• Aydın23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Güneşspor Kulüp Başkanı M. Esat YILDIRIM Röportajı
29 Aralık 2016 Perşembe 19:45

Güneşspor Kulüp Başkanı M. Esat YILDIRIM Röportajı

AydınÖzel Gazetesi Muhabirlerinden Emrullah TURGUT Güneşspor Kulüp Başkanı M. Esat YILDIRM ile Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

AydınÖzel Gazetesi Muhabirlerinden Emrullah TURGUT Güneşspor Kulüp Başkanı M. Esat YILDIRM ile Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

Emrullah TURGUT : Öncelikle kendinizi tanıtır mısınız? Nerelisiniz, nerede doğdunuz, hangi eğitimleri aldınız, hangi işle uğraştınız?

M. Esat YILDIRIM : Aslen Muğlalıyım

Aslen Muğlalıyım. Annem Muğla Fethiyeli, babam Yerkesikli 1953’te babamın memuriyeti dolayısıyla Kütahya’nın Gediz ilçesinde dünyaya geldim.

M. Esat YILDIRIM : Babamın İşinden Dolayı Ege İllerinin Bir Kısmında Bulunduk

1965’e kadar ege bölgesinde İzmir, Manisa, Kütahya ilçelerinde babamın işi dolayısıyla devamlı gezdik. Babam, eskiden sürveyan derlerdi; sağlık müdürlüğüne bağlı köylerde evlerin içerisinde haşere ilacı sıkan memurların başındaydı.

M. Esat YILDIRIM : 1970 Yılında Ailecek Almanya’ya Gittik

1965 yılında istifa edip Almanya’ya gittiği zaman biz 5-6 yıl kadar Kütahya’da kaldık. 1970 yılına kadar orada yaşadık. Futbola Kütahya’nın altyapısında başladım. 1970 yılında benim futbol merakım yüzünden okulları asmamdan dolayı babam kızdı. 1970 yılında babam bizi ailecek Almanya’ya götürdü.

M. Esat YILDIRIM : Almanya’dan İzne Geldiğimde Asker Kaçağı Olduğumu Öğrendim

Almanya’da 3 buçuk sene çeşitli yerlerde çalıştım. 1973’ün Mart ayında izne geldiğimde asker kaçağı olduğumu öğrendim. Aslında asker kaçağı değil, yoklama kaçağı olarak gözüküyormuşum. Ben geldiğimde yoklamamı da yaptırmıştım.

M. Esat YILDIRIM : Narlıdere İstihkam Taburuna Asker Oldum

Askerlik şubesinden kağıt istediklerinde askerlik şubesine gittim. Askerlik şubesinde hazır asker olduğumu öğrendim. Narlıdere istihkam taburuna asker oldum.

M. Esat YILDIRIM : 1974 Kıbrıs Harbinde Kıbrıs’a Götürmediler

1974 Kıbrıs harbinde Elazığ’da askerdim. Çıkartmaya katılmak için mersine kadar gittim oradan geri döndüm. Bazı sebeplerden dolayı beni Kıbrıs’a götürmediler. 1975 Şubat ayında terhis oldum.

M. Esat YILDIRIM : Trafik Kazasında Kaval Kemiğim Kırıldı

1975 Haziran – Temmuz aylarında 3. lig takımlarından Ödemişsporla ön anlaşma yaptık. 10 gün kadar kampa katıldım. Bir trafik kazasında kaval kemiğim kırıldı. Kazadan sonra futbolu uzun süre bıraktım.

M. Esat YILDIRIM : 1975’te Tekrar Almanya’ya Gittim

1975 Eylül sonu Ekim başı tekrar Almanya’ya gittim. 1 sene kadar kaldım. Geçen süre zarfında Almanya’nın değiştiğini gördüm. 1976 yılında İzmir’e geldim.

M. Esat YILDIRIM : İzmir’de Çeşitli İşlerde Çalıştım

1977 Kasım ayında evlendim. Yerel bir gazetede gazetecilik yaptım. İzmir’de çeşitli işlerde çalıştım. Konfeksiyonda çalıştım, ayakkabıcıda çalıştım, dolmuş şoförlüğü yaptım.

M. Esat YILDIRIM : 1990 Yılında Babamın Israrıyla Aydın’a Taşındım

Çeşitli işlerde çalıştıktan sonra rahmetli babamın ısrarıyla 1990 yılında Aydın’a taşındım. 1996 yılına kadar hiçbir iş yapmadım desem yeri var. Sadece şuanda otopark olan üniversite diş hastanesinin arkasında halı saha vardı, o halı sahanın kafeteryasını işletiyordum. 1 sene kadar orada çalıştım.

M. Esat YILDIRIM : 1996 Yılında Antrenörlük Kursuna Katıldım

1996 yılında Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun ortaklaşa açtığı kursa katıldım. Kursta başarılı oldum, belgemi aldım.

M. Esat YILDIRIM : 1996 Şubat Ayında Antrenörler Derneği Kuruldu

Dernek 1996 yılında Şubat ayında kuruldu. Eylül ayına kadar derneğimizin idari sekreterliğini eski profesyonel futbolcu, rahmetli Kenan KORKMAZ yapıyordu.

M. Esat YILDIRIM : Kenan KORKMAZ’dan Sonra Antrenörler Derneğinin Görevini Ben Üstlendim

Kenan KORKMAZ’ın Aydınspor altyapısında göreve başlamasıyla antrenörler derneğinin görevini ben devraldım. 2015 Aralık ayına kadar bu görevi ben sürdürdüm. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımın bana göstermiş oldukları müsamaha, sevgi çerçevesi içerisinde hem orayı hem ikinci bir işi yapma olanağım oldu.

M. Esat YILDIRIM : 2014 Eylül Ayında Çine Madran Kulüp Müdürlüğüne Başladım

2014’ün Eylül ayında Çine Madran’da kulüp müdürlüğü görevine başladım. 2015 Kasım ayına kadar gidip geliyordum. Hem buradaki işimi yapıyordum, hem oradaki işimi yapıyordum. Kasım ayında işlerimin iyice ağırlaşması ve yoğunlaşması dolayısıyla buraya gelemediğimden buradaki görevimden istifa ettim.

M. Esat YILfDIRIM : Acarlar Belediyespor’da Antrenörlük Yapıyorum

Mayıs ayında da Çine Madran kulübü 3. ligden BAL ligine düşünce görevi bıraktım ve bıraktırıldım. O dönemden itibaren Aydın’da antrenörlük yapıyorum. Şuanda süper amatör liginde mücadele eden Acarlar Belediyespor’un başarısı için çalışıyorum.

Emrullah TURGUT : Hocam bize Güneşspor’dan bahseder misiniz?

M. Esat YILDIRIM : Ali Muti Takımla İlgilenemez Olmuştu

Daha önceki dönemlerde Güneşspor’da antrenörlük yapmıştım. 2005-2006 sezonunda, o zaman ki kulüple ilgilenen, kulübün yükünü çeken Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi’nin Beden Eğitimi Öğretmeni Ali Muti vardı. Onun eşi vefat etmişti. Eşi vefat ettiğinde 3 çocuğu da okuyordu. Takımla ilgilenemez olmuştu.

M. Esat YILDIRIM : İşin İçinde Sen Varsan Olur Dedi

O sıralarda da birkaç arkadaş bana sürekli gelip hocam bir kulüp kuralım, başka kimseye hesap vermeyelim, kendimize hesap erelim diyorlardı. Tesadüfen Ali hocayla eski Tansaş’ın orada karşılaştık. Ali Hocaya ben fikrimi söyledim, düşüneyim dedi. Aradan birkaç gün geçti. İşin içinde sen varsan olur dedi. Ama bir şartım var; Güneşspor benim evladım gibi dedi. Güneşspor’un aydın il sınırları dışına çıkmasını istemem dedi. Adının, renginin değişmesini istemem dedi. Bende sana söz veriyorum, bunların hiç biri olmayacak dedim.

M. Esat YILDIRIM : 2015 Yılına Kadar Başkan Olmadım

2005-2006 sezonunda ikinci amatörde öncelikle A takım olarak, ondan sonra altyapısını da devraldık. Bu 2015’te yapılan olağan genel kurula kadar ben hiç başkan olmadım, hep birileri başkan oldu ama kulübün esas yöneten kısmında ben vardım.

M. Esat YILDIRIM : Birkaç Arkadaş Kulübü Devam Ettirmeye Çalışıyoruz

Şuan Güneşspor’da sekreter görevinde olan, aynı zamanda Köprülüspor’un altyapı sorumlusu olan Evren Şahin ve onun çocukluk arkadaşı Recai Konma, asker arkadaşı Sinan Özen gibi arkadaşlarla beraber bu kulübü devam ettirmeye çalışıyoruz.

M. Esat YILDIRIM : 5-6 Arkadaş Hiç Değişmedik

Altyapıyı kurduğumuz zamandan bugüne bu 5-6 arkadaş hiç değişmedik. Her yönetimde vardık. Yönetimin asil listesinde, yedek listesinde her zaman vardık. Biz hala devam ettiriyoruz.

M. Esat YILDIRIM : 1 Yıl Altyapıyı Kapattık

2010 yılında Balıkesir Ayvalık’a gittiğimizde ben eşimden ayrıldım. Arkasından çok masraf ettik, sıkıntılara girdik. Bu sırada Evren hoca SHÇEK sporda çalışıyordu. Ben kapatma kararı alalım dediğim zaman o zaman takımı SHÇEK’e verelim dedi. SHÇEK’te çocuklar devam etsinler dedi. Çocuklar orada 1 yıl devam ettiler. 1 yıl sadece altyapıyı kapattık.

M. Esat YILDIRIM : O Dönemdeki ocuklarımız Futbol Oynamaya Devam Ediyorlar

O kadrodan Aydınspor’da kiralık oynayan Galatasaray’ın futbolcusu Oğuzhan Kayar bizim kulüpten. Şuan Kızılcabölük’e kiralık giden Can Berk bizim takımdan, Buca’nın santraforu Hasan Kaşıkara bizde 1 yıl oynadı. Birinci amatörde oynayan çok futbolcumuz var. O dönemdeki çocuklarımızdan hemen hemen hepsi oynamaya devam ediyorlar. 

Röportaj : Emrullah TURGUT 

_dsc6063.jpg_dsc6067.jpgmanset-038.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6106 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim