• Aydın19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Clup Gece’de Murat UYAR Coşturdu
10 Kasım 2016 Perşembe 13:27

Clup Gece’de Murat UYAR Coşturdu

Aydın’ın gece hayatına yön veren önemli mekanlarından Clup Gece DJ Murat UYAR’ı Aydın’a getirerek misafirlerine muhteşem bir gece yaşattı.

Aydın’ın gece hayatına yön veren önemli mekanlarından Clup Gece DJ Murat UYAR’ı Aydın’a getirerek misafirlerine muhteşem bir gece yaşattı.

İşletmeciliğini Aydın’ın tanınmış esnaflarından Bilal Alhan’ın yaptığı Clup Gece Aydın’ın gece hayatına yön vermeye devam ediyor.

Murat UYAR’ın sahne aldığı geceye Aydın halkının ilgisi yüksekti. Gelen misafirler gecenin geç saatine doyasıya eğlendiler.

AydınÖzel Haber Magazin Muhabiri Emrullah TURGUT ünlü DJ Murat UYAR’la çok özel röportaj gerçekleştirdi;

Emrullah TURGUT : Müzik hayatına nasıl başladığınızdan bahseder misiniz?

Murat UYAR : 18 yaşında tam profesyonel DJ’lik yapmaya başladım

Müzik hayatına genç yaşlarda başladım. 16-17 yaşlarındaydım Dj lik yapmaya başladım. 18 yaşlarında tam profesyonel yapmaya başladım. Hatta bizim zamanımızda kulüplerde bu kadar popüler kültür yoktu, daha çok elektronik müzik kültürü vardı bizde oradan gelmeyiz zaten. Ama yavaş yavaş bizde popüler müziğe doğru geçtik tabi.

Emrullah TURGUT : Birkaç sanatçıyla düetleriniz var. Yeni çalışmalarınız olacak mı?

Murat UYAR : Yeni çalışmamızı Aralık sonunda çıkartacağız

Tabi tabi, Tan’la var, Ajda Pekkan’la var, Zeynep Dizdar’la çalışmalarımız oldu. En son yeni çalışmamız Selim Gülgören’le bir çalışmamız var, 3-4 ay oldu çıkalı hesap sorar diye. Yeni çalışma daha yapacağız, single da var. Onun çalışmaları da başlayacak bu aralarda, Aralık sonu olarak da onu çıkartmayı planlıyorum.

Emrullah TURGUT : Bireysel olarak DJ’lik dışında kendiniz şarkı söylemeyi düşünüyor musunuz?

Murat UYAR : DJ olarak devam edeceğim

Sesim güzel değil. Şarkı söylemeyi düşünmüyorum. Bu yoldan devam edeceğim.

Emrullah TURGUT : Önceden müzik sektöründe yapılan çalışmalar albüm şeklinde piyasaya sunuluyordu. Ancak şimdi internet ortamı o kadar gelişti ki piyasaya herhangi bir albüm satışı sunmaya gerek yok. Herkes internetten dinliyor. Gelir nasıl oluyor?

Murat UYAR : Telif haklarından ve sahnelerden kazanıyoruz

Artık CD satışı kalmadı. Telif tarafı diye bir şey var. Artık gelirlerimiz teliflerden geliyor. You-Tube izlemeleri, radyo çalmaları, klip yayınlamaları bunlardan bir gelir geliyor. Ama pekte bir gelir gelmiyor. Sanatçıya gelmiyor doğrusu, çok bölünüyor. Teliften gelen bir gelir var, bir de yaptığınız sahnelerden para kazanıyorsunuz. Teliflerden ziyade konserlerden para kazanabiliyorsunuz. Teliften şarkınız 50 milyon dinlense gelecek para 8-10 bin lira para geliyor. You-Tube da çok değişik bir şey var. Tıklandığı ülkeye göre tıklanma parası değişiyor. Türkiye’deki adam tıkladığında 1 lira kazanıyorsan İngiltere’deki adam tıkladığında 5 lira kazanıyorsun mesela. Bu şekilde farklı bir ödeme oluyor. Kazancın ona göre değişiyor. Bizimde bir You-Tube kanalımız var, bize de oradan bir para geliyor ama bize gelen para 500 lira falan yattı geçen gün. Çok cüzi rakamlar yatıyor. Çok büyük rakamlar değil.

Emrullah TURGUT : Aydın’a çok sefer geldiniz Aydın hakkındaki görüşlerinizi öğrenebilir miyim?

Murat UYAR : Aydın’ı seviyorum

Aydın’a biz çok sefer geldik. Bundan seneler önce, 10 seneye yakın bir zaman önce Notte’ye geldik. Biz aydın’ı çok seviyoruz. Aydın’da çok sık sahne aldık. Aydın’ı seviyorum, daha doğrusu egeyi seviyorum.

Emrullah TURGUT : Aydın’a bu kadar sık geldiğinize göre Aydın’da bir dinleyici kitlesine ulaşmışsınızdır. Aydın’da sahnelerinize ilgi nasıl?

Murat UYAR : Aydın bizi seviyor

Bizi seviyorlar. Geldiğimizde bizi dinlemeye geliyorlar. Etkileşim var. Ben normalde hep cumaları çıktım. Cumaları çıkınca yoğunluğu yakalayabiliyorduk. Cumartesi çıkacağız bu sefer daha yoğunluk olur diye düşünüyorum. Hatta bu saat biraz erken saat 1:30 gibi tam yoğunluğa ulaşırız daha da yoğun olur gibime geliyor.

Emrullah TURGUT : Sahnede ortalama ne kadar süre alıyorsunuz?

Murat UYAR : DJ performansı ortalama 2 saattir

Bizim ortalama süremiz 120 dakikadır, 2 saat yapar. Belki geçebilirsin, belki geçmezsin. Ama DJ performansı ortalama 2 saattir.

Emrullah TURGUT : Teklif geldiğinde sahne almak için neleri değerlendiriyorsunuz?

Murat UYAR : İş yaptığım yerler sürekli iş yaptığım noktalar

Bizim genelde iş yaptığımız yerler sürekli iş yaptığımız noktalar. Mesela buranın sahibiyle sürekli iş yapıyorum. Abi kardeş gibiyiz. O aradığı zaman menajerim ile görüşmüyor, direk benimle görüşüyor. Diyoruz ki Bilal abi şöyle mi yapalım, böyle mi yapalım? Hatta gerekirse şöyle de yapabiliriz falan. Genel de iş yaptığımız yerler böyle yerler. Tabi ekstra iş yaptığımız yerlerde oluyor yurt dışında burada da genelde menajerimle bağlantı kuruyorlar, onlarla menajerim görüşüyor. Mesela bundan sonra Demet Akalın’la bir konserimiz var Fransa’da. Yurt dışında çok sahne alıyoruz.

Emrullah TURGUT : Dinleyici kitlenize söylemek istediğiniz bir şeyler var mı?

Murat UYAR : Bekleyin Güzel İşler Yapacağız

Beklesinler yeni çalışmalarda yapacağız, çok yakında tekrardan gelecek. Çok güzel çalışmalar, yeni bir şarkımız var inşallah bakalım herhalde 1 aya 1 buçuk aya çıkartmayı hedefliyorum. Beklemede kalsınlar güzel işler yapacağız. Yeni aydında görüşmek üzere aydını seviyoruz. Belki 2 ay sonra belki 1 ay sonra. Selim Gülgören’le bir iş yaptık, bakalım onunla burada çıkma gibi bir durumumuz var. Zeynep Dizdar’la yine aydında çıkacağız, onun beraber sürekli sahne alıyoruz, güzel sahnelerimiz olacak.

Haber - Röportaj / Fotoğraf : Emrullah TURGUT

_dsc1515.jpg_dsc1518.jpg_dsc1521.jpg_dsc1542.jpg_dsc1543.jpg_dsc1544.jpg_dsc1545.jpg_dsc1547.jpg_dsc1549.jpg_dsc1550.jpg_dsc1551.jpg_dsc1552.jpg_dsc1555.jpg_dsc1558.jpgmnset.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4921 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim