• Aydın5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ADÜ BEBEK DOSTU UNVANINI ALDI
09 Şubat 2021 Salı 23:52

ADÜ BEBEK DOSTU UNVANINI ALDI

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Üniversitemiz Hastanesi Yenidoğan Ünitesine, İlimizdeki ‘Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı’ kapsamındaki başarılı uygulamalarından dolayı "Bebek Dostu Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi " unvan

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Üniversitemiz Hastanesi Yenidoğan Ünitesine, İlimizdeki ‘Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı’ kapsamındaki başarılı uygulamalarından dolayı "Bebek Dostu Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi " unvanı verildi.

Doğum hizmeti veren hastanelerde gebeliklerinden itibaren anne adaylarını anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendiren, doğumdan hemen sonra annelerin bebeklerini emzirmesini sağlayan, güncel bilgilerle eğitilmiş sağlık personeli ile annelere bebeklerini nasıl emzirecekleri konusunda yardımcı olan hastanelere “Bebek Dostu Hastane” unvanı veriliyor.

Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Barış Akcan ve Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Anık, belirlenen programa uygun olarak hizmet vermeye başlayan Bebek Dostu Hastanelerin, doğum esnasından hemen sonra sağlık çalışanları aracılığıyla annelerin bebeklerini en iyi şekilde emzirmelerine yardımcı olmayı hedeflediklerini bu sayede, bebek ile annenin duygusal yakınlaşmasının da en doğru şekilde gerçekleştiğini ifade etti.

hst_8021.jpg

Bu haber toplam 9567 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim