• Aydın9 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HEYKELTRAŞLAR KUŞADASI’NDA SANAT ÜRETMEKTEN MEMNUN
28 Ekim 2020 Çarşamba 16:00

HEYKELTRAŞLAR KUŞADASI’NDA SANAT ÜRETMEKTEN MEMNUN

Kuşadası Belediyesi, Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) ile Mehmet Nuri Göçen Kültür Eğitim ve Sanat Vakfı iş birliğinde düzenlenen 1. Uluslararası Kuşadası Neopolis Heykel Sempozyumu'na katılan sanatçılar, Belediye Başkanı Ömer

Kuşadası Belediyesi, Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) ile Mehmet Nuri Göçen Kültür Eğitim ve Sanat Vakfı iş birliğinde düzenlenen 1. Uluslararası Kuşadası Neopolis Heykel Sempozyumu'na katılan sanatçılar, Belediye Başkanı Ömer Günel'i makamında ziyaret etti. Başkan Ömer Günel'e eserleri hakkında bilgi veren heykeltıraşlar, sempozyuma katıldıkları için mutluluk duyduklarını belirtti. 

Türkiye'nin turizm başkenti Kuşadası'nda, bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Kuşadası Neopolis Heykel Sempozyumu büyük ilgi gördü. Sempozyuma; 2'si Rusya'dan olmak üzere toplam 9 sanatçı katıldı. İyonlar döneminde Neopolis olarak adlandırılan Yılancı Burnu'ndaki açık hava atölyesinde 5 Ekim'den bu yana çalışmalarını sürdüren heykeltıraşlar, Belediye Başkanı Ömer Günel'i makamında ziyaret etti. Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan ile KUSAV Başkanı Levent Köylü’nün de bulunduğu ziyarette sanatçılar, sempozyuma katıldıkları için çok mutlu olduklarını belirterek  Başkan Ömer Günel'e eserlerinin son durumu hakkında bilgi verdi.

Kuşadası Belediyesi'nin 1 ay boyunca kendileriyle çok yakından ilgilendiğini belirten 1. Uluslararası Kuşadası Neopolis Heykel Sempozyumu küratörü Hakan Şengönül, "Öncelikle Kuşadası çok güzel bir turizm kenti. Sanatçılar olarak burada çalışmaktan büyük keyif aldık. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel'e çok teşekkür ediyoruz" dedi.

"GELENEKSEL HALE GELECEK"

Kuşadası’nın kültür ve sanat etkinlikleri ile desteklenmesi gereken Türkiye’nin en önemli turizm kentlerinden biri olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Ömer Günel ise "Sempozyumla ilgili çok olumlu tepkiler aldık. Heykellerimiz başta Kuşadası'nın turistik çarşıları olmak üzere kentimizin işlek noktalarında sergilenecek. Ayrıca eserler ile heykeltıraşları tanıtan bir kitapçık da hazırlayacağız. Geleneksel hale getireceğiniz sempozyumu önümüzdeki yıl daha geniş çaplı düzenleyeceğiz" diye konuştu. 

dsc_7582.jpg

Bu haber toplam 16621 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim