• Aydın10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ADÜ, Çalışmalarıyla Gururlandırmaya Devam Ediyor
26 Haziran 2020 Cuma 08:00

ADÜ, Çalışmalarıyla Gururlandırmaya Devam Ediyor

Yükseköğretim kurumlarındaki engelli bireylerin mekânlara, eğitsel imkânlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık yaratmak ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen,Aydın Adnan Menderes Üniversitesinin (ADÜ) de ödü

Yükseköğretim kurumlarındaki engelli bireylerin mekânlara, eğitsel imkânlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık yaratmak ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen,Aydın Adnan Menderes Üniversitesinin (ADÜ) de ödül aldığı Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreni, 24 Haziran 2020 tarihinde Ankara’da gerçekleşti. 

Pandemi sürecinde video konferans yöntemiyle gerçekleşen törende Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Engelli Dostu Recep Tayyip Erdoğan Kütüphanesi ‘Mekânsal Erişilebilirlik Bayrağı’ anlamına gelenTuruncu Bayrak Ödülünü aldı.

2020 Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreni’ne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, YÖK Engelli Öğrenci Çalışma Grubu Yürütücüsü ve YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan, YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yetkililer, Rektörler ve üniversitelerdeki engelli öğrenci birim sorumluları katıldı. 

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç Saraç, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından küresel salgın olarak ilan edilen içinde bulunduğumuz olağanüstü durum nedeniyle geçen yıl YÖK'te yüz yüze gerçekleştirilen töreni bu yıl dijital ortamda düzenlediklerini belirtti.

203 üniversite arasında sadece 4 üniversitede var!

2018 yılında başlayan ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen ödül töreninde ADÜ’yü ve Aydın’ı gururlandıran ADÜ Kütüphanesine verilen ‘Turuncu Bayrak Ödülü’ Türkiye’deki 203 üniversiteden, içinde Aydın Adnan Menderes Üniversitesinin de bulunduğu 4 üniversite kütüphanesinde bulunuyor.

Bu yıl Kütüphane, seneye Eğitim Fakültesi…

2019 yılında başlayan adaylık sürecinin ardından bu yıl ‘Turuncu Bayrak’ ödülünü alan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Engelli Dostu Recep Tayyip Erdoğan Kütüphanesinden sonra Eğitim Fakültesi de bu yıl adaylık sürecine dâhil oldu. Yeni binasına 2019-2020 Akademik yılında taşınan Eğitim Fakültesi, ‘Mekânsal Erişilebilirlik Bayrağı’ anlamına gelen Turuncu Bayrak Ödülünü eksiklerini tamamlamasının ardından alacak.  Eğitim Fakültesi yeni binasının, özel gereksinimli bireylerin eğitim ortamlarına ulaşabilmeleri için uygun fiziksel şartlara sahip olduğunu bu ödülle tescillenmiş olacak.

Bu haber toplam 5328 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim