• Aydın19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİNİ ANLATACAK
18 Şubat 2021 Perşembe 16:49

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİNİ ANLATACAK

Aydın Büyükşehir Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için kadın-erkek eşitliğini anlatan soyut heykel yarışması düzenliyor.

Aydın Büyükşehir Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için kadın-erkek eşitliğini anlatan soyut heykel yarışması düzenliyor. Kadınların özgürlüğü, çağdaşlığı, hakları, üretkenliği gibi konuların işlenebileceği yarışmada toplam 230 bin TL ödül verilecek. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, kadınların Gazi Mustafa Kemal Atatürk'le Türkiye'de neredeyse yüz yıl önce elde ettikleri eşitlik haklarını günümüzde tam olarak kullanamadıklarının altını çizerek, özellikle son yıllarda artan kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine dikkati çekti.

Başkan Çerçioğlu tüm kadınlardan sahip oldukları haklarına sonuna kadar sarılmaları çağrısı yaparken, bunun çağdaş dünyanın bir gerekliliği olduğunu savundu. Kadınların değersizleştirilmeye çalışılmasının son yıllarda Türkiye'nin kanayan yaralarından birisi haline geldiğini ifade eden Başkan Çerçioğlu, "Her gün yaşanan kadına yönelik şiddete ve kadınlarımızın katledilmesine karşılık sesimizi daha da yükseltmeliyiz. Biz kadınlar birlik olmalı, dik durmalı ve haklarımızı sonuna kadar savunmalıyız. Hayatımıza geri dönülmemek üzere Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kalın harflerle yazılan eşitlik ilkesi gerçek hayatta da yer bulmalı. Bunun için her platformda mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Soyut heykel yarışması ve seçilecek heykelle bir farkındalık oluşturmak istediklerini söyleyen Başkan Çerçioğlu, bu farkındalığa ortak olmak isteyen tüm sanatçıları yarışmaya davet etti.

1 Mart 2021 Pazartesi gününe kadar başvurulabilecek yarışmada seçici kurul 2 Mart Salı günü toplanacak ve birinciye 110 bin TL, ikinciye 70 bin TL üçüncüye de 50 bin TL ödül verilecek. Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgi https://aydin.bel.tr/detail/9458/tc-aydin-buyuksehir-belediyesi-kadin-erkek-temali-soyut-heykel-yarismasi-katilim-sartnamesi-2021 adresinden edinilebilir.

5f4edb32-03b6-417b-9896-9e381ae61e4e.jpg

Bu haber toplam 9640 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim