilerimiz Aydınspor’a getirdiler. Burada oynadılar ve buradan Fenerbahçe’ye gittiler. Sakaryaspor’dan gelen Fenerbahçe’ye gitmeden önce burada oynayan sporcular vardı. Aydınlı oyuncularımız çok fazla forma şansı bulamadı. Süper lig döneminde oynayan 2-3 Aydın’da yetişmiş futbolcu vardı.

Osman AKTAR : Aydınspor Üst Liglere Çıkabilir

Aydın’da bir potansiyel var bu potansiyeli değerlendirebilirsek yine oynayabilirler. Aydınspor yine üst liglere çıkabilir diye düşünüyorum. dediğim gibi aydında 400’ün üzerinde TÜFAD’a üye antrenör var, ama üst seviyede antrenörlük yapan 3-4 kişiyiz. O 3-4 kişi şuan bence layık olduğu yerlerde değiller. 

Emrullah TURGUT : Aydınspor 1923’te çok fazla teknik direktör değişikliği oluyor. Bunun sebebi nedir?

Osman AKTAR : Menajerlerin Kulübün İçişlerine Karışmasını Onaylamıyorum

Benim menajerlerle aram çok iyi değildir. Menajerlerin kulübün içişlerine karışmasını genel olarak onaylamıyorum. Benim şahsi olarak menajerim yok. Kendi ilişkilerimle kulüplerde çalışıyorum.

Osman AKTAR : 30 Resmi Menajer Varsa 500 Gari Resmi Menajer Var

Futbolcuların menajeri resmi olarak olmak zorunda. Türkiye’de de federasyonun belge verdiği resmi menajerler var. Her sporcunun da bir menajeri var. Türkiye’de bu işleyiş henüz oturmadı. Oturmadığı için 30 tane resmi menajer varsa 500 tanede gayri resmi menajer var. Türkiye deki problem bu.

Osman AKTAR : Gayri Resmi Menajerlerle İş Yaparsanız Kaos Oluyor

Resmi menajerlerle yaparsanız burada bir sıkıntı yok. Ama bu işi gayri resmi menajerlerle yaparsanız büyük bir karışıklık ve kaos doğuyor. Kulüp içişlerine karışmayı bırakında, kulüple hiç alakası olmayan o gayri resmi menajerlerin, sporcuların zaman zaman aklını karıştırmasına kadar, ekmek yedikleri kulübe ters düşmesine kadar, kulübün menfaatlerini bir şekilde savunmaları gerekirken, kendi menfaatlerini tabi ki savunacaklar ancak menajerlerin yönlendirmeleriyle saçma sapan başka işlere girdiklerinden dolayı ben bu ilişkiyi tasvip etmiyorum, etmemekte de ısrar edeceğim.

Osman AKTAR : Menajerler Sporcu Alıp Satarak Para Kazanıyor

Bunu TÜFAD başkan yardımcısı olarak da vurgulayabilirim, 30 senemi futbola vermiş teknik direktör Osman AKTAR olarak da vurgulayabilirim. Menajerler sporcu alıp satarak para kazanan insanlar. Ne kadar çok sporcu başka bir kulübe giderse gördüğüm kadarıyla menajerler daha çok para kazanıyorlar. Sporcu bir sezon başında da bir kulüple anlaşıyor, sezon ortasında başka bir kulübe gidiyor.

Osman AKTAR : Türkiye’de 2 Yılda Bir Yönetici Değişiyor

Şimdi başarının gelmesi istikrara bağlı, istikrarda aynı kulüpte düzenli oynamaya bağlı. Şimdi hep futboldan bahsedildiği zaman Alex Fergusson gerçeğinden bahsedilir. Alex Fergusson 25 sene bir kulübün idari menajerliğini, sportif direktörlüğünü yaptığından bahsedilir. Türkiye’de yönetici 2 yılda bir değişir, sportif direktör 6 ayda bir değişir, futbolcu eğer şartlar iyi gitmezse menajer vasıtasıyla kulübünü değiştirir. Menajer futbolcuyu bir kulüpten alır başka bir kulübe verir, sporcunun üzerinden de para kazanır. Bu kötü bir şey değildir. Bunda bir sıkıntı yok, isteyen istediği yere gidebilir.

Osman AKTAR : Teknik Adamlarla Menajerler İnorganik Olarak Bağlantılılar

Aydınspor 1923 dahil şehir kulüplerinin kaderi bu maalesef. Şehir kulüplerinde sürekli yönetim kurulu değişir, sık sık kongreler olur. Yönetici istikrarlı olmadığı için menajerler için uygun ortam oluşur, menajerler istediği oyuncuyu getirirler. Kulübe istedikleri teknik adamları getirirler, kendi güdümlerinde çalışacak teknik adamları getirirler. Teknik adamlarla menajerler organik olarak değil ama inorganik olarak bağlantılıdırlar. 

Osman AKTAR : 30 Yıllık Teknik Direktörlük Yaşantımda Bunu Tecrübe Edindim

Bir şekilde menajerler sporcu getirir, bir şekilde teknik adamlar o oyunculara onay verirler. Kısa bir süre sonra bakarsınız oyuncu değişir, hoca değişir. Sonra aynı film tekrar dönmeye başlar. Bu durum bütün kulüplere başarısızlık getiriyor, benim 30 yıllık tecrübem bu. Bu 30 yılın 14-15 yılını altyapılarda çalışarak geçirdim.

Osman AKTAR : Menajerlerinden Sıkıntı Çeken Çok Sporcuya Şahit oldum

Profesyonel kulüplerde teknik direktörlük, yardımcı antrenörlükler yaptım. Altyapıdan yetişen çocuğun bir kulübe pazarlanmasından tutunda, A takıma gelen, kendini ispatlamış, çokta menajere ihtiyacı olmayan sporcu kardeşlerimizin menajerlerin elinde ne sıkıntılar yaşadığının çok kez şahidi oldum. Ben bu sistemin Türk futboluna başarı getirmeyeceğini, o nedenle de Aydınspor 1923 olur başka bir kulüp olur önemli değil, özellikle şehir kulüplerinde bu kısır döngünün değişmesi gerektiğini düşünüyorum.

Osman AKTAR : Kısır Döngünün Değişmesi İçin;

Nasıl değişeceğini de söyleyeyim; teknik heyetini kendi memleketinden seçersen, teknik heyetinin yanına iyi bir gözlemci ekibi oluşturursan, teknik heyetinle uzun vadeli çalışırsan, altyapından iyi oyuncular yetiştirirsen, o yetiştirdiğin oyuncuları çıkarır A takımda oynatırsan daha barılı olursun.

Osman AKTAR : Sürekli Takımdan Değişen Oyuncular Aydınspor’u Başarısız Yapıyor

Bir daha söylüyorum; yabancı oyuncuya karşı değilim. Bugün Süper Lig’de de birçok yabancı oyuncu var. Aydınspor’da da yabancı diye nitelendirdiğimiz, burada yetişmemiş kardeşlerimiz var. Lafım onlara değil ama şöyle bir şey var; sürekli takımdan değişen oyuncular maalesef Aydınspor’u başarısız kılıyorlar.  

Osman AKTAR : İyi Futbolcularımız Var

Erdi diye bir kardeşimiz var. Fenerbahçe altyapısında yetişmiş. Fenerbahçe A takımında belki oynayamamış ama yıllardır Aydınspor takımını sırtlayan oyunculardan bir tanesi. Gürcan Gözüm diye bir oyuncumuz var aynı şekilde. Ön çaprazını kopardığı halde Aydınspor’u birkaç yıldır sırtlıyor. Uğur diye bir sağ bekimiz vardı. İyi futbol oynadı, Eskişehirspor transfer etmek istedi, Altınordu’ya transfer oldu. Şuan hala Altınordu’da futbol oynuyor. İyi sporcularımız var.

Osman AKTAR : İyi Futbolcularımızın Uzun Yıllar Burada Kalmalarını İsteriz

Gönül ister ki iyi futbolcularımız uzun yıllar burada kalsınlar, Aydınspor’a hizmet etsinler. Onları artık Aydınlı olarak nitelendireceğiz. Artık Aydınsporlu bu kardeşimiz diyeceğiz. Transfer yapıp büyük takıma giderse bizde onu ayakta alkışlarız. 

Osman AKTAR : Hem Sporcu, Hem Kulüp Kazansın

Burada oynasın menajer alsın götürsün onda sıkıntı yok, ama kulübün para kazansın. Giderken hem sporcu para kazansın, hem kulübün para kazansın.

Emrullah TURGUT : Bu birazda oyuncuda bitiyor bence. Servet çetin örneğini hepimiz biliyoruz. Oynadığı hiçbir kulüpten bonservisini eline alarak ayrılmadı.

Osman AKTAR : Menajerlerin İşine Gelmez

Etik olanda bu zaten. Menajerlere ben bunu anlatamam. Menajerin işine gelmez. Futbolcu kardeşim boşa çıktığı zaman transfer olma ihtimali daha fazla. Doğru, ama 4-5 yıllık sözleşme imzalarsınız, kulübüne 5 yıl hizmet eder. Kulübünü bir yerlere taşır. 5 yılın sonunda ister kulübünde kalır, ister başka bir kulübe gider. O onun kanuni hakkıdır.

Osman AKTAR : Aynı Şey Antrenörler İçinde Geçerli

1 yıllık sözleşme yaparsanız sporcu 1 yıl oynuyor boşa çıkıyor. Çok fazla Aydınspor 1923’ün işlerine karışmak istemiyorum, yanlış anlaşılabiliyorum. Ben bu takımı şampiyon yapan bir hocayım. Daha sonrada yardımcım Selahattin Dinçel yaptı. Turgutluspor’da antrenörlük hayatına başlayan kardeşimiz buraya geldi. Turgutluspor’dan birkaç sporcuyu getirdi buraya. Benden sonra birde Selahattin hoca Aydınspor’u şampiyon yaptı. Ama Selahattin Dinçel’le de anlaşmadı kulüp. Aynı şey antrenörler içinde geçerli.

Emrullah TURGUT : Bu Türk futbolunun bir sorunu değil mi? Büyük kulüplerimizde de hep aynı sorun oluyor. Takımı şampiyon yapan hocayla devam edilmiyor.

 Osman AKTAR : İstikrar Başarının Sırrı

Çok üst liglerde çalışmadım, 1. Ligde çalıştım. Süper Lig’de çalışmadığım için o konuda bir şey söyleyemem. Ama gözlemim şu; alt liglerin başarı çıtası, sabit kadrolarla çalışmakla olur. 7-8 oyuncu bir önceki ligden 30-32 maç oynayan oyuncu olmalı. İstikrar başarının sırrı. Bu teknik heyet içinde geçerli.

Osman AKTAR : Yanlış Anlaşılmaktan Hep Kaygılanmışımdır

Yanlış anlaşılmaktan her zaman kaygılanmışımdır. Yanlış anlaşılmamak için hep frene basıp susmuşumdur. Bazen Osman hoca neden sustu diye beni yolda çevirir, hocam neden konuşmuyorsun diye söylemişlerdir. Ama ben şehrimin takımını hep koruyup kollamışımdır, kendi menfaatlerimin üstünde tutmuşumdur. Ben bu şehirde yaşıyorum, çocuklarım, ailem bu şehirde yaşıyor ve bu şehirde yaşamaya devam edeceğiz. Bu şehrin takımı Aydınspor 1923, Nazilli Belediyespor’da bizim takımımız.

Osman AKTAR : Her Hocanın Ayrı Bir Oyun Anlayışı Var

Sürekli oyuncu değişimine giderseniz, teknik heyet değişikliğine giderseniz, yönetici değişikliğine giderseniz başarının gelme ihtimali yok. Oyuncular birbirini tanımıyor. Tanıyana kadar zaman geçiyor. Tam takım olmaya başladığınız zaman, başarı gelmeye başladığı zaman bir anda teknik heyet değişikliği, transfer değişikliği oluyor. Bir sezonda 4 tane hoca değiştirilir mi? Her hocanın ayrı bir oyun tarzı var.

Osman AKTAR : Kuşadası 5 Hocayla Kümeye Düştü

Geçen sene Kuşadası para harcadı. Kongrelerini web sitelerinden takip ettim; 1.2 trilyon lira para harcadı, 5 hocayla kümeye düştü. Şuan süper amatördeler. Şimdi özer hocaya, kendi çocuklarına sahip çıktılar, çokta güzel gidiyorlar. 

Röportaj : Emrullah TURGUT 

_dsc2746.jpg_dsc2755.jpgmnst.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 10848 defa okunmuştur
YORUMLAR
Tesekkur ederiz sayin hocam;
Kartal Murat
Yaptiginiz calismalardan dolayi sizi Tebrik ediyorum.
30 Aralık 2016 Cuma 17:09
94.120.77.59
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim