• Aydın15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Köprülüspor Başkanı Kasım PAYZA Röportajı
08 Kasım 2016 Salı 23:06

Köprülüspor Başkanı Kasım PAYZA Röportajı

Köprülüspor Başkanı Kasım PAYZA AydınÖzel Muhabiri Emrullah TURGUT’a Özel Açıklamalarda Bulundu.

Köprülüspor Başkanı Kasım PAYZA AydınÖzel Muhabiri Emrullah TURGUT’a Özel Açıklamalarda Bulundu.

Kasım PAYZA : Kasım Bey Köprülüspor’dan biraz bahseder misiniz? Ligdeki durumları nasıl gidiyor, çalışmalarınız nasıl gidiyor?

Kasım PAYZA : 110 Lisanlı Futbolcumuz Var

Şuan da 2016-2017 sezonunda Köprülüspor olarak 8 branşta mücadele etmeye karar aldık. Bu U11’den başlıyor A takıma kadar gidiyor. Şuan Köprülüspor olarak 110 lisanslı futbolcumuz var. Şuan da başlayan kategorilerde U17 grubumuz var, U15 grubumuz var ve A takımımız var. Futbol federasyonunun belirlemiş olduğu, amatör spor kulüpleri il temsilciliğinin belirlemiş olduğu şuan ki kadroda 3 tane grubumuz var. Bu grubumuzda şuan ilk devreleri bitti. A takımda 2. Sıradayız, U17 grubunda 1 maç eksiğiyle 2. Sıradayız, U15 grubunda 2. Sıradayız.

Kasım PAYZA : Gençlerimizi Kötü Alışkanlıklardan uzak Tutmaya Çalışıyoruz

Çok güzel bir arkadaşlık grubumuz var, yönetim olarak futbolcular olarak. Bizim Köprülüspor olarak en büyük hedefimiz; 8 yaşından itibaren çocuklarımızı alıp, futbolcularımızı alıp Aydın’ımıza, ülkemize, milletimize hayırlı birer birey haline getirebilmek. Günümüzde sigara kullanımı olsun, alkol kullanımı olsun çok küçük yaşlara düştü. Bundan dolayı biz spor kulüpleri olarak ve özellikle Köprülüspor olarak biz genç kardeşlerimizi bu tür kötü alışkanlıklardan nasıl uzaklaştırabiliriz, enerjilerini bu tür zararlı alışkanlıklara değil de spora vermeleri için mücadele ediyoruz. Birinci amacımız bu kulüp olarak. Bunda başarıya ulaştığımıza inanıyoruz.

Kasım PAYZA : 7 Yıllık Programım İçerisinde Çok Güzel Şeyler İşler Yaptık

Ben 3 yıl yönetimde görev aldım, 2 yıldır da kulüp başkanlığı yapıyorum. Bizim 7 yıllık bir programımız vardı. Bu 7 yıllık programın içerisinde benim 3 yıllık yönetim, 3 yıl da başkanlık ve 1 yılda devir edeceğim diye bir programım vardı. Programımızın içerisinde çok güzel şeyler paylaştık.

 Kasım PAYZA : Profesyonel Kulüplerin Alt Yapılarına Futbolcu Yolluyoruz

Kulübümüzün 2. amacı genç kardeşlerimizi eğitimin yanında futbola da merak salıp, buradan da yetenekli gördüğümüz çocuklarımızı da profesyonele adım attırmak, profesyonel olarak gerek kendilerine gerekse ailelerine katkı sağlamalarına yardımcı olmak. Bunu 3 yıldan beri yerine getiriyoruz, nasıl yerine getiriyoruz; profesyonel liglerin alt yapılarına futbolcular veriyoruz. Bucaspor, Altınordu, Aytemiz Alanya, Fenerbahçe, Manisa bunların alt yapılarına oyuncu gönderiyoruz. Profesyonele imza atmış olan şuanda 1 Aydınspor 1923’te bir oyuncumuz var; Tolunay Siner profesyonele imza attı. İkincisi Manisaspor’a bir oyuncu verdik. Bu yönde de çalışmalarımız devam ediyor. Şuan da İzmir takımları olsun, Ankara takımları olsun, İstanbul takımları olsun yaklaşık 8-9 tane futbolcumuza talipler. Biz biraz daha çocuklarımızın amatörde tecrübe edinmelerini istiyoruz. Sonuçta büyük kulüplere gittiği zaman futbolcu kardeşlerimizin orada yabancı kalmalarını istemiyoruz. Hocalarımızla beraber bunun eğitimini veriyoruz.

Kasım PAYZA : Hocalarımız Çocukları En İyi Şekilde Maçlara ve Hayata Hazırlıyor

Birbirinden değerli hocalarla çalışıyorum. A takım hocam Bülent Dönmez, alt yapı hocam Evren Şahin, Murat Aydın, Uğur Kurt. Bunlar kardeşlerimizi en iyi şekilde maçlara olsun, özel hayatlarına olsun hazırlamaya çalışıyorlar.

Kasım PAYZA : İşlerin Büyük Yükünü Hayrettin Dincil ve Ben Sırtlanıyoruz

Amatör spor kulübü olduğumuz için çok destek alan bir kulüp değiliz. Sonuçta bir belediye kulübü değiliz. Belediye kulübü olmadığımız için yönetimle, sponsorlarımızla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. İşin büyük yükünü de sağolsun ikinci başkanım, alt yapı sorumlum Hayrettin Dincil ve ben sağlıyoruz. Diğer arkadaşlarımızda katkı sağlıyorlar sağolsunlar. Ama büyük kısmını biz sırtlanıyoruz.

Kasım PAYZA : Yardımlaşma, Zekat Vermek Sadece Ramazanda Yapılmamalı

Ben şöyle düşünüyorum; ben sokaktan 1 tane çocuk tutabilirsem ve onu kötü alışkanlıklardan uzak tutabilirsem benim için en büyük mutluluk olacak. Şöyle düşünüyorum kendimce; yardım, fitre vermek, zekat vermek sadece ramazanda yapılacak bir şey değil. Biz bu şekilde çocuklarımıza iyi bir konfor sağlayarak, iyi bir malzeme sağlayarak, iyi yerlerde eğitim vermek bizim için ayrı bir hayır diye düşünüyorum. Bunu da kendimce 12 aya yayıyorum, ramazanda dahil olmak üzere. Bu şekilde de spor camiasına destek sağlamaya çalışıyorum.

Kasım PAYZA : Çalışmalarımı Aydın Spor Camiasına Yaymak İstiyorum

Sadece Köprülüspor başkanı değil aynı zamanda Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda Sosyal İşler Sorumlusuyum, yönetim kurulu üyesiyim. Daha önce anlattığım gibi kulübümde nasıl çocukları kötü şeylerden sıyırabilmeye, bir şeyler yapmaya çalışıyorsam bunu sadece kulübüm bazında değil Aydın’ın spor camiasına da yayabilmek için federasyonda da sosyal işler sorumlusu olarak görev alıyorum.

Kasım PAYZA : Kulüplere Yapılan Desteklerin Düzenlenmesi ve Artırılması Lazım

Dediğim gibi kategorimiz çok, futbolcumuz çok bunlar maddiyata dayalı işler. Sizin aracılığınızla da sivil toplum örgütleri olsun, Efeler Belediyesi olsun, Büyükşehir Belediyesi olsun biraz daha Aydın merkezdeki takımlarımıza desteklerinin arttırılması, en azından futbolcu sayılarına göre, branş sayılarına göre maddi desteklerinin devam edilmesi düzenlenmesi ve çoğaltılmasını istiyorum.

Kasım PAYZA : Kulüpler Ligden Çekiliyor

Bu sene malumunuz çok sayıda amatör kulüp liglerden çekildi. Geçtiğimiz senelerde 8’li yaptığımız gruplarda şuan da 3 takımlı gruplarımız var. 8 takımlı gruplarımızda takımların 5’i çekilmiş, 4’ü çekilmiş. Böyle olduğu zamanda hem gruplar açısından, hem çocuklar açısından sağlıklı bir eğitim verilemiyor. Sonuçta fikstürün büyük bölümü boş geçiyor. 1 hafta maç yapıyorsun 3 hafta boş geçiyorsun. Maç olmadığı zaman çocuğu antrenmana getirmekte de zorlanıyorsun. Sonuç olarak çocukta biliyor maçın olmadığını. En azından yerel yönetimler biraz daha bilinçli dağıtırsa parayı kulüplerimizde mazbatayı alır. Yardımlarını biraz daha bilinçli ve dengeli dağıtırlarsa spor kulüplerimize maddi manevi biraz daha fazla destek vereceklerine inanıyorum.

Kasım PAYZA : Büyük Mali Külfetle Karşılaşıyoruz

Kategorimiz çok olduğu için bizim bile zorlandığımız zamanlar oluyor. Sonuçta 110 tane çocuk, 8 tane kategoride mücadele etmeye çalışıyoruz. 8 kategori olunca sene de 120 maç oynuyoruz. Bu kadar çok maç olunca, deplasmanlar da olunca çok büyük bir mali külfetle karşılaşıyoruz.

Kasım PAYZA : Takvim Çalışmaları ve Spor Geceleriyle Kulübe Destek Sağlamaya Çalışıyoruz

Bu konuda sizin aracılığınızla da sponsorlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bizde kendimizce takvim çalışmaları, geceler düzenleyerek kulübümüze destek sağlamaya çalışıyoruz. İşin kısacası geneline vurduğumuz zaman Aydın sporu iyi yönde ilerlemiyor.

Emrullah TURGUT : Az önce bahsetmiştiniz çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutarak, geleceğe hayırlı gençler yetiştirmeye çalışıyoruz diye. Kulübünüzde ki çocuk kötü alışkanlıklara başladı diyelim,  bu çocuğu takımdan mı atıyorsunuz yoksa çocuğu o durumdan kurtarmak için çabalıyor musunuz?

Kasım PAYZA :  Okullardaki Öğretmenleriyle İrtibat Halindeyiz

Şimdi şöyle bir şey yapıyoruz; biz çocuklarımızı sadece kulüp içerisinde denetlemiyoruz. Bütün çocuklarımızın okuduğu okullar sınıflarına kadar bizde kayıtlı. Biz periyodik olarak okullardaki hocalarıyla irtibat halinde oluyoruz, derslerini yakından takip ediyoruz. Derslerinde ufak bir gerileme fark ettiğimiz çocuklarımızı spordan biraz uzaklaştırıp derslerine yönlendiriyoruz. Sporuna devam ediyor ama dersine daha çok önem verdirtiyoruz.

Kasım PAYZA : Dışarıda da Çocuklarımızı Takip Ediyoruz

Dışarıda da çocuklarımızı takip ediyoruz. Dışarıda çocuklarımızı gözetleyenler var. Takım kaptanlarımız var, takımın ağabeyleri var. Bunlar arkadaşlarını, kendilerinden küçük kardeşlerimizi takip ediyorlar. Kafelere gidiyorlar mı, okuldan kaçıyorlar mı, internet kafelere mi gidiyorlar, kimlerle takılıyorlar. Bunları da takip ediyoruz.

Emrullah TURGUT : Bu durum çocukların özel hayatını da takip etmek oluyor. Bu duruma ailelerin yaklaşımı nasıl oluyor?

Kasım PAYZA : Aileler Teşekkür Ediyor

Bir örnek vermek istiyorum; geçen sene bir durumla karşılaştım. Benim hocalarım öğrencilere akşam yatarken süt içeceksiniz 1’er bardak demiş. Çocuk eve gidince annesine; anne eve süt al yatmadan önce 1 bardak süt içeceğim demiş. Annesi nerden çıktı oğlum ben sana bir senedir süt içiremiyorum demiş. Hocam böyle söyledi demiş çocuk. Anne baba da geliyor bizim hocamıza teşekkür ediyor. Bu bizim için çok güzel bir şey.

Kasım PAYZA : Ailelerle İrtibat Halindeyiz

Ailelerle de sürekli irtibat halindeyiz. Mesela çocuk idmana gelmediği zaman aileyi arayıp haber veriyoruz; hasta mı oldu, bir şey mi oldu, çocuğunuz idmana gelmedi diye. 1 sefer gelmediyse problem değil ama 2-3 sefer peş peşe idmanlara gelmeyince ailesini arıyoruz.

Kasım PAYZA : Kardeşimizi Aramıza Almaya Çalışıyoruz

Çocuk kötü arkadaşlıklar edinmeye başladığını fark ettiğimizde müdahale ediyoruz. O çocuğu takımdaki arkadaşlarının arasına monte ettiriyoruz. Mesela maçtan sonra herkes dağılacak, o çocuğu oradan arkadaşları alıyorlar hadi gidelim çay içelim maçın kritiğini alalım diyorlar. Çocuğu o kişilere teslim etmiyorlar. Ağabeyleri o çocuğu alıp gideceği kötü yerden uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Bunu sağlıyoruz.

Kasım PAYZA : Her Zaman Başarılı Olamayabiliyoruz

Geçen günlerde bir kardeşimiz trafik kazasında hayatını kaybetti. Aydınspor taraftarıydı, geçen senede bizim topçumuzdu Toprak kardeşimiz, nur içinde yatsın. Bunu biz mesela başaramadık. Anne baba ayrıydı. Burada çok mücadele ettik onu kazanmak için ama maalesef kazanamadık. Kendisini elim bir trafik kazasında kaybettik. Kötü arkadaşları vardı. Bir türlü onlardan kurtaramadık. Kulüpte de tutamadık. Hatta bu sene ASTAŞ’ta oynamaya başlamıştı. Aynı şekilde irtibatımızı koparmadık, ASTAŞ’ın hocasıyla İbrahim hocamızla da iletişime geçtik. Biz o arkadaşlarından kurtaramadık, bizden ayrıldı size geldi boş bırakmayalım diye. O da çok mücadele ettiğini beyan etti ama bende başaramadım dedi. Bilmiyorum ama bizim bir günahımız varsa da Allah bizi affetsin. Her zaman tam anlamıyla başarılı olamıyoruz. Ama elimizden geleni fazlasıyla yapmaya çalışıyoruz.

Emrullah TURGUT : Az önce profesyonel kulüplere oyuncu gönderdiğinizden bahsetmiştiniz. Aydınspor  1923 teknik direktörü Göksel Özdemir, gerçekleştirdiğimiz röportajda amatör kulüplerin dışarıdaki profesyonel kulüplere oyuncu vermesinden rahatsızlığını dile getirmişti. Önceliğin Aydınspor 1923’e verilmediğinden şikâyetçiydi. Bu konuya açıklık getirebilir misiniz?

Kasım PAYZA : Aydınspor’da Hiçbir Şey Kalıcı Değil

Bende bir Aydınspor 1923 taraftarıyım. Aydın'da hiç bir şey kalıcı değil. Yöneticiler, hocalar kalıcı değil. Kalıcı olmayan bir yerde başarı sağlanmıyor. Ben Aydınspor'a 7 tane oyuncumu yolladım. 1 sene sonra 7 futbolcu geri geldi. O 7 futbolcuyu alan hoca ayrıldı veya gönderildi. Yeni gelen hoca o 7 çocuğu istemedi geri yolladı.

Kasım PAYZA : Aydınspor Kendine Çeki Düzen Vermeli

Aydınspor kendine çeki düzen vermek zorunda alt yapıda. Biz bunu 1'e 1'de yaşadık. Nedir? Kendi alt yapı sorumlum benimde olurumu alarak Aydınspor alt yapı yöneticiliğine gitti, Hayrettin Dincil'i verdik. Bizim pilot takımımız var, biz de Aydınspor'un pilot takımı olmaya hazırız dedik.

Kasım PAYZA : Oyuncularımızın Önünü Kesemeyiz

Ben oyuncumu Karşıyaka’ya vermeyeyim, Altınordu’ya vermeyeyim ama benim burada oyuncumu verebileceğim bir takım olsun. Burada oyuncumu gönderebileceğim bir kulüp olmadıktan sonra dışarıya da vermezsem oyuncumun önünü kesmiş olurum. Bunu yapmamam lazım. Biz maddi anlamda da manevi anlamda da oyuncularımızın önünü kesme taraftarı değiliz. Aydın’da mevcutta bulunan Aydın takımları arasında dışarıya en çok topçu veren kulübüz. Biz her sene dışarıya 3-4 tane topçu veriyoruz. Daha yeni devre arasında kalecimizi Aytemiz Alanya’ya gönderdik.

Emrullah TURGUT : Az önce profesyonel kulüplere oyuncu gönderdiğinizden bahsetmiştiniz. Aydınspor  1923 teknik direktörü Göksel Özdemir, gerçekleştirdiğimiz röportajda amatör kulüplerin dışarıdaki profesyonel kulüplere oyuncu vermesinden rahatsızlığını dile getirmişti. Önceliğin Aydınspor 1923’e verilmediğinden şikâyetçiydi. Bu konuya açıklık getirebilir misiniz?

Kasım PAYZA : Aydınspor’da Hiçbir Şey Kalıcı Değil

Bende bir Aydınspor 1923 taraftarıyım. Aydın'da hiç bir şey kalıcı değil. Yöneticiler, hocalar kalıcı değil. Kalıcı olmayan bir yerde başarı sağlanmıyor. Ben Aydınspor'a 7 tane oyuncumu yolladım. 1 sene sonra 7 futbolcu geri geldi. O 7 futbolcuyu alan hoca ayrıldı veya gönderildi. Yeni gelen hoca o 7 çocuğu istemedi geri yolladı.

Kasım PAYZA : Aydınspor Kendine Çeki Düzen Vermeli

Aydınspor kendine çeki düzen vermek zorunda alt yapıda. Biz bunu 1'e 1'de yaşadık. Nedir? Kendi alt yapı sorumlum benimde olurumu alarak Aydınspor alt yapı yöneticiliğine gitti, Hayrettin Dincil'i verdik. Bizim pilot takımımız var, biz de Aydınspor'un pilot takımı olmaya hazırız dedik.

Kasım PAYZA : Oyuncularımızın Önünü Kesemeyiz

Ben oyuncumu Karşıyaka’ya vermeyeyim, Altınordu’ya vermeyeyim ama benim burada oyuncumu verebileceğim bir takım olsun. Burada oyuncumu gönderebileceğim bir kulüp olmadıktan sonra dışarıya da vermezsem oyuncumun önünü kesmiş olurum. Bunu yapmamam lazım. Biz maddi anlamda da manevi anlamda da oyuncularımızın önünü kesme taraftarı değiliz. Aydın’da mevcutta bulunan Aydın takımları arasında dışarıya en çok topçu veren kulübüz. Biz her sene dışarıya 3-4 tane topçu veriyoruz. Daha yeni devre arasında kalecimizi Aytemiz Alanya’ya gönderdik.

EmrullahTURGUT : Aydınspor 1923’ün kulüp başkanlığına geçecek kişileri Özlem Hanım seçiyormuş sanırım öyle bir şeyler duydum bu ne derece doğru?

Kasım PAYZA : Kulüp Yöneticilerinin Mallarına El Koyuldu

Büyükşehir kurulmadan önce veya Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Hanım sporla çok ilgili olmadan önce Aydınspor yöneticileri bir takım badireler atlattılar. Bu badireler; kulübün borçlarından dolayı Maliyeden SGK’dan kulübün yöneticilerinin mallarına el koyuldu. Bu durumda yönetim kurulundaki arkadaşlar borçları ödediler.

Kasım PAYZA : Herkes Geçim Derdinde

Bu olaydan sonra Aydınspor’da yöneticilik yapmak isteyenlerin sayısı azaldı. Herkesin öncelikli derdi geçimini sağlamak. Böyle olunca kimse Aydınspor’da yönetici olmak istemedi. Sonuçta Aydın Büyükşehir. Merkezden 1 tane profesyonel takımımız var. Nazilli’de var ama Aydınspor 1. takımımızdır.

Kasım PAYZA : Herkesi Aynı Kefeye Koymayalım

Yönetici bulunmayınca takımı ya valiye teslim edeceksiniz ya da belediye başkanına teslim edeceksiniz. Bu teklif belediye başkanına sunulunca başkanımız kendisinin görebileceği duyabileceği yönetebileceği bir yönetim kurulu oluşturdu. Futbolla ilgisi olan olmayan herkesi yönetim kuruluna aldı. Bunun içerisinde futbolu bilenlerde var bilmeyenlerde var. Tesir altında kalanda var kalmayanda var, herkesi bir kefeye koymayalım. Ama biraz önce bahsettiğim gibi alt yapılardaki hocalarda devamlılık olmadığı için yönetimde de devamlılık olmadı. Herkes Aydınspor’un yönetiminden kaçmaya başladı.

Emrullah TURGUT : Son genel kurulda başkan adayı çıkmadı.

Kasım PAYZA : Kulübün Borcundan Dolayı Başkan Adayı Çıkmadı

Genel kurulda başkan adayı çıkmadı. Neden? Aydınspor’un borcu var. Şuanda Türkiye’de herkesin kafasında geçim derdi var. Böyle olduğu için kimse takımın yönetim kurulunda bulunayım bir şeyler yapayım çabasında bulunmuyor. Biz bile bu sene 8-9 kategoride mücadele ediyoruz. Biz bile sponsorlarımızın desteklerinde zorlandığımız durumlar oluyor.

Emrullah TURGUT : Benim sormayı unuttuğum sizin eklemek istediğiniz bir şeyler var mı?

KasımPAYZA : Yerel Yöneticilerimiz Amatör Kulüplerle Daha Fazla İlgilenmeli

Büyükşehir Belediye Başkanımıza, spor başkanımıza, Efeler Belediye Başkanımıza, valimize biraz daha amatör kulüplerle ilgilenmelerini onları dinlemelerini ve en çokta tesis konusunda Aydın’da çalışmalar yapmalarını istiyoruz.

Röportaj : Emrullah TURGUT

kasim.jpg_dsc1764.jpg_dsc1758.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8536 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim