• Aydın16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KARACASU MYO ÖĞRENCİLERİ GÖNÜLLÜLÜK PROJELERİNE İMZA ATTILAR
09 Şubat 2021 Salı 14:05

KARACASU MYO ÖĞRENCİLERİ GÖNÜLLÜLÜK PROJELERİNE İMZA ATTILAR

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Karacasu Memnune İnci Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri, Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Önlem Ersöz'ün uzaktan eğitimle işlediği Gönüllülük Çalışmaları dersi kapsamında, yaşadıkları yerlerde pandemi koşullarına dikkate a

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Karacasu Memnune İnci Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri, Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Önlem Ersöz'ün uzaktan eğitimle işlediği Gönüllülük Çalışmaları dersi kapsamında, yaşadıkları yerlerde pandemi koşullarına dikkate alarak kişisel mini projelerini gerçekleştirdiler.

Öğrenciler, projelerini bulundukları yerin yakınlarında, aile içinde, apartmanlarında, mahallelerinde sosyal mesafe kurallarına uyarak ve salgın hastalıktan korunma yöntemlerine dikkat ederek bireysel olarak gerçekleştirdi.

Öğrencilerin kısıtlı koşullarda yaratıcı ve faydalı mini projelere imza atması bir gurur kaynağı olurken; gençlerin gönüllü çalışma ve yardımlaşma konularında ne kadar hassas ve bu alanda çalışmaya ne kadar istekli olduğunu da ortaya koydu. Farklı alanlarda toplam 33 gönüllülük çalışması hayata geçti.

Ev, komşu ve mahalle içi yardımlaşmalar örneği ile verilen ödevden olumlu dönüşler alınırken öğrenciler sokak hayvanları için mama kapları, kulübeleri, apartman kumbarası oluşturma, onları sahiplenme, apartman girişlerine dezenfektan koyma, mahalle çocuklarına maske dağıtıp onları COVİD19 hakkındaki kurallar konusunda bilgilendirme projelerini gerçekleştirdi. Kişisel gönüllülük çalışmaları projeleriyle içinde bulundukları zamana değer katan öğrencilerin projeleri arasında;  65 yaş üstü yaşlıların alışverişini yapmak, pandemi nedeniyle maddi anlamda zorlanan mahalle sakinlerine erzak, giysi yardımı yapmak, karantina günlerinde apartman temizliği yapan çalışanlara yardım etmek, çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve ders vermek de yer aldı.

resim-6.jpg

Bu haber toplam 1162 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim