• Aydın12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ünlü Müzisyen Ogün SANLISOY Röportajı...
13 Kasım 2016 Pazar 22:40

Ünlü Müzisyen Ogün SANLISOY Röportajı...

Ülkemizin yetiştirdiği ünlü müzisyen Ogün SANLISOY Brera’da dinleyicileriyle buluştu.

Ogün SANLISOY Brera’yı Coşturdu

Ülkemizin yetiştirdiği ünlü müzisyen Ogün SANLISOY Brera’da dinleyicileriyle buluştu.

İlginin yoğun olduğu gecede Aydınlı müzik severler geç saatlere kadar eğlendiler.

Foto Galeri İçin Tıklayınız...

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Emrullah TURGUT Ogün SANLISOY ile çok özel röportaj gerçekleştirdi;

Emrullah TURGUT : Müziğe ilgi nasıl oldu? Müzik sektörüne nasıl başladınız?

Ogün SANLISOY : Müzisyen Olma Fikrim Yoktu

Müziğe ilgi çocuk yaşlardan başlayan bir şey. Müzik seven bir ailenin çocuğuydum. Evde sürekli müzik açık olurdu. Plaklar falan, ilgiliydik ama müzisyen olma fikrim yoktu. 10 yaşında Barış Manço konserini izlemiştim. Çok hoşuma gitmişti. Abi çok keyifli bir şey olsa gerek diye düşünmüştüm ama aklımda böyle bir şey yoktu. Ben daha çok resimle ilgiliydim.

Ogün SANLISOY : Liseyi Bitirdikten Sonra Gitar Aldım

Üniversiteye yakın zamanlarda biraz daha ilgim oldu.  Lisenin sonlarına doğru gitar alayım moduna geçtim. Liseyi bitirdikten sonra gitar aldım. Ondan sonra ufak ufak kendi çapımızda üniversiteden arkadaşlarımızla gruplara falan başladık. Ondan sonra baktım bu resimden daha büyük bir keyif, oraya yöneldik.

Emrullah TURGUT : Üniversite zamanlarınızda mekanlarda canlı müzik yapıyor muydunuz?

Ogün SANLISOY : Üniversite Döneminde Canlı Müzik Yapmaya Başladım

Tabi tabi öyle başladım zaten. Ben akustik gitar çalardım, sınıf arkadaşım vardı Mimar Sinan’dan o da elektro gitar çalardı. İkimiz bir repertuar hazırladık, ufak tefek mekanlarda, barlarda canlı müzik yapmaya başladık. Bir süre sonra davul, bas, grup işi olmaya başladı. Baktık o daha keyifli bir hale geliyor, ondan sonrada Pentagram falan derken buralara kadar geldik.

Emrullah TURGUT : Sizin rock tarzını tercih etmenizin özel bir nedeni var mı? Neden rock?

Ogün SANLISOY : Rock Alt Yapısı, Geçmişi Olan Bir Tarz

Rock müziğinin gücü mü diyelim, sound u mu diyelim bilmiyorum bir şeyi hoşuma gitti. Tavrımı diyeyim, dinamiği mi diyeyim daha keyif verici geldi. İçine girince alt yapısı olan, geçmişi olan, verimliliği olan, dünyanın bir çok yerinde icra edilen bir müzik tarzı. Bizim ülkemizde de 60’lar da falan güzel işler çıkmış. İçine girince de zaten o tarz benim hoşuma gitti.

Ogün SANLISOY : Çocukken Beatles, Pink Floyd Dinliyordum

Diğer tarzlar daha popüler ama onlar daha şekerli gelirdi, çocukken de hoşuma gitmezdi. Çocukken de müziği dinlediğim zaman Beatles, Pink Floyd dinliyordum. Ne kadar anlıyordum bilmiyorum ama beni heyecanlandırıyordu. O sound u, gitar, bas, davul, onun yürüyüşü, slowları olsun, heavy şarkıları, hızlı şarkıları olsun hepsi enteresan gelirdi. Nedeni ne onu bilmiyorum işte o bir zevk meselesi, çözemedik nedeni ne.

Emrullah TURGUT : Albümlerinizde söylediğiniz şarkılarınızın hepsi size mi ait yoksa başkalarından aldığınız şarkılar var mı?

Ogün SANLISOY : 7 Albümde Sadece 2 Şarkı Başkalarına Ait

7 tane albüm yaptım şimdiye kadar; Ferdi Tayfur’un bir şarkısı var, bir de Selahattin Sarıkaya adlı bir bestecinin Anma Arkadaş adlı şarkısı var. Herkes erkin abiden duymuştur ama o şarkı aslında Selahattin Sarıkaya’nın şarkısıdır. Onun haricindeki bütün şarkılar kendi bestelerim.

Emrullah TURGUT : Aydın’a daha öncede geldiniz. Aydın ve Aydın’daki dinleyicileriniz hakkındaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?

Ogün SANLISOY : Dinleyici Çok Keyifliydi

Sitem gibi olmasın ama epey zamandır da gelmedik. Dün de İzmir’deydik. Orada keyifli bir kitle vardı. Burada o uzun zamandır da görüşmemenin olduğu bir şeyle biraz daha fazla bir katılım bekliyordum. Biraz ufak bir hayal kırıklığı oldu ama mikrofonda da söylediğim gibi dinleyici çok keyifliydi. Şarkılara sürekli eşlik eden bir dinleyici topluluğu vardı. Bizi de motive ettiler. O bazen gerçekten kıymetli oluyor.Çok kalabalık olup bu kim diye bakan bir topluluktan ziyade, bize eşlik eden, bizi motive eden bir kitle bizi mutlu ediyor.

Ogün SANLISOY : Bir Dönem İzmir’de Yaşamıştım

Ege’yi zaten seviyorum ben, çocukken de bir dönem İzmir’de yaşamıştık. Umarım bir dahaki sefere daha büyük bir kitleye karşı söyleriz diye umuyorum.

Emrullah TURGUT : Gittiğiniz yerde dinleyici kitlesinin kalabalık olmasını mı tercih edersiniz, yoksa şarkılarınızda size eşlik eden, sahnede sizi motive eden bir kitleye karşı çalmayı mı tercih edersiniz?

Ogün SANLISOY : 1 Kişide Olsa Çalarız, 30 Bin Kişide Olsa Çalarız

Biz onu aramızda da konuşuyoruz. Konsere çıkmadan önce bir hazırlık yapıyoruz, prova yapıyoruz. Ama şöyle bir şey var 1 kişi de olsa çalıyoruz, 30 bin kişiye de çaldık. Seyirci az veya seyirci çok fark etmez herkese aynısını çalıyoruz.

Ogün SANLISOY : Kalabalığın Çalmamıza Etkisi Olmuyor

Sevinç paylaştıkça büyüyen bir şeydir, üzüntü paylaştıkça azalan bir şeydir ya o kitlenin biraz daha kalabalık olması bizi biraz daha motive ediyor. Ama çalmamızda hiçbir etkisi olmuyor. Dahi iyi çalacağız diye bir şey olmuyor. Seyirci sayısı çalışımızı etkilemiyor ama tatmin konusunda biraz daha etkili oluyor.

Ogün SANLISOY :Üniversitelerde Çalmayı Daha  Çok Seviyoruz

Barlardan, mekanlardan ziyade üniversitelerde çalmayı daha çok seviyoruz. Oralarda hem yaş olarak genç, dinamik kitle oluyor. Mekanlara, barlara belki gelemiyorlar ama üniversitelere gittiğin de şarkılara eşlik eden bir kitle oluyor. Öğrenciler bir şekilde birbirini tanıyorlar, daha rahat eğlenebiliyorlar.

Emrullah TURGUT : Yakın zamanda gerçekleştireceğiniz projeniz var mı?

Ogün SANLISOY : Sürpriz Projeler Var

1-2 proje var ama onlardan bahsetmeyeceğim sürpriz olsun. Benim projem değil ama benimde içinde olacağım sürpriz bir proje geliyor. O da beni heyecanlandırıyor. Bende ufak ufak besteler yapmaya başladım. Kafamda albüm yapmak var. Şarkılarda gelmeye başladı onları da kaydediyorum.

Ogün SANLISOY : Birkaç Ay Çaldıktan Sonra Albüm Çalışmalarına Başlarız

Biraz gezelim, çalalım. Uzun zamandır ülkenin şartların dolayı çalamadık. Turne yapmayı da seviyoruz. Sanırım birkaç ay gezeriz, çalarız ondan sonrada albüm çalışmalarına başlarız diye düşünüyorum. Zaten kendi aramızda da konuşmaya başladık.

Emrullah TURGUT : Benim sormayı unuttuğum sizin eklemek istediğiniz bir şey veya dinleyicilerinize söylemek istediğiniz bir şeyler var mı?

Ogün SANLISOY : Müzik İşi LAy Lay Lom Değil, Arada Bir Bağ Var

Elimizden geldiğince devam ediyoruz. Şartlar bazen etkiliyor. Eğlence sektörü olarak bakıldığı için bizim işimize, olaylardan ilk biz etkileniyoruz. Müzik işi oynayalım lay lay lom gelmiyor bana, arada başka bir bağ var. Ama ilk darbeyi biz yiyoruz genellikle. Her şeye rağmen çalmaya devam ediyoruz.

Ogün SANLISOY : Daha Ölmedik Çalmaya Devam Edeceğiz

Çeyrek asır geçti bu işle uğraşalı. Bir süre durduk, şimdi tekrardan kontağı açtık, yürümeye başladık. Elimizden geldiğince gezeceğiz, çalacağız. Direnebildiğimizce direneceğiz şartlar ne olursa olsun. Gidebildiğimiz kadar uzağa gitme niyetindeyiz, sadece Türkiye’de değil. Daha ölmedik, çalmaya devam edeceğiz.

Foto Galeri İçin Tıklayınız...

Röportaj : Emrullah TURGUT

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5594 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim