• Aydın16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CAN PAZARI OLMADAN ENGELLENDİLER
13 Aralık 2016 Salı 21:30

CAN PAZARI OLMADAN ENGELLENDİLER

Aydın İl Jandarma Komutanlığı, Kuşadası, Söke ve Didim İlçe Jandarma Komutanlıklarınca; 10-11 aralık 2016 günleri yapılan devriye faaliyetlerinde (53) göçmen yakalanmıştır.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı, Kuşadası, Söke ve Didim İlçe Jandarma Komutanlıklarınca; 10-11 aralık 2016 günleri yapılan devriye faaliyetlerinde (53) göçmen yakalanmıştır.

Kuşadası Güzelçamlı mahallesinde kıyıda bekleyen (7) yetişkin erkek, (3) yetişkin kadın ve (6) çocuk olmak üzere (1) suriye ve (15) Afganistan uyruklu şahıs yakalanmıştır.

Yapılan araştırma sonucu şüphelilerin alınan parmak izi esleştirmelerinde suriye uyruklu olduğunu beyan eden O.A. olarak isimli sahsın aslen M.Ş.S. isimli pkk/pyd terör örgüt üyesi olduğu ve terör örgütü propagandası yapmak suçundan arandığı tespit edilmiş,  Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile gözaltına alınmıştır.

         Söke İlçesi Tuzburgazı Mahallesi kafa mevkiinde önleyici kolluk devriyesinde (8) erkek, (8) bayan ve (16) çocuk olmak üzere toplam (32) Suriye uyruklu şahıs yakalanmıştır.        

         Yine Didim İlçesi Akköy Mahallesi eski liman bölgesinde önleyici kolluk devriyesinde (2) erkek, (1) bayan ve (2) çucuk olmak üzere toplam (5) Suriye uyruklu şahıs yakalanmıştır.

         Suriye ve Afganistan uyruklu yabancılar gerekli yasal tebligatlar yapılmasına ve idari para cezası uygulanmasına müteakip Aydın Göç İdaresi müdürlüğüne teslim edilmiştir.

         Aydın İl Jandarma Komutanlığı, yasaların kendisine verdiği görev ve sorumlulukların bir gereği olarak, Aydın ilinde yasadışı unsurlarla mücadele için gereken bütün önlemleri en iyi şekilde almakta ve yasadışı sınır geçiş olayları ile göçmen kaçakçılığına karşı tedbirler aralıksız olarak devam etmektedir.

AydınÖzel

gocmen-vatandaslar.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1618 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim