• Aydın24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yıldızspor Başkanı Kaya ÖZCAN Röportajı..
08 Kasım 2016 Salı 22:04

Yıldızspor Başkanı Kaya ÖZCAN Röportajı..

Yıldızspor Başkanı Kaya ÖZCAN AydınÖzel Gazetesi Spor Muhabiri Emrullah TURGUT’a Özel Açıklamalarda Bulundu.

Yıldızspor Başkanı Kaya ÖZCAN AydınÖzel Gazetesi Spor Muhabiri Emrullah TURGUT’a Özel Açıklamalarda Bulundu.

Emrullah TURGUT : Yıldızspordan bahsedebilir miyiz, çalışmalar nasıl gidiyor ?

Kaya ÖZCAN : Geçen Sene Ligi Tanıdık

Öncelikle geçen seneki kadroyu hiç bozmadık. Geçen sene elimizde genç çocuklarımız vardı.

Onlar tecrübe kazandılar zaten, geçen sene ligi tanıma parolasıyla girdik ligi tanımladık ve bunu bozmadan aynı takımla 3-4 transferle yolumuza devam ediyoruz.

Kaya ÖZCAN : Kendimizi Şampiyon Olarak Görüyoruz

Gerek hoca kadromuzun, gerek futbolcularımızın çalışmasından son derece memnunuz. Bu seneki hedefimizi şampiyonluk olarak belirledik. Şampiyon olmak istiyoruz, çünkü Yıldızspor yönetim kadrosuyla, hoca kadrosuyla, altyapısıyla şampiyon olmayı hak ediyor. Bir üst ligde oynamaya hazırız. Kendimizi şampiyon olarak görüyoruz ve bunu istiyoruz.

Emrullah TURGUT : Grubunuzdaki Kuşadası ve Bozdoğan gördüğüm kadarıyla 5'de 5 yaptılar bu hafta beraber karşılaşacaklar.

Kaya ÖZCAN : Bizde Onlar Kadar İddialıyız

Evet, Bozdoğanspor’da bizim gibi genç ve dinamik bir ekip, Kuşadasıspor da zaten geçen sene BAL liginden düştü, güçlü bir ekip bizde en az onlar kadar iddialıyız.

Emrullah TURGUT : Şampiyonluk yarışı Yıldızspor, Bozdoğanspor ve Kuşadasıspor arasında mı geçecek? Grubu değerlendirir misiniz?

Kaya ÖZCAN : Grubumuz da Şampiyonluğa Oynayabilecek Çok Takım Var

Kesinlikle hayır. Bu grupta geçen hafta biliyorsunuz Germencikspor’a yenildik ve Germencik bu hafta galip geldi çıkış yakaladı. İncirliovaspor’da aynı şekilde genç dinamik bir takım. Onun için bu takımlar her an bizi yenebilecek her an üste oynayabilecek takımlar onun için kesinlikle 3 takım içinde geçer diye bir şey yok her şey sahada belli oluyor grup oldukça zorlu.

Emrullah TURGUT :  Daha önce yapmış olduğum bir röportajda, şöyle bir değerlendirme oldu Yıldızspor kulübü altyapısına aldığı oyunculardan belli bir ücret alıyor bunun karşılığında eğitim veriyor ekonomileri o yüzden güçlü gibi bir yorum yapılmıştı. Başka bir kulüpten de şöyle bir yorum geldi Yıldızspor kulübü doğru bir yönetim sergiliyor maddi gücü elinde bulunduruyor ve oyuncularının geleceği için değerlendiriyor, şeklinde 2 farklı yorum gelmişti bunlar hakkında düşünceleriniz nedir?

Kaya ÖZCAN : Kaynak Bulmak Zorundasınız

Biliyorsunuz amatör takımları yönetmek kolay olmuyor. Biraz önce buna yönetim olarak ta hazırız demiştim. Şimdi kaynak bulmak zorundasınız. Bizim Yıldızspor kulübümüz spor okullarından ve elit takımlardan oluşuyor. Şöyle; biz işe şuradan başladık bizim zaten yıllardan beri spor okullarımız var spor okuluna gelen çocuklarımız haftanın 3 günü kışında 2 günü çalışıyor. Adı üstünde spor okulu ücret karşılığı oluyor.

Kaya ÖZCAN : Spor Okullarımızdaki Yetenekli Çocukları Elit akıma Kaydırıyoruz

Bugün Altınorduspor’a baktığınızda onlarında sistemi bu şekilde. Spor okullarının içerisindeki yetenekli çocukları elit takıma kaydırarak elit takımlarını oluşturuyoruz. Spor okullarımıza buraya herkes spor amaçlı gelebiliyor. Yetenekli olduğunu gördüklerimizi elit takıma alıyoruz.

Kaya ÖZCAN : 15 Tane Hocayla Çalışıyoruz

Bugün Yıldızspor takımında 15 tane hoca çalışıyor. Bir düşünsenize profesyonel bir kulüpte bile 15 tane hocayı zor bulursunuz ve bunların hepsi ücret karşılığında çalışıyorlar. Şimdi hoca kadron iyi olmadığı takdirde kesinlikle başarı sansınız yok. Hocalarımızda hepsi bu işin eğitimini almış bilinçli nitelikli kişiler zaten şuanda dünyanın kabul ettiği sistem bu şekilde yani bu kulübü devam ettirebilmek için spor okullarımız ücretli.

Emrullah TURGUT : Maddi olağanız bir bölümü spor okullarından geliyor. Peki buradaki Yıldız isimli ticarethanelerin sizinle bağlantısı var mı?

Kaya ÖZCAN : Burası Yıldız Bölgesi

Kulübümüzün bulunduğu bölgenin ismi yıldız bölgesi. Diğer işletmeler ile ilgili bir bağlantımız yok. Buraya biz yıldız bölgesi diyelim buradaki işletmeler yıllardır var. Yani 15 tane yönetici arkadaşımız var bu arkadaşlarımızın vermiş olduğu katkılarla biz bu işi götürüyoruz ve spor okullarımız var bu şekilde yürütüyoruz.

Emrullah TURGUT : Altınordu örneğini verdiniz ileride Yıldızspor’u Altınordu gibi bir ekip yapma planınız var mı ?

Kaya ÖZCAN : İleride Aydın’ın Altınordu’su Olacağız

Kesinlikle. Şuanda olmamız mümkün değil ama hedefimiz o doğrultuda ve doğru işler yapmak istiyoruz. Zaten yöneticilerimiz bu konuda tecrübeli futbolu bilen kişiler.

Emrullah TURGUT : Peki şimdi bazı kulüpler var altyapıdan yetiştirdikleri oyuncuları Altınordu’ya, Göztepe’ye, Karşıyaka’ya gönderiyorlar belli bir ücret karşılığı. Sizde de böyle bir uygulama var mı, yoksa kulübü daha ileri taşımak için mi çabalıyorsunuz?

Kaya ÖZCAN :Rahmetli Başkanımız Kenan Beyin Politikasını İzliyoruz

Rahmetli Kenan Duman’ın politikasını izlemeye devam ediyoruz elimizdeki yetenekli oyuncuları da sadece bizim çocuklarımıza değer verebilecek kulüplere gönderebiliyoruz.

Emrullah TURGUT : Aydın’da yapılmış ama çürümeye terk edilmiş 5-6 adet saha varmış. Bu sahalar neden kullanılmıyor da tek bir noktaya yoğunlaşılıyor?

Kaya ÖZCAN : Sahalar Kullanılacak Düzeyde Değil

Kullanmıyorlar değil sahaların durumu ortada kullanılacak durumda değiller. O sahaların tamamen bir bakıma alınması gerekiyor. Biz Yıldızspor olarak bu sahaların bakımı yapılsa kesinlikle o sahaları kullanırız. Keşke öyle bir imkânımız olsa.

Kaya ÖZCAN : Adnan Menderes stadında 1 Sahada 4 Takım Birden Çalışıyor

Adnan Menderes Stadında bir sahada 4 takım birden çalışıyor. Ama bir Denizli’ye baktığınızda her semtte bir stat var ve 1 saha 3 takıma tahsis edilmiş durumda. Örnek veriyorum x semtindeki bir sahayı 3 takım kullanıyor sadece. Aydın’da da bu yapılabilir. İzmir, İstanbul, Ankara’da futbolcular antrenman yapabilmek için 45 dk yol gidip 45 dk geri geliyorlar. Bugün Umurlu uzak diyoruz ama değil Aydın’a uzaklığı 8km. 

Emrullah TURGUT : Adnan Menderes Stadının şehir dışına yapılma ihtimali var. Adnan Menderes Stadı şehir dışına taşınırsa buradaki saha yıkılacak mı? Bu konuda bilginiz var mı?

Kaya ÖZCAN : Bekir Beye Sormak Lazım

Böyle bir söylenti var ama çok hâkimi değilim. Bekir beye sormak gerekiyor. Bu konuyla ilgili bilgim yok.

Kaya ÖZCAN : 1 Sahada 4 Takım Çalışırsak Futbolculara Ne Verebiliriz?

Aydın merkezde saha sıkıntısı olmaması gerekiyor. Böyle bir ilde büyüklerimizden yardım istiyoruz. Bu konuda amatör kulüpler çok zor durumda 1 sahada 4 takım çalıştırırsak futbolculara ne kazandırabiliriz ki, o yüzden tesisler çok önemli.

Emrullah TURGUT : Bazı kulüplerin kendi bölgelerinde sahaları var. Mesela Karpuzluspor. Ancak buna rağmen bu kulüpler gelip merkezdeki sahalarda çalışıyor. Bu konuda yorumunuzu alabilir miyiz?

Kaya ÖZCAN : Biz Olsak Bizde Aynısını Yapardık

Karpuzluspor BAL liginde mücadele eden bir takımımız. Futbolcuları Aydın’da ikamet ettiğinden dolayı onlar antrenman yapmak için yine Aydın’ı tercih ediyorlar. Biz olsa bizde Aydın’ı tercih ederiz. Burada konu dönüp dolaşıp tesis konusuna geliyor. Bir kulübün Aydın’da antrenman yapmasıyla çok bir şey de olmaz yapabilir. Keşke daha fazla antrenman sahaları olsa da bu sorunları çözebilsek.

Emrullah TURGUT : Tesis sıkıntıları dışında diğer sıkıntılardan da bahseder misiniz?

Kaya ÖZCAN : En Büyük Problemimiz Tesis

Şuanda Aydın’da ciddi olarak altyapıya eğilen kulüplerimiz var. Alt yapıya eğilen kulüplerimizi farklı bir kategoriye koymak gerekiyor. Altyapıya eğilmeyen kulüplerde futbolcu sayısı 3 ise altyapıya eğilen kulüplerdeki futbolcu sayısı 30, bu takımların farklı kategorilerde olması gerekiyor. Bence bu duruma farklı bir şekilde bakılıp değerlendirilmesi gerekiyor. Ama en büyük problemimiz tesis.

Emrullah TURGUT : Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı ?

Kaya ÖZCAN : Bana Konuşma İmkanı Sunduğunuz İçin Teşekkür Ediyorum

Size teşekkür etmek istiyorum, bana bu konuşma imkanını verdiğiniz için. Başka söylemek istediğim herhangi bir şey yok teşekkür ederim.

Röportaj : Emrullah TURGUT

kaya-ozcan.jpg_dsc1749.jpg_dsc1746.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5046 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim