• Aydın9 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KUŞADASI BELEDİYESİ “SAĞLIKLI BİR TOPLUM” İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR
26 Ekim 2020 Pazartesi 21:38

KUŞADASI BELEDİYESİ “SAĞLIKLI BİR TOPLUM” İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR

Kuşadası Belediyesi tarafından obezite başta olmak üzere bilinçsiz beslenmeye bağlı kronik hastalıkların önlenmesi ve sağlıklı bir toplum hedefi ile yaşama geçirilen ücretsiz diyetisyen hizmeti devam ediyor.

ÜCRETSİZ DİYETİSYEN HİZMETİNDEN BİR YILDA 1055 KİŞİ FAYDALANDI

Kuşadası Belediyesi tarafından obezite başta olmak üzere bilinçsiz beslenmeye bağlı kronik hastalıkların önlenmesi ve sağlıklı bir toplum hedefi ile yaşama geçirilen ücretsiz diyetisyen hizmeti devam ediyor.

Pandemi sürecinde de online olarak sürdürülen diyetisyen hizmetinden bir yılda 1055 kişi faydalandı.

Kuşadası Belediyesi bir yıl içerisinde 778’i kadın 277’si ise erkek olmak üzere 1055 kişiye beslenme danışmanlığı hizmeti verdi. Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne (SİM) bağlı olarak faaliyet gösteren Kuşadası Belediyesi Sağlık Merkezi ile Uğur İnan Kapalı Spor Salonu’nda verilen bireysel beslenme danışmanlığı hizmetinden faydalanan kişilere bir yandan ihtiyaca göre uygun beslenme listesi hazırlanırken bir yandan da sağlıklı beslenmenin püf noktaları anlatılıyor. Kuşadası Belediyesi’nde görevli 2 uzman diyetisyen tarafından ayrıca danışanların vücut analizleri ve kilo takipleri de yapılıyor. Vatandaşlar ücretsiz olarak aldıkları bireysel beslenme danışmanlığı hizmetinden oldukça memnun.

“MAKARNA YASAK DEĞİL”

Kuşadası Belediyesi’nde görevli Uzman Diyetisyen Aysen Arıcan Öz “Ücretsiz olarak verdiğimiz bireysel beslenme danışmanlığı hizmetine Kuşadalılar oldukça yoğun ilgi gösteriyor. Bir yıl içerisinde 1000’in üzerinde hemşehrimizle görüştük. Danışanlarımıza ilk geldiklerinde 1 saat, sonrasında ise yarım saat zaman ayırıyoruz. İlk olarak beslenme düzenlerini öğreniyoruz. Daha sonra ise ihtiyaçlarına göre yeni beslenme programı hazırlıyoruz. İnsanlara ‘makarna yasak’ demek yerine makarnayı hangi ölçülerde ve nasıl tüketmeleri gerektiğini söylüyoruz. Sporcularla da ayrıca ilgileniyoruz. 150’ye yakın sporcu danışanımız var. Antrenman ve karşılaşma dönemlerinde nasıl beslenmeleri gerektiğini anlatıyoruz” dedi.

Sağlıklı bir toplum hedefiyle çalışmalarına devam ettiklerini belirten Uzman Diyetisyen Melisa Akol ise “Kuşadalılar verdiğimiz hizmetten oldukça memnun. Biz sadece kilo kontrolü sağlamak için hizmet vermiyoruz. Sağlıklı beslenmenin püf noktalarını da anlatıyoruz.  Sağlıklı bir yaşam sürmek isteyen herkese kapımız açık” diye konuştu.

“SAĞLIKLI BESLENMEYİ ÖĞRENDİM”   

Kuşadası Belediyesi’nden beslenme danışmanlığı hizmeti alan Fatma Kalalı “Yaklaşık 9 aydır Kuşadası Belediyesi’nin sunduğu ücretsiz diyetisyen hizmetinden faydalanıyorum. Aldığım hizmet sayesinde 7-8 kilogram verdim. Kilo vermek dışında sağlıklı beslenmeyi de öğrendim. Kuşadası Belediyesi’ne çok teşekkür ederim” dedi.

dsc_7308.jpg

Bu haber toplam 16781 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim