• Aydın27 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRKİYE KARATE ŞAMPİYONASI SONA ERDİ
05 Aralık 2016 Pazartesi 12:12

TÜRKİYE KARATE ŞAMPİYONASI SONA ERDİ

Kuşadası Belediyesi’nin ana sponsorluğunda Türkiye Karate Federasyonu tarafından düzenlenen Ümit-Genç ve 21 Yaş Altı Türkiye Karate Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası Milli Takım Seçmeleri sona erdi.

Kuşadası Belediyesi’nin ana sponsorluğunda Türkiye Karate Federasyonu tarafından düzenlenen Ümit-Genç ve 21 Yaş Altı Türkiye Karate Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası Milli Takım Seçmeleri sona erdi.

Kuşadası Belediyesi Uğur İnan Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen Türkiye Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nda 49 ilden 1524 sporcu 33 kategoride Türkiye'nin en iyisi olabilmek için tatamiye çıktı. 3 günlük Şampiyonada dereceye girenler her günün sonunda düzenlenen törenlerle madalyalarına kavuştu.

BALKAN ŞAMPİYONASI MİLLİ TAKIM KADROSU BELLİ OLDU

Organizasyonun 4’üncü gününde Ümit-Genç ve 21 Yaş Altı Türkiye Karate Şampiyonası dereceye giren sporcular arasında yapılan seçme müsabakaları sonunda Türkiye’yi Balkan ve Avrupa şampiyonalarında temsil edecek sporcular belli oldu.

Seçmelerin ardından konuşan Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Erkek Milli Takım Teknik Direktörü Cengiz Çınar, Bosna Hersek'e iddialı bir kadroyla gideceklerini belirterek "Geçen yıl Avrupa şampiyonu olan bir takımla Balkan Şampiyonası'na gidiyoruz. Bu anlamda sorumluluk biraz fazla. Hedefimiz tabiki geçen yıl yakaladığımız başarının üstüne çıkmak. Daha iyisini yakalamak için uğraşıyoruz" dedi.

“Balkan Şampiyonası sonrası Avrupa kadrosu şekillenecek”

Takıma yeni isimlerin katıldığını açıklayan Cengiz Çınar, "Ümit kategorisindeki sporcularımız neredeyse tamamen değişti. Altı sıklette yer alan sporcumuz ilk kez Avrupa Şampiyonası deneyimi yaşayacak. Bulgaristan öncesi Balkan Şampiyonası'nda sporcularımız tecrübe kazanacak. Sonrasında asıl kadromuz şekillenecek" diye konuştu.

Asıl hedeflerinin Avrupa Şampiyonası olduğunu belirten Çınar, "Takımımız içerisinde en az üç defa Avrupa Şampiyonu olmuş çok tecrübeli sporcularımız var. Onların başarıları devam ederse Bulgaristan'da da ülkemizi ve bayrağımızı en iyi şekilde temsil ederiz.  Avrupa Şampiyonası'na katılan yaklaşık 45 ülkenin önünde İstiklal Marşımızı okutmak büyük bir başarı olacaktır" dedi.

Ümit-Genç ve 21 Yaş Altı Türkiye Karate Şampiyonası’nda birincilik madalyası alanların tam listesi şöyle:

Ümit Bayanlar Kata- Keyda Nur Çolak (Trabzon), Ümit Erkekler Kata- Enes Özdemir (Ankara), 52 Kilo Ümit Erkek-Ömer Faruk Bayrak (Bursa), 57 Kilo Ümit Erkek-Samet Saylam (Trabzon), 63 Kilo Ümit Erkek- Eren Adil Yılmazer (Kocaeli), 70 Kilo Ümit Erkek Duhan Gümüş (Bursa), +70 Kilo Ümit Erkek-Kerem Kaya (Denizli), 47 Kilo Ümit Bayan Fatma Naz Yenen (Kocaeli), 54 Kilo Ümit Bayan-Sude Çağlar (Trabzon), +54 Kilo Ümit Bayan-Fatma Rana Yıldırım (Trabzon), Genç Bayanlar Kata-Beyza Nur Ay (İstanbul), Genç Erkekler Kata- Gökay İlgezdi (İstanbul), 55 Kilo Genç Erkek- Fuat Demirel (İstanbul), 61 Kilo Genç Erkek Ali Can Sağır (İstanbul), 68 Kilo Genç Erkek Oğuz Furkan Kacar (İstanbul), 76 Kilo Genç Erkek- Enes Bulut (Kocaeli), +76 Kilo Genç Erkek- Nedimcan Diker (Tekirdağ), 48 Kilo Genç Bayan Figen Yıldırım (Isparta) 53 Kilo Genç Bayan-Esra Karabağ (Gaziantep ), 59 Kilo Genç Bayan-Beyza Nur Baş (Kırklareli), +59 Kilo Genç Bayan- Eda Eltemur (İstanbul), 21 Yaş Altı Bayanlar Kata- Dilara Bozan (Düzce), 21 Yaş Altı Erkekler Kata Emre Vefa Göktaş (Ankara), 60 Kilo 21 Yaş Altı Erkek-Eray Şamdan (Kocaeli), 67 Kilo 21 Yaş Altı Erkek-Doğan Ateş (Sakarya), 75 Kilo 21 Yaş Altı Erkek-Murat Öz (Artvin), 84 Kilo 21 Yaş Altı Erkek-Tunahan Kuzucu (Ankara), +84 Kilo 21 Yaş Altı Erkek- Alparslan Yamanoğlu (İstanbul), 50 Kilo 21 Yaş Altı Bayan- Tuğçe Demiş (Konya), 55 Kilo 21 Yaş Altı Bayan- Talya Pekmezoğlu (Antalya), 61 Kilo 21 Yaş Altı Bayan Neşe Kıymet Diker (Tekirdağ), 68 Kilo 21 Yaş Altı Bayan- Kübra Yıldız (Sakarya), +68 Kilo 21 Yaş Altı Bayan Zeynep Kandemir (Samsun)

AydınÖzel

unnamed-(14)-007.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1998 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim