• Aydın5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ADU DRONE, İHA Geliştirme Teşviği Almaya Hak Kazandı
13 Haziran 2020 Cumartesi 08:00

ADU DRONE, İHA Geliştirme Teşviği Almaya Hak Kazandı

Üniversitemizi temsilen TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması’na katılan Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan

Üniversitemizi temsilen TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması’na katılan Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan ADU DRONE isimli takım, Kavramsal Tasarım aşamasını geçerek 8.000 TL değerindeki “İHA Geliştirme Teşviği” almaya hak kazandı.

Bu yıl 5.’si düzenlenecek yarışmaya, Döner Kanat alanında katılım gösterecek olan ADU DRONE takımı, Dr. Öğr. Üyesi Mahmut Sinecen (Akademik Danışman), Arş. Gör. Burak Kaya (Akademik Sorumlu), Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Ömer Yakup Akbaş (Takım Kaptanı) ve Muhammet Kara (Yazılım), Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencileri Muhammed İkbal Turan (Elektronik Devre Tasarımı) ve Bünyamin Doğan (Motor Sürücü Tasarımı) ve Makine Mühendisliği öğrencisi Anıl Gökhan Göktaş’tan (3-Boyutlu Modelleme ve Çizim) oluşuyor.

Dr. Öğr. Üyesi Mahmut Sinecen, takımına güvendiğini ve ikinci aşamayı da geçerek bu yıl Gaziantep’te Teknofest kapsamında gerçekleştirilecek olan 5. TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması’ndan da ödülle dönmek için gerekli tüm gayreti göstereceklerini belirtti.

ADU DRONE ekibini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

 

 

 

Bu haber toplam 968 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim