• Aydın23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kuşadasıspor Teknik Direktörü Özer ERDEM Röportajı
10 Kasım 2016 Perşembe 17:38

Kuşadasıspor Teknik Direktörü Özer ERDEM Röportajı

Amatör Süper Lig Takımlarından Kuşadasıspor’un Teknik Sorumlusu Özer ERDEM AydınÖzel Gazetesi Spor Muhabiri Emrullah TURGUT’a Çok Özel Açıklamalarda Bulundu.

Amatör Süper Lig Takımlarından Kuşadasıspor’un Teknik Sorumlusu Özer ERDEM AydınÖzel Gazetesi Spor Muhabiri Emrullah TURGUT’a Çok Özel Açıklamalarda Bulundu.

Emrullah TURGUT : Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

Özer ERDEM : 14 yıl profesyonel futbol hayatım var

8 mayıs 1977 doğumluyum. 14 sene profesyonel futbol oynadım. 3 sene Çanakkale Dardanel, 3 sene Maraş, 3 Ordu Ünye takımında, 2 sene İskenderun Çelik, 1 sene Marmarisspor, 3 senede Kuşadasıspor takımında oynadım 2. Ligdeyken. 30 yaşındayken 3. çapraz bağımı kopardım erken futbola veda etmek zorunda kaldım 3. kez kopartınca bıraktım. Tabi bu işten kopamıyoruz. Teknik direktörlüğe yöneldik.

Özer ERDEM : Kuşadasıspor’u namağlup BAL’a çıkarttım

İlk senemde Kuşadası 1. Amatör ligdeydi, bana verdiler imkanlar hiç yoktu diyebiliriz. O sene oranın çocuklarıyla şampiyon olduk. Sonra Süper Amatörde başka bir hoca getirdiler, ilk maçta gönderdiler. Ondan sonra yine bana teslim ettiler, namağlup BAL ligine çıkarttım. BAL liginde bizi tecrübesiz olarak gördüler. Baya imkanlar iyiydi, bana dediler hocam daha tecrübeli hocalarla çalışmak istiyoruz sen alt yapı koordinatörü olur musun? Dediler. Alt yapı koordinatörlüğüne başladım. Gençlerle çalışmayı çok seviyorum. Alt yapıda U19 Türkiye yarı finali oynadık. Penaltılarda elenerek finali kaçırdık. Elendiğimiz takım Türkiye şampiyonu oldu. BAL’dayken 5 hoca değişti. 2 trilyon bütçe ayırdı, başarısız oldu. 4 alt yapıdayken hoca boşluğunda orada görev yaptım. Tevfik hocamız geldi, ona devrettik. Sonra Jaba geldi takım küme düştü. Bu sene yeni bir yönetim kuruldu. Eski yönetim bıraktı. Behçet Alp başkanımız şuan, kendiside genç bir avukat. Bu sene takım bana emanet edildi. Bu sene vefa senesi denildi. Bütçe yetersizliği var, biliyorsunuz bu sene turizm kötü geçti. Yine Allaha şükür genç ve iyi bir takım oluşturduk. 95-96 lı oyuncularla 5te 5 yaptık. İyi bir başlangıç yaptık. Umarım sonu gelir şampiyon oluruz. Hedefimiz şampiyon olmak.

Emrullah TURGUT : Takım içerisinde arkadaşlık ortamı, uyum ne durumda?

Özer ERDEM : Son 4-5 senenin en iyi arkadaşlık ortamını kurduk

Geçen gün yardımcı hocalarımla da takımdaki arkadaşlık ortamını ilk defa konuştuk. Son 4 senenin en iyi arkadaşlık ortamını yakaladığımıza inanıyoruz. Ben bunu çocuklarla da paylaştım. Genç dinamik çocuklar ve gelecek vaat ettikleri için her şeyi kafaya takıp, her şeyi sıkıntı yapıyorlar. Kuşadasıspor’un durumu belli, her zaman çok iyi şeyler yaşamıştır. Zamanında 2. Lig görmüşlerdir. Çocukların hedefi olduğu için seneye de bal ligine çıkmak istiyorlar, daha iyi paralar kazanmak istiyorlar. Onun için arkadaşlıkta çok iyi, nazar değmesin çok iyi. Şampiyonluğa giden yolda arkadaşlık çok önemlidir. Kuşadasıspor’un son 4-5 senesindeki en iyi arkadaşlık ortamını yakaladık.

Emrullah TURGUT : Takım içerisinde cezalı, sakat, form düşüklüğü olan oyuncular var mı?

Özer ERDEM : Eksik oyuncumuz yok

Santrafor Ahmet Özen var bizde onun arka adalesin de en son maçta zorlanma oldu. Onu Adana’ya tedaviye gönderdik. Dün bana telefon açtı; hocam hiçbir sıkıntı yokmuş dedi. Onun okulu da orada spor akademisi okuyor. O da pazartesi günü gelip Bozdoğan maçı hazırlıklarına katılacak. Eksiğimiz yok yani.

Emrullah TURGUT : Bugün Bozdoğan’ı izlemeye geldiniz. Bugün gelmeden önce daha öncesinde Bozdoğan için bir analiz yapmış mıydınız?

Özer ERDEM : Maçı izleyerek analizimi tamamlayacağım

Maçlarımız çakıştığı için daha önce izleme imkanım olmadı ama başka oynayan diğer takımlarla haberlerini almıştım. Ama tabi kendim izleyerek son durumlarını görmek istiyorum. Bozdoğan’da 5’te 5 yaptı iyi bir takım. Bizde 5’te 5 yaptık. Bu hafta biz deplasmandayız, onların sahasında oynanacak maç, yenilmememiz gerekiyor. Biz oraya kazanmaya gideceğiz, beraberliğe gitmeyeceğiz.

Emrullah TURGUT : Peki diğer takımlardan almış olduğunuz bilgilere bakarak, Bozdoğan’a karşı oynayacağınız maçta hangi tarafı önde görüyorsunuz?

Özer ERDEM : Şampiyonluk yarışı 3 kulüp arasında geçecek

Buna maçı izledikten sonra buna karar vereceğim. Aslında Yıldızspor’da var onlarda çok güçlü bir takım. Onlarda zaten 3 puan gerimizde ama ligin çok iyi takımlarından bir tanesi. Onlarda şampiyon olma parolasıyla yola çıktılar. Ligin bu 3 takım arasında geçeceğini düşünüyorum.  Her puanın önemi var. O yüzden biraz daha strateji olması gerekiyor.

Emrullah TURGUT : Şimdi siz vefa dönemindesiniz. Sezon öncesinde lige hazırlanırken diğer takımlarında yapmış oldukları harcamalar ve hedefler göz önüne alındığında kim favori görünüyordu, şuan kim favori görünüyor?

Özer ERDEM :  Kuşadasıspor forması bile şampiyonluğa oynar

Futbol buna kimse kesin bir şey söyleyemez ama Kuşadasıspor her zaman forması bile şampiyonluğa oynar diye bir laf vardır. Gerçekten de öyle cazip bir takım olduğu içinde futbolcular gelmek istiyor. Sezon başında basın, futbol otoriteleri olsun bu sene Yıldızspor’un bir adım önde olduğunu söylüyorlardı ama bunu söylemek için çok erken daha lig bitmedi 5 maç var önümüzde onlarla da daha oynamadık Aydın’da oynayacağız şu 4 hafta bizim için çok önemli ilk yarıyı lider kapatmamız bizim için çok önemli. Yenemiyorsak yenilmemek üzerine bir stratejiyle Kesinlikle galibiyete odaklı bir futbol sergilememiz gerekiyor. Taraftarlarımızda sağolsunlar bizi yalnız bırakmıyorlar Bu seneyi vefa senesi ilan ettik başkanımız tüm sözlerini tutuyor. Çok iyi, dürüst bir başkana sahip olduğumuzu söyleyebilirim.

Emrullah TURGUT : Merkezdeki spor kulüplerinin tesis konusunda sıkıntıları var sizinde Kuşadası’nda benzer sıkıntılarınız var mı ?

Özer ERDEM : 3-4 tane antrenman sahamız var

Bizim öyle bir sıkıntımız yok bize ait 3-4 tane kullanabildiğimiz sahamız mevcut. Bu sene Davutlar’da ligden çekildiği için onunda sahasını kullanabiliyoruz.

Emrullah TURGUT : Aydın’da kullanılmayan sahalar var amatör kulüplerin yakın yerler de kullanılmayan sahalarda antrenman yapmayıp merkezdeki sahaya yüklenmelerine ve bu yönde şikayette bulunmalarını siz nasıl yorumlarsınız ?

Özer ERDEM : Ulaşım sıkıntıları olabilir

Ulaşım sıkıntısı olabilir. Ya da fazla hedefi olmayan takımlar futbolcuyu değil kendilerini düşünüyor bu yüzdende olabilir. Ama hedefi olan takımlar ona göre hareket eder diye düşünüyorum.

Emrullah TURGUT : Kuşadasıspor’un maçlarını izlemeye gelen taraftar grubunuz var mı ?

Özer ERDEM : Kültürlü bir taraftar grubumuz var

Genç bir taraftar grubumuz var CEPHE1934 isimli onlarda üniversiteli kültürlü bir taraftar grubumuz mevcut her deplasmana geliyorlar kendi imkanlarıyla bizi yalnız bırakmıyorlar sağolsunlar. Taraftarla diyalog içerisindeyiz. Küfürsüz play-off çerçevesi içinde maçlarımızı geçiriyoruz.

Emrullah TURGUT : Başka söylemek istediğiniz bir şeyler var mı ?

Özer ERDEM : Şampiyonluğa kilitlendik

Bu sene tam anlamıyla şampiyonluğa kitlendik diyebilirim. Futbolcularla bir arkadaşlık ortamımız oluştu çocuklarda çok inançlı Allaha şükür 5’te 5 yaptık. Önümüzdeki Bozdoğan deplasmanı ligin en kilit maçı olacak bizim için. Geriye sadece Yıldızspor kalacak rakip olarak ondan sonra önümüze bakacağız.

Röportaj : Emrullah TURGUT

_dsc1563.jpgozer.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4522 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim