• Aydın18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aydınspor 1923’ün Eski Başkanlarından Ahmet GÜMÜŞ RÖPORTAJI
05 Aralık 2016 Pazartesi 14:49

Aydınspor 1923’ün Eski Başkanlarından Ahmet GÜMÜŞ RÖPORTAJI

Aydınspor 1923’ün eski başkanlarından Ahmet GÜMÜŞ AydınÖzel Gazetesi Spor Muhabiri Emrullah TURGUT’a açıklamalarda bulundu.

Aydınspor 1923’ün eski başkanlarından Ahmet GÜMÜŞ AydınÖzel Gazetesi Spor Muhabiri Emrullah TURGUT’a açıklamalarda bulundu.

Emrullah TURGUT : Spor geçmişiniz nasıl başladı?

Ahmet GÜMÜŞ : Aydın’ın 1. Amatörde Güçlü Takımları Vardı

Her Türk genci gibi ortaokul lise yıllarından bugüne spora bir tutkunluğum vardı. Daha sonra askerliğimi yapıp iş hayatına başladıktan sonra Devlet Su İşlerinde işe başladım. 1981 yılında da Denizli’den Aydın’a tayinim oldu burada işe başladım. O zaman Aydınspor ikinci Lig’de idi. Ömerlerin, Kenanların dönemleri O şaşalı dönemlerinde DSİ spor, Köy Hizmetlerispor Söke Çimentospor, Kuşadasıspor, Tekstilspor, Kemerspor Torlakspor vardı. Bu takımlar dişe diş mücadele ederdi. gerçekten çok güçlü takımlardı.

Ahmet GÜMÜŞ : İlk Yöneticiliğimi DSİ Sporda Yaptım

O zaman bende Devlet Su İşlerinde çalıştığım için DSİ spor’da yönetim kurulunda vardım. Spora 1981 yılında amatör spor yöneticili ile başladım. Orada Beyazıt Yılmaz hoca DSİ spor hocası idi bizde yönetici olarak devam ediyorduk. Bazen Aydınspor maçlarını bırakıp herkes o toprak sahada yapılan maçlara bakıyordu. Kıran kırana maçlar oluyordu.

Ahmet GÜMÜŞ : Çeşitli Kulüplerde Yöneticilik Yaptım

DSİ spordan sonra Torlakspor’ ardından Kemerspor’da idarecilik yaptım. Daha sonra Yıldızspor’da idarecilik yaptım. Bazı kulüplerde onursal başkanlık bazında yönetim kurulunda filan bulundum.

Ahmet GÜMÜŞ : Çocuklara verebildiğimiz En Güzel Pirim Yarım Ekmek Arası Köfte Olurdu

Çine’ye maça giderdik. Çine’nin her zaman olduğu gibi asi bir taraftarı vardı. Çine’de hem yenilir hem de dayak yerdik. Yendiğimiz zaman yanımızda oynayan çocuklara verebileceğimiz en güzel prim yarım ekmek arası köfte olurdu. Bir de yanına ayranı verirsen ekstra bir prim vermiş gibi oluyordu.

Ahmet GÜMÜŞ : Pazardan Yoğurt Alıp Futbolculara Ayran Yapardık

Aydın’da yaptığımız maçlarda cumartesi ve Pazar olurdu, Cumartesi günleri bu Soğukkuyu’da ki cumartesi pazarına giderdik ve bir yoğurtçu teyzemiz vardı. Ondan 2 kilo yoğurt alırdık. Orada kendimiz ayran yapardık. Eğer devre arasında her futbolcuya yarım limon maçtan sonra da ayran verdin mi gene en iyi idarecilerden birisi olurduk.

Ahmet GÜMÜŞ : Vali Konağı’nın Bahçesinden Limon Alırdık

Devlet Su İşlerinin bahçesinde limon boldu. Vali Konağı’da bize yakın olduğu için bazen oradan limon koparırdık limonları çocuklara dağıtırdık. limon deyip geçmeyin 25-30 tane oynayan futbolcuya vermek en azından 4-5 kilo limona tekabül ediyor.

Ahmet GÜMÜŞ : Futbolcuların Formalarını Sırayla Evimizde Yıkıyorduk

Hiç unutmam ben o yıllar da 14.500 lira para alıyordum, maaş alıyordum hanımıma 14 bin lira maaş alıyorum derdim 500 lirasını kulübe veriyordum. Ben eşimle evlendikten 3-4 yıl sonra tahmin ediyorum bir tane merdaneli çamaşır makinesi aldık. Bir ben vardım eşim vardı bir de kızım yeni doğmuştu. Hafta sonları sıra ile futbolcuların formalarını yıkamaya götürürdük. Yani iki haftada üç haftada bir bana sıra gelirdi. Bizim durduğumuz kira evinde balkonlar hep böyle futbolcuların formaları vardı.

Ahmet GÜMÜŞ : Profesyonel Yöneticiliğimiz Tansel Bey Başkanlığında Başladı

Futbolla yakınlığımız buradan başlıyor. Daha sonra bu iş biraz ilerledi, herhalde sesimiz duyuldu. Bir yurtdışına çıktığımızda Halk Market sahibi Eşref Bey’le beraber çıkmıştık. Aydınspor’un Genel Kurulu olmuş Genel Kurul’da Hakkı ARSLAN bize Aydınspor 40 kişilik yönetimine yazmış. Geldik yerel basında bir baktık listedeyiz. Yani bizi kim yazmış diye araştırdık öğrendik. Sonra bir gidelim neler oluyor, nasıl oluyor, neymiş profesyonel yönetim diye gittiğimizde oradaki işte geçen hafta rahmetli olan Coşkun GEDİZLİOĞLU abiyle, Tansel bey başkan onunla, Hasan Ceylan ile karşılaştık. Baktık gırgır şamata yönetim kurulunda sohbetler hoş bizde genciz bizden diğerleri büyükler iyi falan dedik, çok güzel akşamları geliriz, burada sohbet ederiz, hem profesyonel yöneticilik havalı oluruz falan. O dönem balayı dönemiymiş, her şeyin balayı dönemi olduğu gibi onda da balayı dönemi varmış. İki toplantıdan sonra hadi bakalım beyler pamuk eller cebe demeye başladılar. Aydınspor’la yöneticiliğimiz o dönemlerde başladı Tansel beyin başkan olduğu dönemlerde başladı.

Ahmet GÜMÜŞ : Aralarından Eski Yöneticilere Haciz Geldi

Orada iki dönem iki buçuk dönem yöneticilik yaptık ve bunun bedelini çok ağır ödedik. Yani bir yasa çıktı; işte şu yıllarda olan yöneticiler geçmiş dönemdeki borçları da üstlenir diye ilginç bir yasa çıktı. Aydınspor’un 1 milyon küsur eski para ile 1 trilyon maliye işte bir o kadar da sigorta sağ sol borçları tamamen o dönemdeki yöneticileri, 100 kişi falandı herhalde, kapsayan ama ağırlıkta bizim dönemi kapsayan yöneticilere haciz geldi. Toplam tahmini 2 trilyon falandı.

Emrullah TURGUT : Benim duyduğum kadarı ile çok fazla bilmiyorum ama Aydınspor 6-7 trilyon borçla batma noktasına geldi.

Ahmet GÜMÜŞ : Başkanların, Yöneticilerin Alacaklarıyla Beraber 7 Trilyondu

O şöyle; 6-7 trilyon doğru da o özel şahıslara, Tansel beyin alacakları, bizlerin yönetimde bulunanların alacakları, başka borçlar o şekilde totali 7 trilyon. Yöneticileri şahısların borçları kapsamadığı için SSK ve maliye borçları o andaki yönetim de bulunan kişilere yüklendi. Böyle olunca 100 kişiye tebligat geldi.

Ahmet GÜMÜŞ : Borç Ağırlıklı Olarak 9-10 Kişinin Üstüne Kaldı

Bu işin profesyonelleri Aydın’da daha önce bu işten tecrübesi olan arkadaşlar çoğu malını kaçırmış üstünden çoğunun da üzerinde malı yok. İşte Halk Market Eşref o zaman için ben, Ali ERDEM valla işte var böyle 9-10 kişi ağırlıklı olarak bize kaldı borç. Toplandık kendi aramızda devletin çıkarmış olduğu yasadan da faydalandık. Büyük bir indirim olmuştu tahmin ediyorum hafızam beni yanıltmıyorsa SSK borçları 360 bin lira civarındaydı ödedik, bir 400 - 500 küsur bin lirada maliye ödedik, hala bende de makbuzları var.

Ahmet GÜMÜŞ : En Fazla Ödemeyi Ben Yaptım

Bunların içerisinde en fazla da tahmin ediyorum ben ödedim. Çünkü herkes bir önlem aldı. Ben SSK'dan emekli olduğum için maaşıma haciz konuldu. Burada Ticaret yaptığımız için hesaplarımıza da her konuda e-haciz yaptılar. Yani seve seve olmasa da bir şekilde ödemek zorunda kaldık. Şimdi tabii işin bu yüzünü vatandaş çok bilmiyor. Aydın'da kaç kişi biliyor bilmiyorum ama bizim içimiz kan ağlıyor işte.

 Ahmet Gümüş : Aydınspor’u Yediniz, Bitirdiniz

Aydınspor’u yediniz bitirdiniz, nemalananlar maddi veya siyasi faydalandı. Ama zaten bu her şeyde vardır. Bir geminin güvertesinde Denizi seyredenler vardır bir de aşağıda kürek çeken, kömür atanlar vardır. Biz sporun hep kürek çeken, kömür atan kısmında çalıştık. Bunu da gerçekten zevkle yaptık.

Ahmet Gümüş : Büyük Konuşmamak Gerekiyor

Başımıza böyle bir hadiseler geleceğini söylüyorlardı ama bize şaka gibi geliyordu. Ama bu dersten sonra artık bana şu kadar para verseler yaklaşmam falan diyorduk, girmem diyorduk. Sonra tekrar bir daha girdik. Büyük konuşmamak gerekiyor. Aydınsporla maceramız bu şekilde oldu.

Ahmet GÜMÜŞ : Aydınspor Başkanı Kim Olursa Olsun Yardımcı Oldum

Aydınspor olarak zaten amatöre düşmüştük. Biz ayrıldıktan sonra işte çeşitli arkadaşlar başkan oldu. Onlar geldi yine onlara yardım ettik. Her gelene 5-10 yardımda bulunduk. Aydınspor kulüp başkanını şahsı, kişisi ne olursa olsun beni ziyaret ettiğinde hiç boş çevirmedim. Yani ben hiç küstüm oynamıyorum yapmadım. En son bir inşaat mühendisi başkan oldu Aydınspor 1923'e, Hidayet değil onlardan önce Aydınspor borç batağına batırdılar gittiler. Sulu Parkı yapan, onunla birlikte geldiler. Benden borç para diye aldılar, ödemeden gittiler.

Ahmet GÜMÜŞ : Özlem Hanım’ın Seçim Vaadi Aydınspor’du

Gittik sonra sosyal sigortadan ve maliyeden kağıtları aldık, borcu yoktur diye. O şekilde kurtulduk. Uzun bir süre spordan ayrı kaldık. Daha sonra işte biraz siyasete bulaştık. 2009 yılındaki dönemden sonra Özlem Hanım'ın yeni bir Aydınspor ya da yeni bir takım kuracağız diye bir seçim vaadi vardı. 2009 senesinde seçimi kazandıktan sonra Aydınspor’u inceledik sizin söylediğiniz gibi 7-8 milyon lira civarında borcu vardı. Şimdi Kulübü alacağız. Biz Kulübü ayağa kaldıracağız, alacaklılar gelecekler, bizden o alacakları tahsil edecekler. Akbabalar bu iş çok iyi biliyorlar, en iyisi yapmayalım dedik. Biz amatörden bir kulüp çıkaralım dedik.

Ahmet GÜMÜŞ : Başarıyı Yakaladıktan Sonra Asi Kankalar Bizi Desteklemeye Başladı

Aydın Belediyespor vardı, onu aldık. Onu BAL ligine çıkardık, BAL liginden iyi bir kadro yaptık. BAL Ligi o sene yeni kurulmuştu. Asi kankalar Aydınspor’u destekliyorlardı, o zaman biz ilk başladığımızda protesto ediyorlardı. Dedim; başarıyı yakalarsak, bu tepki kalkar ortadan dedim ve dediğim gibi başarıya yakaladıktan sonra tepki ağır ağır kalkmaya başladı.

Ahmet GÜMÜŞ : Aydınspor 1923’ün İsim Babası Benim

Bu arada BAL Ligi'nde kurduğumuz takımı işte ne kuralım ne yapalım dediğinizde bu Aydınspor 1923 isim babası benim. Düşündük, taşındık Aydınspor kuramayız. Aydınspor 1923 kuralım dedim. 1923 çok önemli. Cumhuriyetin kuruluşu çok güzel bir anı, yani Aydınspor 1923'ün logosunda olması, çok güzel bir şey. Başka bir şey olabilirdi. Ama o an için benim aklıma o geldi. Arkadaşlarla o zaman oyladık. Tamam denildi.

Ahmet GÜMÜŞ : İyi Bir Kadro ve Yönetim Kadromuz Vardı

İyi bir kadro, yönetim kurulu kadromuz vardı. Bakın kim vardı; mesela çok spordan anlayan arkadaşlar yoktu ama çok iyi işletmeciler ve bana güvenen çok iyi arkadaşlar vardı. Ben vardım mesela, Ahmet Kızılkaya vardı Altınbaş sarrafiyenin sahibi, bir tane yine Profesör vardı İzzet Hoca, yine bir tane beyin cerrahı Ali Rıza arkadaş vardı, yine bir tane psikolog şu anda Aydınspor da çalışıyor Gökhan hoca vardı, Suat vardı. Gazeteci Suat Deniz. Hürrem Abi vardı Mesela Hürrem Şahinci eski Baro başkanımız. Ben hiç unutamam Hürrem abi özel ayakkabılar alırdı. Siyah beyaz ayakkabısı vardı. Her maça öyle gelirdi. İbrahim Tokat vardı yani biz 25 kişiydik.

Ahmet GÜMÜŞ : Hala O Yönetimle 3-4 Ayda Bir Toplanıyoruz

Bir an bir yönetim kurulu toplantısı olduğunda herkes masanın etrafında, benim başkanlığımda her şeyi tartışırdık. İşte 5’er bin lira, 10'ar bin lira vereceğiz dediğimiz zaman hemen o gün toplardık. Yani böyle bir uyum içerisinde, hala o yönetimle 3 ayda 4 ayda bir toplanıyoruz ve görüşüyoruz. Dostluk muhabbet için o geleneği bozmadık. Hala eskileri yad ederiz. Deplasmana giderken beraber giderdik, beraber bir gün önceden giderdik. O otelde kalırdık.

Ahmet GÜMÜŞ : Grubumuz Güçlü Takımlarla Doluydu

BAL Ligi'nde o sene ilk birinci olan üçüncü lige çıkacaktı. Grubumuz gerçekten güçlüydü; İzmir takımları vardı biz de o grupta yeniydik. Üç tane İzmir takımı vardı, Isparta takımları vardı, Denizli'den takımları vardı, Aydından takımlar vardı.

Ahmet GÜMÜŞ : BAL Ligi Maçını 15 Bin Kişi İzledi

Son dört haftaya geldiğinizde Çiğlispor 4 puan öndeydi. Gerçekten Çiğli aldı başını gidiyordu. Çiğli'yle Aydınspor’un burada maçı var. Sondan ikinci maçı bizimleydi. Benim Denizli Tekstil'den arkadaşım, Denizli'den BAL Ligi'nde oynayan bir kulüp başkanıydı. Onların da maçları vardı. Onlar zayıf bir takımdı ama Çiğili onlarla berabere kaldı ve Çiğli ile aradaki puan farkı ikiye düştü. Çiğli’yi bizim burada ne yapıp yapıp yenmemiz lazımdı. Beraberlik bile bizim için geçerli bir şey değildi.

Ahmet GÜMÜŞ : Onlar Küstü Biz Kazandık

Çiğli Aydınspor BAL Ligi'nde 15 bin kişiyle oynadık, statta iğne atsan yere düşmezdi. Ben Şeref tribününde oturacak yer bulamadım. Kulüp başkanı, milletvekilleri, Çiğli'den gelenler inanılmaz bir maçtı. O maçı hiç unutmam, 84-85 dakikadaya kadar 0-0’ız. 85 tahmin ediyorum. 85'inci dakikada Sali vardı bizim, şu anda Sökespor da oynuyor. Maçtan sonradan öğrendik ki Çiğlispor'daki iki defans oyuncusu birbirine küsmüş. O ona o ona bırakırken o arada Sali vurdu ve gol oldu.

Ahmet GÜMÜŞ : Son Maçımıza Özlem Hanım İle Beraber Gitmiştik

87 dakikada serbest atıştan bir gol daha attık 2-0 yendik. 2-0 yendikten sonra biz bir puan önüne geçtik. Bizim son maçımız Burdur'daydı. O maçı yenmemiz gerekiyor. Burdur'a da Özlem Hanım ile beraber gittik. Burdur’da 60. dakikada gol atarak 1-0 yendik.

Ahmet GÜMÜŞ : İzmir Büyükşehir Belediyesinden Seremoni Aracı İstedik

Burdur dönüşünde Aydın Tekstil geldiğimizde önümüz kesilmişti. Biz o zaman İzmir Büyükşehir Belediyesini aradık; ‘Bize üstü açık seremoni arabasını gönderir misin?’ dedik. Sağ olsun İzmir Belediye Başkanı gönderdi. Futbolcular, ben, birkaç yönetici arkadaş ve Özlem Hanım ona bindik. Belki biz iki saatte ancak meydana ulaşabildik.

Ahmet GÜMÜŞ : Aydın’da Yer Yerinden Oynuyordu

Ben hiçbir maçta, hiçbir etkinlikte Aydın'da öyle bir hava, öyle bir atmosfer görmedim. Aydın Tekstil'den meydana ineceğiz herkes yola dökülmüş, ilerleyemiyoruz. Aydın'da yer yerinden oynuyor. Bu denli yoğun bir ilgi alaka şampiyonluğu kutluyoruz.

Ahmet GÜMÜŞ : Meydanda Şampiyonluğu Kutladık

Meydana geldik, meydanda konuşmalar yapıldı, başarıyı paylaşanlar tebrik edildi. Futbolculara sevgi gösterileri, çiçekler, çelenkler sunuldu. Herkes şampiyonluğu kutluyordu.

Ahmet GÜMÜŞ : BAL Liginde 3-4 Tane Hoca Değiştirdim

Profesyonel lige çıkık, işimiz daha yeni başlamıştı. O zaman Fatih Dereli vardı bizim spor direktörü arkadaşımız o bize çok yardımcı oldu. Ben BAL Ligi'nde 3-4 tane de Hoca değiştirdim.

 Emrullah Turgut : Bir sezon içerisinde 3-4 tane hoca değiştirmek ne kadar doğru olabilir sizce?

Ahmet GÜMÜŞ : İstikrarda Fayda Var

Şimdi olsaydı yapar mıydım? Yapmazdım. Biz de adı üstünde amatör bir takımın amatör yöneticileriyiz. Doğru muydu? Belki doğru değildi ama belki hocalarda amatördü, onlar da çok profesyonel düşünmüyorlardı. Şuan ki aklım olsaydı değiştirmezdim. Bir yıl daha şampiyon olamazdık ama istikrarda fayda var. 

Ahmet GÜMÜŞ : 3. Lig’de İyi Bir Kadro Kurduk

Üçüncü lige çıktıktan sonra iyi bir kadro kurduğumuzu düşünüyorum. Ama tabi ligi tanıyamamanın vermiş olduğu acemilikle play off’a kalamadık. 6. olduk, 5. ile aramızda bir puan fark vardı. Ligde güzel maçlar oldu.

Ahmet GÜMÜŞ : Nöbet Değişimi Olması Gerekiyordu

2. yıl zaten sezon ortasında başkanı olmayacağımı, artık bu görevi bir başkasının alması gerektiğini söylemiştim. Vali bey ve şehrin büyükleri çok ricada bulundu. Ama nöbet değişimi olması gerektiğini, sürekli Ahmet GÜMÜŞ başkan olacak diye bir kaide olmadığını, başka insanların da görev alması gerektiğini düşündüm ve kesinlikle aday olmayacağımı açıkladım. 

Ahmet GÜMÜŞ : Her Futbolcuya Özel Bornoz Yaptırdım

Aydınspor; formasıyla, eşofmanlarıyla, sağlık malzemeleriyle, takımıyla o zaman ki değeri 2 milyon civarındaydı. Her futbolcuya özel, Denizli'deki tekstilci arkadaşa bornozlar yaptırmıştım. Herkesin tek tek isimleri yazılmıştı.

Ahmet GÜMÜŞ : Herkesin Görevini Yapmasını İstiyordum

Kulübe gittiğim zaman her taraf bal dök yala oluyordu. Aşçısı, kapıcısı, temizlikçisi özenle çalışıyordu. Onu yakaladığınız zaman başarı gelir. Ben hiçbir şey yapmıyordum ama herkesin görevini yapmasını istiyordum.

Ahmet GÜMÜŞ : Hiçbir Prim Ertesi Güne Kalmazdı

Maçlardan sonra prim herkesin adına yazılmış zarflarda hazırlanırdı. Primler maçtan sonra soyunma odasında ödenirdi, hiçbir maç birimi ertesi güne kalmazdı. Yemek programları, kalkışlar, futbolcularla toplantılar, maç arasındaki konuşmalar her şey planlı programlı bir şekilde gidiyordu.

Ahmet GÜMÜŞ : Aydınspor’a 2-3 Yıl Yetecek Malzeme Vardı

Ben ayrıldıktan sonra o malzemeler korunsaydı, umarım korunmuştur. 2-3 yıl daha Aydınspor malzeme almazdı. Futbolcuların malzemeleri 60 bin lira civarında tutuyordu.

Ahmet GÜMÜŞ : Fakir Aile Çocuklarına Harçlık Veriyordum

Altyapı çocuklarına öyle bir sistem kurmuştum ki; takdir ve teşekkür getiren fakir aile çocuklarına 100 ile 150 lira arasında her ay harçlık veriyordum. Velilerle içli dışlı olmuştuk. Çok güzel bir alt yapı oluşturmuştuk. Şuan Aydınspor’u çalıştıran Göksel Hoca’nın yardımcısı Mehmet Hoca var, o bizim altyapımıza bakıyordu.

Ahmet GÜMÜŞ : Taşıma Su İle Değirmen Dönmez

Taşıma su ile değirmen dönmez sözünden yola çıkarak; Aydın’ın altyapısından her dönem 2-3-5 oyuncu yetiştirirsek Aydınspor kendi ayaklarında durur düşüncesiyle yola çıkarak 4-5 tane çocuğumuzu profesyonel yapmıştık. Daha sonra o çocuklarımızın ellerinden tutmadılar.

Ahmet GÜMÜŞ : Yöneticiler ve Hoca Farklı Taraflardan Bakıyorlar

Mesela biz Play-off’u matematiksel olarak kaybettik. Hoca kaybettikten sonra yerli ve yeni oyunculara şans vermesi lazım ama gelen hoca öyle düşünmüyor. 10 maç yaptım 7 galibiyet aldım diye düşünüyor. Karnesine bu şekilde yazılsın istiyor. O başka bir taraftan bakıyor, biz başka bir taraftan bakıyoruz.

Ahmet GÜMÜŞ : Yöneticiler Aydın Futbolunu Düşünerek Hareket Etmeli

Yöneticilerin Aydın futbolunun altyapısını düşünerek hareket etmeleri lazım. Matematik hesaplar koptuktan sonra yöneticilerin hoca ile oturup konuşması gerekir; ‘hocam 34-35 yaşındaki oyuncuyu oynatmaktaki amacın ne?’ diye sormaları lazım. Ben hocanın işine karışmıyorum mantalitesine burada katılmıyorum.

Ahmet GÜMÜŞ : Yöneticiler Ayağını Yorganına Göre Uzatsın

Eski Aydınspor’dan tecrübem olduğu için yönetimi alırken, Aydınspor 1923 takımı profesyonel olduğu Genel Kurul’dan sonra beyanatlarım vardı; ‘Ben kulübü alırken ve devrederken bir kuruş borcu olmadan devredeceğim. Bundan sonra yöneticilerde ayağını yorganına göre uzatsın. Böyle devretsin, böyle alsın’ diye bir beyanım vardır.

Ahmet GÜMÜŞ : Gerekli Evrakları Aldım, Genel Kurul Yaptım

Genel Kurul’dan önce maliyeden borçsuz kağıdını aldım, vergi dairesinden borçsuz kağıdı aldım. Vergi tahakkukları vardı. Onların parasını da 14 bin 500 lira civarındaydı, banka hesabına yatırdım. Gerekli evrakları yanıma aldım ve Genel Kurul yaptım.

Ahmet GÜMÜŞ : İkinci Senede 6. Olduk

Bütün gazetecilerin, herkesin önünde; ‘Bakın arkadaşlar ben görevimi yaptım, şampiyon olduk. İkinci senede altıncı olduk. Bundan sonra başka bir arkadaşa görevi devrediyoruz, borçsuz kağıdı bu, maliyenin kağıdı bu, kasadaki para bu, futbolcuların hiçbirisinin alacağı yok, malzememiz bu.

Ahmet GÜMÜŞ : Altyapıyı Oluşturduktan Sonra Başarı Gelir

Bundan sonraki yönetici arkadaşlarımızda hemen ertesi yıl İkinci Lig, bir sonraki yıl Bank Asya diyeceğine ayağını yorganına göre uzatsın. Aydınspor’un altyapısını oluşturduktan sonra başarı kendiliğinden gelir.

Ahmet GÜMÜŞ : Kulüp Borçsuz Olursa 3-4 Liste Yarışır

Yarın eğer siz kulübü borç batağına çekerseniz, yüksek transferler yaparsanız, hocalara yüksek paralar verirseniz bu kulübü yine eski Aydınspor’a döndürürsünüz. Sonra yine yönetici bulmakta zorlanırsınız. Eğer borçsuz kulüp olursa 3-4 tane liste yarışır.’ Dedim.

Ahmet GÜMÜŞ : Yöneticilik Yapmak Fedakarlıktır

Böyle yapın dememize rağmen ben ayrıldıktan 1-2 yıl sonra kulübün borcu yine 6-7 milyon liraya çıktı. Orada kulüp başkanlığı yapan bazı arkadaşlar, çok açık söylüyorum, Aydınspor’da görev almak, yöneticilik yapmak bir fedakarlıktır. Kulüp Başkanlığı yapmak bir fedakarlıktır, hepsini de saygı duyuyorum.

Ahmet GÜMÜŞ : Cebinde Harçlığı Olmayan Adamlar Kulüp Başkanı Oldu

Cebine harçlığı bulamayan, su parasını ödeyemeyen adamlar Aydıspor’da kulüp başkanı oldu. Bu adamların İzmir'de evleri, altlarında son model arabaları ve Aydınspor’dan 200-300 bin lira alacakları oldu. Bu adamlar 200 300 bin lirayı bir arada gören adamlar değil. Siz bu adamı Aydınspor kulüp başkanı yaptınız.

Ahmet GÜMÜŞ : Hangi Başarıyı Sağlamışlar

Bu Şehirde yaşamayan, bu şehre geçici olarak gelen, Aydın Belediyesi’nden 3-5 aylık ihale alan adamları bu şehre, bu kulübe başkan yaptınız. Adamların 2-3 milyon alacağı var. Nereden vermiş, ne yapmışlar, hangi başarıyı sağlamışlar.

Ahmet GÜMÜŞ : 1-2 Ay Çalışmadan 1 Buçuk Trilyon Para Kazandılar

Bu adamlar gittiler ünlü hocaları getirdiler, sözleşme yaptılar. Öyle bir sözleşmeye yapmışlar ki ayrılırken bu parayı hak ederiz diye. Açsınlar baksınlar, şimdi o mahkemede hak ettiler. Adam geldi 1-2 ay mı ne çalıştı, çalışamadı. Ondan sonra gitti. Kendisi ve yardımcı hocalarıyla, eski parayla 1 buçuk trilyon lira kazandılar.

Ahmet GÜMÜŞ : Kupalar Bilinçli Olarak Gidiyor

Bu kulübün kupaları haciz ediliyor. Yazık günah değil mi? Ben yazmıştım; askerin silahı, ata binenin kılıcı, sporunda kupası namustur. Yani bu kupalar bilinçli olarak gidiyor. Halbuki kupaları ne yapacak adam?

Emrullah TURGUT : Siz bu 2,5 sene başkalığını yaptığınız kulübü hiç borçsuz bir şekilde teslim etmişsiniz. Peki sonradan bu kulüp nasıl borçlandırılıyor, nasıl bu hale geliyor? Kulüp nasıl zarara uğruyor?

Ahmet GÜMÜŞ : Şehrin Siyasi Güçleri Kimi İsterse o Başkan Oluyor

Sırf unvan için, Aydınspor Kulüp Başkanı olayım diye cebinde parası olmayan adamlar kulüp başkanı oldu. Biz kulüp başkanlığı yaparken devrettik, devrettikten sonra aday değilsek kim aday çıkıyorsa, bu şehrin siyasi güçleri kimi işaret ediyorsa o başkan oluyor. 

Ahmet GÜMÜŞ : Süha Bayırlı Bu Kulübe Nasıl Başkan Oluyor

Aslanım Kaplanım sen geç diyor. Onlarda vurucu tim, açık açık söylüyorum. Süha Bayırlı bu kulübe nasıl başkan oluyor? Hangi gücüyle, hangi ekonomik durumuyla? Ne katkı vermiş, ne vermiş? Bir şey vermediği gibi şuanda kulüpten 150-200 bin lira alacağı var. Şimdi onu sorgulamak lazım.

Ahmet GÜMÜŞ : Kulübün Ekonomik Olarak Güçlü Olmasını İstemeyenler Var

Bakın Aydınspor 1923'ün ekonomik olarak bu şehirde güçlü olmasını istemeyenler var. Bu şehri yönetenler istemiyor. Neden istemiyor? Eğer siz Aydınspor’un altyapısından adam yetiştirirseniz, Aydınspor’a kalıcı gelirler sağlayacak bir iş verirseniz kulüp güçlenecek, başkana, valiye el açmayacak.

Ahmet GÜMÜŞ : Aydınspor 1923 Kendi Yerinden Çıkarılmış

Bakın ben geçtiğimiz günlerde Söke’ye gittim. Arabayı park ettim, 5 lira. Baktım fişte Sökespor yazıyor. Bir Muğlaspor’un ayda 45 bin lira geliri var. Amatörde oynayan, daha eskiden profesyonel İzmir takımı var, 50-60 bin aylık geliri var. Aydınspor’un eskiden kalan binaları varmış, satılmış. Aydınspor 1923'ün yeri varmış, oradan çıkarılmış. Aydınspor belediyenin mevcut yerinde kirada duruyor.

Ahmet GÜMÜŞ : Aydınspor’u, Sabit Geliri Olan, Gücü Olan Kulüp Olmasını İstemiyorlar

Aydınspor’a gelir sağlamak için ücretli otopark yapalım Aydınspor adına dedik. Baktılar otoparklar para kazanıyor, belediye, o parayı da ben elimde tutayım gücü elinde tutayım dedi.  Aydınspor’un, sabit geliri olan, gücü olan bir takım haline gelmesini istemiyorlar. Böyle olursa kulüp başkanı gidip Belediye Başkanına, Valiliğe, Emniyet Müdürüne avuç açmayacak, bir güç olacak.

Ahmet GÜMÜŞ : Kim Başkan Olursa Benim Önümde Eğilsin İstiyorlar

Tabii Aydınspor’un da bir desteği var, alttan gelen bir sempatizanları var. Kulübün yöneticilerini, başkanlarını destekliyorlar. Herkes, kim başkan olursa benim önümde eğilsin, bana destur dursun istiyorlar. Bu hale getiriyorlar. Ondan sonra da borcu olan kulübe kimse yanaşamıyor. Yanaşan olmayınca kimi işaret ederlerse o kulüp başkanı oluyor. Ben şimdi Aydınspor kulüp başkanı falan olamam, kimsede olamaz.

Ahmet GÜMÜŞ : Gün Gelirde Baş Kaldırırım Diye Adamlarını Üye Yaptılar

Kulübün yöneticilerini, üyelerini hepsini ben yaptım. Gün gelirde Ahmet gümüş bana baş kaldırır diye; kaç tane belediye çalışanı var; 250 tane, Ahmet GÜMÜŞ kaç tane kaydetmiş 80 tane, gelin bakalım 100 tane, AYBA’dan İnsanlar gidip kayıt olmuş.

Ahmet GÜMÜŞ : Borcu Niye Onaylıyorsunuz

Kaldırın çocuklar kaldırın, indirin çocuklar indirin. Neye indirdiniz neye kaldırdınız. Borcu niye onaylıyorsunuz, onaylamayın. 4 bin lira 3 bin lira borç verdiyse genel kurul ibra etmesin. Galatasaray'da Fenerbahçe'de böyle oluyor ama öyle olmuyor. Hazır askerler var, kaldırın, indirin tamam. Kime kalıyor borç, Aydınspor’a kalıyor. Bizim gibi Aydınspor sevdaları ne yapıyor seyirci kalıyor.

Ahmet GÜMÜŞ : Kulüplerin Geliri Olması Gerekiyor

Bakın Aydınspor düşer, bu sene düşmezse seneye düşer. Yani bu sanal bir şeydir. Yarın bir Belediye Başkanı gelir, spor sevmeyen birisi olur. Bu hanımefendi biraz yardım ediyor. Yerine gelen belediye başkanı bana ne Aydınspor’dan der, sonra gelecek adamda sırtında taşıyamaz. Çünkü kulüplerin bir geliri de olması lazım. Şuandaki mevcut yönetimdeki kaç tane arkadaş cebinden para verebiliyor.

Emrullah TURGUT : Hidayet bey 1 trilyon vermiş.

Ahmet GÜMÜŞ : Makbuzları Getirin Hepsi Kadar Yardım Edeyim Dedim

Tamam ama sadece Hidayet beyin sırtında. Hidayet bey bir trilyon daha verebilir ama ondan sonra bir trilyon daha veremez. O da benim gibi 3-4 gün sonra çekilir. Yanındaki arkadaşlar ne vermişler? Ben 2 sene önce tüm yöneticilerin vermiş olduğu makbuzu getirin onlar kadar yardım edeceğim size dedim. Makbuz gelmedi.

Ahmet GÜMÜŞ : Şeref Tribününde Şerefli İnsanlar Oturmadıkça Aydınspor İlerleyemez

Yine yardım ederim; Hidayet TÜREN bana gelse, yönetim kurulundaki arkadaşlar ne kadar yardım ettiyse totali kadar ben yardım edeceğim derim. Yani şeref tribününde şerefli adamlar oturmadığı sürece Aydınspor ilerleyemez bir yere varamaz.

Ahmet GÜMÜŞ : Herkes Kafasını Kuma Gömüyor

Yani şöyle bir şey yok; eskiden Aydınspor Fenerbahçe'ye 6 atmıştı, efendim Aydın dağlarından yağ, ovalarından bal akıyor. Şimdi yağ akmıyor, bal akmıyor, Jeotermal akıyor, pis kokular akıyor, Aydınspor şu anda Fenerbahçe’ye 6 atmıyor. Herkes kafasını kuma görüyor.

Ahmet GÜMÜŞ : Kimin Sesi Fazla Çıkıyorsa Belediyede İşe Alıyorlar

Ne oluyorsa çocuklarımıza oluyor. Bakın son zamanlarda ne yapıyorlar; kimin sesi fazla çıktı, kim en fazla küfür etti, gel bakalım seni işe alıyoruz belediyede diyorlar. Asıl gariban olan, asıl Aydınspor’u tutan çocuklar yine işe giremiyor, sesi çıkmıyor. Sessiz toplum dediğimiz her yerde kaybediyor. Aydınspor’da da böyle oluyor.

Ahmet GÜMÜŞ :Bence Aydınspor 1923 Bu Durumda Şampiyon Olmasın

Bence Aydınspor 1923 şampiyon da olmasın. Bunu ben böyle söylediğim zaman bütün Asi Kankalar grubu bana küfür eder, kızar, Başkanım sende mi derler.

Ahmet GÜMÜŞ : Aydınspor 1. Lig’e Çıkarsa Hızlı Düşer

Eğer şampiyon olursa daha çok borç batağına girer ve 1. Lig’e çıkarsa çok hızlı düşer, büyük bir boşluğa düşer. Ondan sonra bir daha da Aydınspor'un Aydın Halkı’nın profesyonel takımı olmaz. Bu kadar büyük konuşuyorum.

Ahmet GÜMÜŞ : Aydın’dan Nemalanmaya Çalışıyorlar

Spor Toto'da yendiğiniz zaman kasaya 80 lira gibi bir para, beraberlik olduğu zaman 50-55 bin lira para giriyor. 25 bin lira aidat yöneticiler kendi arasında topladığı zaman Aydınspor’un kimseye ihtiyacı olmaz. Doğru kullanıldığı sürece 2 milyon lira gibi bir parayla Aydın kendi yağında kavrulur ama Aydın’dan nemalanmaya çalışıyorlar. 

Röportaj : Emrullah TURGUT 

_dsc1959.jpg_dsc1955.jpgahmet-gumus-sablon.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 17331 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim