• Aydın30 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ADÜ KUŞADASI’NDA EĞİTİME BAŞLADI
05 Ocak 2017 Perşembe 18:45

ADÜ KUŞADASI’NDA EĞİTİME BAŞLADI

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Devlet Konservatuvarı Müdürlüğü Müzik ve Bale Ortaokulu, Kuşadası’nda eğitim yaşamına başladı.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Devlet Konservatuvarı Müdürlüğü Müzik ve Bale Ortaokulu, Kuşadası’nda eğitim yaşamına başladı.

Kuşadası Belediyesi tarafından kiralanan ve eğitim-öğretime uygun hale getirildikten sonra Müzik ve Bale Ortaokulu’na tahsis edilen yeni binada ilk ders zili çaldı. 

Kuşadası Belediyesi’nin katkılarıyla Türkiye’nin ilk ilçe Devlet Konservatuvarı Müzik ve Bale Ortaokulu Kuşadası’nda açıldı. Ağustos ayında yapılan seçmelerle ilk öğrencilerini kabul eden Müzik ve Bale Ortaokulu, Kuşadası Belediyesi tarafından Türkmen Mahallesi Esen Sokak No.9 adresinde yer alan binanın kiralanarak eğitim-öğretim için gerekli tadilat ve düzenlemelerin yapılması ile eğitim yaşamına adım attı. ADÜ Devlet Konservatuvarı Müzik ve Bale Ortaokulu’nda keman, viyola, viyolonsel ve piyano dersleri almaya başlayan yetenekli minik öğrencilerin, temelden yetiştirilmesi hedefleniyor.

ADÜ Devlet Konservatuvar Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özgür Elgün, Kuşadası Belediyesi’nin, ilçede geçtiğimiz yıl lisans düzeyinde eğitim yaşamına başlayan ADÜ Devlet Konservatuvarı’nın ardından ADÜ Devlet Konservatuvarı Müdürlüğü Müzik ve Bale Ortaokulu’nun eğitim yaşamına başlayabilmesi için de büyük bir katkı sunduğunu belirtti. Elgün, bina tahsisi, tadilat, tamirat desteğinin yanı sıra ihtiyaç duydukları her alanda yanlarında olan Kuşadası Belediyesi’ne teşekkür etti. 

AydınÖzel

kons3.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1821 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim