• Aydın13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ADÜ : Devlet Nerede Dedirtmeyeceğiz
31 Temmuz 2019 Çarşamba 10:04

ADÜ : Devlet Nerede Dedirtmeyeceğiz

Aydın İlimizin 1. derece deprem riski taşıyan bir coğrafya üzerinde bulunması sebebiyle afetler konusunda bilinçli bir toplum oluşmasına öncelik etmek amacıyla Aydın Adnan Menderes Üniversinde bir arama kurtarma ekibinin kurulmasına karar verildi.

Aydın İlimizin 1. derece deprem riski taşıyan bir coğrafya üzerinde bulunması sebebiyle afetler konusunda bilinçli bir toplum oluşmasına öncelik etmek amacıyla Aydın Adnan Menderes Üniversinde bir arama kurtarma ekibinin kurulmasına karar verildi.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in başkanlık ettiği toplantıda; Arama ve Kurtarma Dernekleri (AKDF)  Başkan Yardımcısı Veli Tiryaki ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Arama Kurtarma Ekibi Sorumlusu Murat Kent bulundu.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Üniversitemizde oluşturulması planlanan, kendisinin ve eşinin de içinde bulunacağı ADÜ Arama Kurtarma Ekibi’nin yapacağı çalışmaların; eğitim, sosyal yardım, psiko-sosyal destek ekipleriyle, yurt içinde afet öncesi, sırası ve sonrasında afet bölgesinin en kısa zamanda normal hayata dönmesini sağlamak amacıyla yürütüleceğini aktardı. Üniversitenin toplumla entegre çalışmalarına bir yenisini daha eklemek istediklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Halkımıza afet ve acil yardım durumlarında Devlet nerede dedirtmeyeceğiz” diyerek Üniversite olarak projelerle topluma destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

“İnsani Yardım Önceliğimiz”

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “İnsani yardıma öncelik vererek her türlü afet durumuna karşı bilinçli ve hazırlıklı olmak, afet durumlarının etkilerini en hızlı şekilde atlatmak için çalışmalar yürüteceğiz. Bu kapsamda; Yangın ve Acil Durum Merkezi kuracağız. Germencik Yamantürk Meslek Yüksekokulumuzun Acil Durum ve Afet Yönetimi Bölümü, ADÜ Arama Kurtarma Ekibi’nin ana üstü olarak yapılandırılacak.” dedi.

“Tatbikat ve Saha Deneyimi Olan Bir Topluluk Oluşturmayı Amaçlıyoruz”

Yapılan planlama içerisinde Afet Acil Durum Ekibi oluşturulurken ADÜSEM üzerinden sertifikasyon programı geliştirilerek, internet aracılığıyla tüm kurumlara, ilgililere eğitim verileceğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, afet sonrası psiko-sosyal destek verebilecek akademik ve idari personelimizi bu ekibin içinde yer almaya davet etti. Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, aktif olarak çalışmalarını yürüten öğrenci topluluklarımızın arasına,  tatbikat ve saha deneyimi olan ADÜ Arama Kurtarma Topluluğunu dahil etmek istediklerini de sözlerine ekledi.

Üniversitelerin şehrin; sosyal, kültürel ve bilimsel lokomotifi olması sebebiyle Üniversiteyle iş birliği içinde olmak istediklerini belirten AKDF Başkan Yardımcısı Veli Tiryaki ve AFAD Arama Kurtarma Ekibi Sorumlusu Murat Kent; Üniversite bünyesindeki tüm öğrencilere ve ildeki kurumlara eğitimler düzenleyerek, afetler konusunda bilinçli bir toplum oluşmasına öncülük etmek istediklerini söylediler.

Kahramanlara Er Meydanı

AFAD, Kızılay ve AKDF ile gerçekleştirilecek iş birliği protokolleriyle kurulacak ADÜ Arama Kurtarma Ekibi’ne katılmak isteyen akademik ve idari personelimiz Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne müracaatlarını yapabilirler.

img_40880.jpg

Bu haber toplam 1071 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim