• Aydın13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ADÜ, Dr. Kadir ÇELİK'in Darp Edilmesini Kınadı
30 Aralık 2016 Cuma 03:47

ADÜ, Dr. Kadir ÇELİK'in Darp Edilmesini Kınadı

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Doktor Kadir ÇELİK'in darp edilmesi olayını kınadığını açıkladı.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Doktor Kadir ÇELİK'in darp edilmesi olayını kınadığını açıkladı.

ADÜ'den Aypılan Açıklama :

Hastanemiz Acil Servisinde 21.12.2016 tarihinde yaşanan olayı Hastane yönetimi olarak üzüntü ile karşılamış bulunmaktayız. 

Söz konusu olayda, 3 parmağı kesik olarak Hastanemizin Acil Servisine başvuran hastanın ilk müdahalesi yapılıp,  Plastik Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı aranmış ve ekip ameliyatta olmasına rağmen Araştırma Görevlisi Dr. Kadir Çiçek 3-4 dakika içinde hastaya ulaşmıştır. 

Dr. Çiçek, hastaya müdahalesini yaptıktan sonra kopan parmakların en hızlı ve sağlıklı biçimde yerine dikilmesi için sevk işlemlerini başlatarak hasta ve hasta yakınlarına Sağlık Bakanlığının özel uzmanlık gerektiren bu tür müdahaleler için dahil olduğumuz 22. bölgede Denizli ve Muğla'daki iki kurumu yetkili kıldığını,(kurumumuzda bu müdahaleyi yapacak uzman olmadığı için)  bu sebeple bu kurumlar dışında herhangi bir merkeze yasal olarak sevk edilemeyeceğini anlatmıştır.

Hasta yakınlarının İzmir’e gitmek istediklerini belirtmesi üzerine özel bir ambulansla ulaşımlarının sağlanması için girişimlerde bulunurken hasta yakınları Araştırma Görevlisi Kadir Çiçek’i darp ederek şiddet uygulamıştır.  Olay sırasında beyaz kod verilmiş olup güvenlik görevlileri darp eyleminden önce olay yerine ulaşmış ve olaya müdahale etmiştir. Olayda Hastanemizin hastanın tedavisi noktasında bir ihmali ve gecikmesi bulunmamaktadır.

Araştırma Görevlisi Dr. Kadir Çiçek’e yapılan saldırıyı kınıyor, hekime ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önüne geçilmesi gerektiğine inanıyoruz.

AydınÖzel

adu-hastanesi.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2283 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim