• Aydın9 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ADÜ 21.yy’da Eğitim Anlayışı Paneliyle Öğrencilerle Buluştu
15 Mart 2020 Pazar 11:50

ADÜ 21.yy’da Eğitim Anlayışı Paneliyle Öğrencilerle Buluştu

Söke Hacıkazımoğlu İlkokulunun ‘Kod Kardeşim’ adlı AB Erasmus Projesi kapsamında düzenlediği, ADÜ Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cumali Öksüz’ün panelist olarak yer aldığı “21.yy da Eğitim Anlayışı” paneli, 10 Mart 2020 tarihinde S

Söke Hacıkazımoğlu İlkokulunun ‘Kod Kardeşim’ adlı AB Erasmus Projesi kapsamında düzenlediği, ADÜ Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cumali Öksüz’ün panelist olarak yer aldığı “21.yy da Eğitim Anlayışı” paneli, 10 Mart 2020 tarihinde Söke’de gerçekleşti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından düzenlenen panelin açılışında konuşan Hacıkazımoğlu İlkokulu Müdürü Serkan Balın; “Kod Kardeşim” isimli proje ile yenilikçi öğretim yöntemlerini kullanma, oranını arttırma ve 21. yy. becerilerine sahip bireyler yetiştirme gayretinde olduklarını ifade etti.

Kod Kardeşim Projesi sinevizyon gösteriminin ardından, programda panelist olarak yer alan Prof. Dr. Cumali Öksüz, Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir önderliğinde, Üniversitemizin bir devlet üniversitesi olması yönüyle öğretim elemanlarının halka da inmesi gerektiği felsefesinden hareketle Aydın’ın her yerine eğitim amaçlı gönüllü olarak gittiklerini ifade etti. Yaptıkları çalışmaların kendileri için bir görev olduğunu ve bu hizmetlerin kendilerine mutluluk verdiğini söyleyen Prof. Dr. Öksüz,  Söke ilçesinde yapılan panelde bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

21. yüzyıl eğitim anlayışı paneli kapsamında dünyanın geçirdiği evrelere vurgu yapan Prof. Dr. Cumali Öksüz, 2000’li yıllarda karşılaştığımız bilimsel ve teknolojik gelişmelere değinerek, bununla ilgili videolar paylaştı. Organizmaların makinalara bağlanma konusunda yapılan çalışmaları, makinelerin beyne bağlanması ve düşünceyi transkript ederek eyleme döken gelişmeler konusunda katılımcıları aydınlatan Öksüz, 21. yüzyılın cahillerinin okuma yazma bilmeyenlerden değil, okumayanlar, öğrendikleri yanlış bilgileri değiştirmeyenler, yeni bilgilere açık olmayanlardan oluştuğunu ifade ederek 21.yy eğitimine dair bir yol haritası çizdi.

Yarının planlanmasının bugünden yapılacağına ve bu sebeple bugün gösterilecek çabalarla yarına varılacağına işaret eden Prof. Dr. Cumali Öksüz, 21. yüzyıl sınıflarının nasıl olacağı, öğrenci becerilerinin neler olabileceği, bu becerilere ulaşma yolları, 21. yüzyıl öğretmeninin hangi becerilerle donatılması gerektiği ve genel olarak gelecekte eğitimin nasıl olacağı konusunda bilgilendirme yaptı.

Prof. Dr. Cumali Öksüz; bireyselleştirilmiş eğitim, iş birlikçi eğitim, sanal gerçeklik ve arttırılmış gerçeklik etrafında öğretimin nasıl olabileceğine vurgu yaparak konuşmasını son verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 933 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim