• Aydın24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KARATE ŞAMPİYONASI KUŞADASI'NDA BAŞLADI
01 Aralık 2016 Perşembe 17:46

KARATE ŞAMPİYONASI KUŞADASI'NDA BAŞLADI

Kuşadası Belediyesi’ nin ana sponsorluğunda Türkiye Karate Federasyonu tarafından düzenlenen ve 4 Aralık'a kadar sürecek olan

Kuşadası Belediyesi’ nin ana sponsorluğunda Türkiye Karate Federasyonu tarafından düzenlenen ve 4 Aralık'a kadar sürecek olan Ümit-Genç ve 21 Yaş Altı Türkiye Karate Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası Milli Takım Seçmeleri Kuşadası’nda başladı. Ümit-Genç kategorisinde mücadele eden sporcular ilk madalyalarına kavuştu.

 17-21 yaş arası 1600 sporcunun katıldığı Ümit-Genç ve 21 Yaş Altı Türkiye Karate Şampiyonası düzenlenen ilk müsabakalarla başladı. Kuşadası Belediyesi Uğur İnan Spor Salonu’nda düzenlenen şampiyonanın ilk gününde tatamiye çıkan 14 Yaş Balkan Şampiyonu Enes Özdemir ilk kez katıldığı Ümitler Final Müsabakasında Muhammet Yılmaz'ı 4-1 mağlup ederek Türkiye şampiyonu olmaya hak kazanırken,  2016 yılının başlarında Kocaeli'de Ümit-Bayan ferdi kata (hayali dövüş)  Türkiye üçüncüsü olan Keyda Nur Çolak çıktığı final müsabakasında Sinem Gül Duman'ı 5-0 mağlup ederek Türkiye Şampiyonu oldu. Dereceye giren sporcular madalyalarını Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan'ın elinden aldı.

Federasyon Başkanı Delihasan'dan Başkan Kayalı'ya Ziyaret

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Türkiye Karate Şampiyonası öncesi Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı'yı makamında ziyaret etti.

Kuşadası Belediye'sinin ev sahipliğinden dolayı Başkan Kayalı'ya teşekkür eden Delihasan, gelecek yıllarda düzenlenecek ulusal ve uluslararası şampiyonaların Kuşadası'nda yapılması için gerekli çalışmaları yürüteceklerini belirtti. Ümit-Genç ve 21 Yaş Altı Türkiye Karate Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası Milli Takım Seçmelerinin Kuşadası’nda yapılacak olmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirten Başkan Kayalı, "Bu tür önemli organizasyonların Kuşadası'nın tanıtımına önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum. Şimdiden müsabakalara katılacak tüm sporculara başarılar diler, organizasyona katkı sunan kurum ve kuruluşlara çok teşekkür ederim" dedi.

İbramaki Sanat Galerisi' nde Basın Toplantısı

Kuşadası Belediyesi’nin ana sponsorluğunda Türkiye Karate Federasyonu tarafından düzenlenen Ümit-Genç ve 21 Yaş Altı Türkiye Karate Şampiyonası ile ilgili olarak Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi’nde Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve Türkiye Karate Federasyon Başkanı Esat Delihasan'ın katılımı ile bir basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Türkiye Karate Federasyon Başkanı Esat Delihasan "Ümit-Genç ve 21 yaş altı Türkiye Şampiyonamızı ve Avrupa Şampiyonası seçmelerini Kuşadası Belediyesi'nin büyük desteğiyle Kuşadası’nda yapacağız. Şampiyonaya ve seçmelere katılmak üzere 1000’in üzerinde sporcu Kuşadası’nda bulunuyor. Ben tüm sporcularımıza müsabakalarda başarılar diler, organizasyonda emeği geçen belediye çalışanları ve Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’ya teşekkür ederim" dedi.

Türkiye Karate Şampiyonası'nın Kuşadası'nda yapılmasının önemine dikkat çeken Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, gelecek yıllarda ulusal ve uluslararası sportif faaliyetlerin Kuşadası'nda gerçekleştirilmesi konusunda  girişimlerinin olduğunu ifade etti. Şampiyonanın Kuşadası'nda yapılmasının ilçenin tanıtımına katkı sağlayacağını belirten Kayalı  "Karate alanında dünya sıralamasında ilklerde olan millerimizi Kuşadası’nda görmek bizler için çok önemli. Federasyon Başkanımızla uluslararası karate şampiyonalarını da Kuşadası’nda yapmak için gerekli çalışmaların başlatılması konusunda görüştük. Biz Kuşadası Belediyesi olarak bu organizasyonlara elimizden gelen tüm katkıyı sağlayacağız" dedi.

Toplantıda konuşan Kuşadası Kaymakamı Aksoy, sahip olduğu potansiyel ile önemli bir turizm merkezi olan Kuşadası'nda düzenlenen sportif faaliyetlerin ilçeye büyük bir değer kattığını belirterek “Kuşadası Belediyesi, bizim dönemimizde yapılan ve önemli görülen hiç bir organizasyona ‘bu önemsizdir’ diyerek desteğini esirgememiştir. Bu organizasyonda da maddi desteğin büyük oranı Kuşadası Belediyesi'ne aittir. Bu tür organizasyonlarda Kuşadası’nda yaşayan herkese bir görev düşmektedir. Bu organizasyona katılan tüm misafirlerimize ev sahipliğimizi en iyi şekilde yapmalıyız” dedi.

AydınÖzel

unnamed-(12)-005.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1703 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim