• Aydın10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Genç Efe Spor Kulübü Başkanı İbrahim GÜLÜMSER Röportajı
27 Aralık 2016 Salı 22:48

Genç Efe Spor Kulübü Başkanı İbrahim GÜLÜMSER Röportajı

AydınÖzel Gazetesi Spor Muhabiri Emrullah TURGUT Genç Efe Spor Kulübü Başkanı İbrahim GÜLÜMSER ile Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

AydınÖZel Gazetesi Spor Muhabiri Emrullah TURGUT Genç Efe Spor Kulübü Başkanı İbrahim GÜLÜMSER ile Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

Emrullah TURGUT : Kendinizi tanıtır mısınız?

İbrahim GÜLÜMSER : 1988 Yılından İtibaren Aydın'dayım

Aydın Baltaköy doğumluyum. Aydın Güzelhisar mahallesinde büyüm. Aydın Lisesini bitirdikten sonra Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandım. 1984 yılında mezunuyum. Mecburi hizmetimi ve askerliğimi tamamladıktan sonra Aydın’a geldim. 1988 yılından beri Aydın’dayım hekimlik yapıyorum.

Emrullah TURGUT : İbrahim Gülümser Genç Efe Spor Kulübü hakkında bilgi verebilir misiniz?

İbrahim GÜLÜMSER : Kriterleri Biliyorum

2010 yılında kulübü kurduk. Zaten küçük yaş grubuna asıl oyucu bulunur, nasıl antrenman yaptırılır, futbola oyuncu nasıl bulunur, doğru oyuncu nasıl kazandırılır bunun kriterlerini biliyorum. Çünkü kendim aynı zamanda futbol antrenörüyüm.

İbrahim GÜLÜMSER : Futbola Yatkınlık Tespitinde Yeteneğim Var

Esas mesleğim doktorluk, belki bir BESYO mezunu kadar, profesyonel futbolu oynamış birisi kadar futbolu bilemem. Ama oyuncu seçiminde, hekimliğin verdiği, insan anatomisini, fizyolojisini bilmem sebebiyle, en azından çocuk dünya ya geldiğinde anne baba boyunu gördüğümde çocuğun ne kadar uzayacağını, çabukluğunu, futbola yatkınlığını tespit etme noktasında yeteneğim gelişti. Bu yeteneğim hala devam etmekte.

İbrahim GÜLÜMSER : Doğru Mevki Seçmekte Ustayım

Futbol konusunda iddia ettiğim tek şey doğru oyuncuyu seçerim. Doğru mevkilerini de seçmekte ustayım. Bu konuda hiç mütevazi olamayacağım. Hatta TFF bana; biz seni adamdan sayalım, sana eğitim verelim, geliştirelim. Sonra Türkiye’de futbol oyuncu seçimlerinin kalitesini arttıralım dese ben varım. Bu konuda çok iddialıyım.

İbrahim GÜLÜMSER : Amacımız Oyuncu Yetiştirip Profesyonel Kulüplere Vermekti

İlk zamanlar 1999 doğumlu çocuklarla başladık. Niyetimiz bu çocukları yetiştirip mezun edelim. Başka kulüplere gitsin. Bu kulüplerde derneğimizin bütçesine katkıda bulunurlarsa bizde bu paralarla burayı döndürelim, yeni futbolcular yetiştirmeye devam edelim diye düşündük. Baktık ki öyle değil. Hiç kimse size bakmıyor bile.

İbrahim GÜLÜMSER : Federasyonun Belirlediği Yetiştirme Bedelini Vermiyorlar

Oyuncuyu vereceksiniz, onlar alacaklar. Profesyonel yapacakları zaman federasyonun belirlediği değerler var, yılda 15 bin lira kazanıyorsunuz bundan, sözde. Onu da vermeyecekler.

İbrahim GÜLÜMSER : Buranında Dönmesi Lazım

Birileri gelecek sana telefonda şiddet uygulayacak; oyuncuyu ver bana, vermen lazım, benim oğlumun önünü kesiyorsunuz diyecek. Bizde korkacak, oyuncuyu vereceğiz. Buranın dönmesi bitecek. Dönmezse kulübü kapanıp gitmemiz lazım.

İbrahim GÜLÜMSER : Şuan 300 Öğrencim Var

Ama ben devam ettim. O sene 1999luları verdikten sonra baktım ki bu iş böyle olmuyor. O zaman ben büyüyeceğim dedim. 2000-2011 arasında doğmuş 300 öğrencim var. Bu 300 öğrenci yiyorlar, içiyorlar, deplasmana gidiyorlar. Aç bırakmıyorum, açıkta bırakmıyorum.

İbrahim GÜLÜMSER : 9 Kategoride Resmi Lige Katılıyoruz

Bu sene 9 kategoride resmi lige katılıyoruz. Bunların hepsinin deplasmanları dahil olmak üzere müsabakalara katılıyoruz. Antrenörlerimiz gönüllü olarak çalışıyor. bu bütçeyle antrenöre maaş vermem mümkün değil.

Emrullah TURGUT : Kulüpte kaç antrenör çalışıyor?

İbrahim GÜLÜMSER : Burası Gönül Kulübü

5-6 antrenör çalışıyor. Bazı antrenörlerimiz başka kulüplerde çalışıyor, bize yardımcı oluyor. Bazı antrenörlerimiz profesyonel liglerde doktorluk yapıyor, onlar boş kaldığı zaman geliyor. Mesela Mehmet TEKE hocam Samsun’a yüksek lisansa gitti. Ocak ayında gelecek tekrar antrenmanlara katılacak. Burası parayla dönmüyor, burası gönül kulübü.

İbrahim GÜLÜMSER : Ligi 3. Bitirdiğimizi Hatırlamıyorum

Takımlarımız bugüne kadar ligi 3. bitirmedi. 1. ve 2.likle bitiriyoruz. Çok sayıda kupalarımız var. Ama bunlar ölçü değil, yenip yenmemek önemli değil. Dışarıdan bakıldığında başarılı olduğumuz sanılıyor ama buradaki sıkıntıları biz biliyoruz.

İbrahim GÜLÜMSER : TFF'nin Destek Olması Lazım

Destek olacaklar belli; TFF’nin destek olması lazım. Mesela biz 4 sene önce Muğla’ya maça gittiğimizde yanımızda ekmek arası köfte, peynir götürdük. Yurtlarda, çeşitli yerlerde zar zor yatıp kalktığımız zaman Alanyaspor gibi, Manisa BŞB gibi takımların altyapılarını yenerek şampiyon olduk. Federasyonun  takdir ettiği bin lirayı aldık.

İbrahim GÜLÜMSER : Türk Futbolunu Yönetenlerin Haberi Yok

Oraya gelen Alanyaspor’un kaldığı otelin masrafı 10 bin liraydı. Bizde bir şekilde 3-4 bin lira harcamışızdır. Ama onun bin lirasını federasyon bize vermeyi uygun gördü. Arkasından gruba gideceğiz Balıkesir’e ama artık para yok. Demek ki İstanbul’daki, Ankara’daki Türk futbolunu yöneten arkadaşların bu durumdan haberi yok.

İbrahim GÜLÜMSER : Türk Futbolunun Kurtuluşu Çok Zor

Eğer bir gün Türkiye’de benim gibi bu işi yapan arkadaşları çağırırlarsa biz federasyondaki arkadaşlara futbolcunun nasıl seçileceğini, nasıl antrene edileceğini anlatırız. Bu konuda da futbolcu seçmesinde olduğu gibi iddialıyım. Milyon dolarlarla maaş alan kişiler oradan, tepeden profesyonel takımların başkanlarını çağırarak, bu işleri onlardan dinleyerek halledemezler. Benim gibi tamamen tabandan gelen, topraktan gelen, her şeyi yaşayan insanlardan öğrenebilirler. Yoksa Türk futbolunun kurtuluşu çok zor.

İbrahim GÜLÜMSER : Emre Belözoğlu’ndan, Emre Mor’dan Farkı Yok

Profesyonel liglerde doktorluk yaptığım için biliyorum ama onlar geç görürler. Tuzlaspor’daki Tolunay’ı geç fark ederler. Şimdi A milli takıma alsan çıkar oynar, iddialıyım. A milli takıma 1997 doğumlu Tolunay’ı alın oynatın, Emre Belözoğlu’ndan veya Emre Mor’dan bir farkı yok. Ama bunu erkenden görmek gerekiyor.

İbrahim GÜLÜMSER : Federasyona Önerim Olacak

Bizim finansımızın sağlanması konusunda da biraz önerim olacak; profesyonel futbola ayırdıkları paranın binde birini de buraya ayırsınlar. Örneğin; bu sene 25 tane 2007liye sıfır lisans çıkarmışım. Adam başı 100 lira para verse 2500 lira para yapar. Bu para benim cebime girmeyecek, o para federasyon tarafından benim derneğime yatırılacak bizde kullanacağız.

İbrahim GÜLÜMSER : TFF Amatör Kulüplerle Profesyonel Kulüpler Arasındaki Finansı Düzeltmeli

Türkiye Futbol Federasyonu, amatör kulüplerle profesyonel kulüpler arasındaki finansı düzeltmedikten sonra, yetiştirme paylarına direk müdahale etmedikten sonra ve bizi ekonomik olarak kollamadıktan sonra benim gibi Allah rızası için yapayım diyen kişilerinde bir gün bu camiadan çekip gitmesi zorunlu olur.

Emrullah TURGUT : İlerleyen dönemlerde Yıldızspor’un yaptığı gibi spor okulu açıp, oyuncu yetiştirmek için aylık belli  bir ücret almayı düşünüyor musunuz?

İbrahim GÜLÜMSER : Genç Efespor’da Hiç Kimse Para Vererek Spor Yapamaz

İbrahim Gülümser’in gücü yettiği sürece Genç Efespor’da hiç kimse para verip de spor yapamaz. Mercedes’le gelen de, ayakkabısız gelen de bizim için eşit. Hatta ayakkabısız gelen daha üstün. Çünkü onun bir de ayakkabıya ihtiyacı var. Futbolun öbür tarafına kadar geldik, yardımlaşma, paylaşma. Biz o çocuk bize geldiği zaman daha çok heyecanlanıyoruz. Yetenekli, ailesinin durumları iyi değil, çocuğu kurtarabiliriz diye düşünüyoruz. 

İbrahim GÜLÜMSER : Bu Benim İşim Değil

Siz para alarak bu işi yapsanız, düzenli olarak kaç kişiden para alabilirsiniz? %20’den alırsınız. Geriye kalan %80’in peşinden aidat alacağım diye koşturursunuz. Aidat alarak futbolcu yetiştirilmez. Aidat aldığın çocuğun babası bu sefer çocuğunu oynatmanızı bekler. Esastan ayrılırsınız. Futbol okulu açarım, buradan gelen gelirle burayı döndürürüm diyebilirsiniz. Bu benim işim değil. Ben karakter ve yapı olarak birilerinden bir şey almayı, yardım almayı seven bir insan değilim. Daha çok yardım etmeyi seviyorum.

İbrahim GÜLÜMSER : Futbol Okulu Para Kazanmak İçin Yapılıyor

Bizde paralı futbol okulu söz konusu değildir. Futbol okullarının bu şekilde devam etmesiyle Türk futboluna zarar veriliyor. Çünkü futbol okulu para kazanmak için yapılıyor. Ama kötü niyetli değiller. Oradan kazandıkları parayla öbür tarafı döndürmeye çalışıyorlar. Orada bir şey yok. Parayı alıp cebine koymuyor. Oradan aldığı parayı kulüp için kullanıyor.

İbrahim GÜLÜMSER : Elimdeki Oyuncularla Olacak Olan Oluyor

Bu böyle dönmüyorsa bizde lige gireriz dedik. Bu sene ikinci amatöre girdik. İkinci amatörde bu sene değil önümüzdeki sene şampiyon oluruz, aynı oyuncularla. Yönetimdeki arkadaşlar ve antrenörüm sordu, oyuncu alacak mıyız? Beni oyuncu alıp şampiyon olmak gibi bir hedefim yok. Benim hiçbir yaş grubunda şampiyonluk hedefim yok. Elimdeki oyuncularla olacak olanlar oluyor.

İbrahim GÜLÜMSER : Hayatta Her Şey Basamak Basamak Olur

Bu sene ikinci amatörde şampiyon olacak takımları zorlarım, onlarla bir şekilde baş ederim. Gelecek senede şampiyon olurum. Olamazsak sonraki sene oluruz, yine olamazsak bir sonraki sene oluruz. Ben hayatta her şeyin basamak basamak olacağını biliyorum. Hemen her şey olmuyor.

İbrahim GÜLÜMSER : 5 Yıl Dayanmam Gerekiyor

İkinci amatör, birinci amatör, süper amatör, BAL ligi sonra da profesyonel lig var. Ben oraya kadar geldiğimde de bu kadar olumsuz devam etmeyecektir. Bende patlamayı orada yapmayı bekliyorum. 5 yıl daha dayanmam gerekiyor. Ömrüm yeterse 5 yıl daha dayanacağım.

İbrahim GÜLÜMSER : TFF Benimle Birebir Görüşmeli

TFF, benim bu sorunlarımı bu kadar iyi anlatabileceğim için beni çağıracak, birebir benimle görüşecekler. Düzgün bir planlamayla, çalışmayla Türk futbolunun gelişmesine katkı sağlayacak, sorunlarımıza çözüm bulacağımıza inanıyorum. 

Röportaj : Emrullah TURGUT

_dsc5631.jpg_dsc5638.jpgmanset-034.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7383 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim