• Aydın15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hanefi Avcı “Haliçte Yaşayan Simonların” İç Yüzünü Anlattı
25 Kasım 2016 Cuma 17:15

Hanefi Avcı “Haliçte Yaşayan Simonların” İç Yüzünü Anlattı

Diriliş Konferansları kapsamında, “Haliçte Yaşayan Simonlar” kitabıyla bir döneme damgasını vuran eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın konuşmacı olarak yer aldığı

Diriliş Konferansları kapsamında, “Haliçte Yaşayan Simonlar” kitabıyla bir döneme damgasını vuran eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın konuşmacı olarak yer aldığı “Devlet Güvenliğine Yönelik Yapılar” adlı konferans, 24 Kasım 2016 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleşti.

Konferansa, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recai Tunca ve Prof. Dr. Törün Özer, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Konuşmasına bu organizasyonu gerçekleştirdikleri için Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’a teşekkür ederek başlayan Hanefi Avcı,  Devlet Güvenliğine Yönelik Yapılardan bahsedilirken, devlet güvenliğini hukuk dışı yöntemlerle tehdit eden ve yönetimi zor kullanarak değiştirmeye çalışan oluşumların kast edildiğini ifade etti. Geçmiş dönemlerde yaşanan askeri darbelerin ve 15 Temmuz darbe girişiminin bunun örnekleri olduğunu söyleyen Avcı, 15 Temmuz darbe girişiminin bu zamana kadar eşi benzeri görülmemiş, çok iyi tasarlanmış bir darbe olduğunu vurguladı. Avcı, darbenin başarısız olmasını ise Allah’ın Türk Milletine bir lütfu olarak değerlendirdi.

Cemaat yapılanmasının devletin tüm kurum ve kuruluşlarına sızdığını belirten Hanefi Avcı, böylece Ülkenin en yetkili insanlarının hukuk dışı yollarla dinlendiğini, aile bilgilerine ulaşıldığını, devlet güvenliğini tehdit edecek bilgilerin elde edildiğini söyledi. Avcı, FETÖ ile mücadelesini anlatırken, o dönemde hem Savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu hem de bakanlık düzeyinde girişimlerde bulunduğunu, ancak örgütle ilgili herhangi bir önlem alınmadığını söyledi.

Hanefi Avcı, geçmiş dönemlerde komşularımız Yunanistan ve Bulgaristan’ın, Almanya ve Fransa’nın da bu tip örgütlerle mücadele ettiğini, alınan tedbirler neticesinde bugün bu örgütlerin faaliyetlerinin dizginlendiğini belirterek, Ülkemizin en büyük sıkıntısının olaylar olmadan önce önlem alma konusunda yaşandığına dikkat çekti.

Hukuk ve demokrasisi oturmuş ve basın özgürlüğünü sağlamış ülkelerde terör ve anarşinin en alt seviyelerde olduğuna işaret eden Avcı,  “ Özgürlük, demokrasi ve hukuk birbirini tamamlar. Bunlar sağlanmadığı sürece terör ve anarşi önlenemez.” dedi. Bağımsız yargının önemini dile getiren Avcı, 28 Şubat’ta askere tekmil veren yargının, 15 Temmuz öncesinde tekmil verdiği orduyu koruyamadığını anımsatarak “ Gerçekten bağımsız yargıya ihtiyacımız var.” dedi.

Toplumun güvenlik sorununun çözümünde bilim insanlarına büyük görevler düştüğünü fakat ülkemizde şu ana kadar bu konuda bir tez yazılmadığını anlatan Avcı, sosyolog ve psikologları güvenlik konusunda çalışmaya çağırdı.

Konferans katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla sona ererken, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Hanefi Avcı’ya Üniversitemiz teşekkür belgesi ve hediye paketini verdi.

AydınÖzel

unnamed-(16)-005.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1665 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim