• Aydın20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SÖKE YEŞİL ALAN ÇALIŞMALARI GÖZ DOLDURUYOR
19 Kasım 2016 Cumartesi 17:51

SÖKE YEŞİL ALAN ÇALIŞMALARI GÖZ DOLDURUYOR

Söke Belediyesi gerek yol yenileme, gerekse yeni parkların ilçeye kazandırılması anlamında ciddi çalışma içerisinde.

Söke Belediyesi gerek yol yenileme, gerekse yeni parkların ilçeye kazandırılması anlamında ciddi çalışma içerisinde.

Söke Belediyesi Park ve Bahçe İşleri Birimi tarafından geride kalan 30 aylık dönemde çok sayıda park, yeşil alan ve çocuk oyun alanı ilçe merkezi ve çevre mahallelere kazandırıldı. İlçe merkezinde yapılan park ve yeşil alanların sayısı giderek artıyor.

“Hastane Karşısında Büyük Parkın Yapımına Başlandı”

Söke bir büyük parka daha kavuşuyor. Yenikent Mahallesi Söke Devlet Hastanesi karşısında bulunan atıl alan parka dönüştürülüyor. Söke Belediyesi’ne ait yaklaşık 2 Bin metrekarelik alanda park yapım çalışmalarına başlandı. Arazi çevresinde bordür döşeme çalışması yapılıyor. Söke Belediyesi ekiplerince yapılan park çalışması kapsamında çocuk oyun alanı, oturma yerleri, yeşil alanlar ve ağaçlandırma alanları yer alacak.

“Yol Sıkıntısı Çözülen Megakent’e, Park Hediye Ediliyor”

Diğer taraftan Söke Belediyesi ekiplerince Yenikent Mahallesi’nin Megakent sitesi bölgesinde de yeşil alan ve park çalışması yapılıyor. Alanda düzenleme çalışmalarının sonuna gelinirken, sulama sistemi kurulum çalışmaları ve yeşil alan düzenleme çalışmaları başlatılacak. Uzun yıllar yol sıkıntısı çeken Megakent sakinlerinin yol sorununu çözen Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran şimdide bölge halkına park hediye ediyor.  

“Kemalpaşa Ve Yayla Sokağa Oyun Grubu”

Kemalpaşa Mahallesi Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında mahalle meydanında yeşil alan ve park için ayrılan bölümde Söke Belediyesi park-bahçe birimi tarafından düzenleme yapıldı. Çocuk oyun grubunun montajının yapıldığı alan güzel bir görünüme kavuştu. Kemalpaşa Mahallesi sakini çocukların artık vakit geçirebilecekleri çocuk oyun alanı Söke’ye kazandırıldı.

Ayrıca; Atatürk Mahallesi Yayla Sokak’ta bulunan park alanına da yeni çocuk oyun grubunun montajı yapıldı. Heyelan riskinden kurtarılan Alfa ve Gökhan Sitelerinin bulunduğu Dostlar Sokak’taki alanda da yeşil alan düzenlemesi çalışmaları devam ediyor.  

“Yenicami’de Semt Parkı ve Spor Alanlarına Kavuşacak”

Söke’nin Yenicami Mahallesi’nde 7 Bin 500 metrekare alana semt parkı ve spor alanları kurulacak. Arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı yöntemiyle bölgenin önde gelen inşaat şirketlerinden olan Şengel İnşaat işbirliği ile yapılacak olan konut projesi kapsamında, Söke bir büyük parka da daha kavuşacak. Park ve yeşil alanın yanında sosyal alanlar da yaratılacak. Halı saha, basketbol sahası ve tenis kortlarının yer alacağı spor tesislerinin yanında bir de kafeterya Sökelilere hizmet verecek.

 “30 Ayda Çok Sayıda Park Yapıldı”

Geçtiğimiz 30 aylık süreçte park ve bahçe çalışmalarına hız veren Söke Belediyesi daha yeşil bir Söke yaratmak adına çalışmalarını hızla sürdürüyor. Atatürk Mahallesi’nde ‘Engelsiz Park’, Çeltikçi Mahallesi ‘Güngör Pura Kadın Anı Parkı’, Yenicami Mahallesi’nde ‘Nene-Torun Parkı’, Yenidoğan Mahallesi Parkı, Yenikent Mahallesi Fakülte Karşısı Yeşil Alan, Fevzipaşa Mahallesi Akkaya Caddesi Parkı, Cumhuriyet Mahallesi Okul Sokak Parkı tamamlandı.

“Nefes Alan Bir Kent”

“Söke’de iz bırakacak işler yapacağız” diyerek yola çıkan Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, geride kalan hizmet süresince yol yapımı ve park yapım çalışmaları ile kente imzasını çoktan attı. İhtiyaç duyulan alanlarda park ve yeşil alan düzenleme çalışmaları yapılması için talimat veren Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, “Daha yeşil bir Söke yaratmanın yanında yaşanabilir ve nefes alan bir kent yaratacağız” ifadelerini kullanıyor.

AydınÖzel

unnamed-(4)-007.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1303 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim