• Aydın19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KUŞADASI BELEDİYESİ ZABITASI SAHİLLERİ DRONE İLE DENETLİYOR
04 Ağustos 2020 Salı 21:17

KUŞADASI BELEDİYESİ ZABITASI SAHİLLERİ DRONE İLE DENETLİYOR

Kuşadası Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, izinsiz seyyar satıcılarla ve dilencilerle mücadele etmek amacıyla teknolojinin olanaklarından en iyi şekilde yararlanıyor.

Kuşadası Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, izinsiz seyyar satıcılarla ve dilencilerle mücadele etmek amacıyla teknolojinin olanaklarından en iyi şekilde yararlanıyor.

İşgaliye kurallarını ihlal eden, kent düzenini bozan ve vatandaşları rahatsız eden kişi ve durumların önüne geçmek için drone aracılığıyla havadan denetime başlayan Kuşadası Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kural ihlallerine geçit vermemekte kararlı.

Sıfır işgaliyenin uygulanması ile ilgili sürdürdüğü denetimlerin yanı sıra koronavirüs salgını sırasında yaptığı hijyen ve fahiş fiyat denetimleri ile de Kuşadalıların sağlığını ve huzurunu korumak için çalışan Kuşadası Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, tatil sezonunun açılması ile birlikte izinsiz seyyar satıcı ve dilencilere de göz açtırmıyor. Bir yandan yaptığı düzenli denetimlerini sürdüren Zabıta Müdürlüğü ekipleri bir yandan da Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in talimatıyla drone aracılığıyla denetim yapmaya başladı. 32 kilometrelik sahil şeridinden ara sokaklara kadar kentin tüm noktalarını drone aracılığıyla havadan denetleyen Zabıta Müdürlüğü ekipleri, olumsuzluklara anında müdahalede bulunuyor. İzinsiz ve kayıt dışı satış yaparak haksız kazanç elde eden ve dilencilik yaparak vatandaşları rahatsız eden kişiler drone ile görüntülenerek kayıt altına alınıyor. Ardından en yakın ekibin olay yerine intikali sağlanıyor.

GÖRÜNTÜLER KAYIT ALTINDA

Kuşadası Belediyesi Zabıta Müdürü Nuri Can, drone ile yaptıkları denetimlerden çok olumlu sonuçlar aldıklarını belirterek, “Belediye Başkanımız Sayın Ömer Günel’in talimatıyla drone ile denetimlere başladık. Drone ile yaptığımız denetimlerin en önemli avantajı görüntülerin kayıt altında olması ve zamandan tasarruf etmemizi sağlaması. Ekiplerimiz özellikle plajlarda izinsiz ve kayıt dışı olarak faaliyet gösteren, sağlığa aykırı yiyecek, içecek satışına ve seyyarlara anında müdahale edebiliyor. En büyük önceliğimiz hem şehrimizde yaşayan vatandaşlarımızın hem de tatil için Kuşadası’nı tercih eden misafirlerimizin huzurlu, sağlıklı ve sakin bir sezon geçirmelerine katkı sağlamak. Tüm ekiplerimiz sezon boyunca hassasiyetle görevlerini sürdürmeye devam edecek”  dedi.

zabitadrone01.jpg

Bu haber toplam 3469 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim