• Aydın10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ADÜ - Malezya-Avustralya Stratejik Ortaklığı
19 Mart 2020 Perşembe 10:58

ADÜ - Malezya-Avustralya Stratejik Ortaklığı

Öğrenen ve öğreten bir kurum misyonuna sahip ADÜ, Taylor Üniversitesi (Malezya) ve Avustralya Üniversitesi (Monarch) ile stratejik bir ortaklığa;

Öğrenen ve öğreten bir kurum misyonuna sahip ADÜ, Taylor Üniversitesi (Malezya) ve Avustralya Üniversitesi (Monarch)  ile stratejik bir ortaklığa; Üniversitemizin sahip olduğu insan kaynağı aracılığıyla “dış kaynak kullanımı” (out-sourcing) kapsamında imza attı. Taylor Üniversitesi’nin; Üniversitemizden hizmet alımı, ilgili üniversitenin uzmanlık alanı dışındaki bir alanda iş ve süreçlerin gerçekleştirilmesine yönelik “dışarıdan uzman desteği alarak”; küresel ölçekte Üniversitemizin kurum kimliğini ön plana çıkaran değerli bir “stratejik ortaklık” niteliği taşımaktadır.

İlgili stratejik ortaklık Aydın Meslek Yüksekokulu Pazarlama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fisun Yüksel tarafından, multi-disipliner bir yaklaşım içeren doktora araştırmasının değerlendirilmesi,   araştırmanın İngilizce dilinin düzeltilmesi, araştırmanın süreçlerine yönelik değerlendirmenin bölüm bazında raporlanması,   makro politikaların geliştirilmesine katkı sağlayacak kurumsal önerilerin oluşturulması ve doktora sınav sürecinin yürütülmesi, süreçlerini kapsıyor. Doktora sınav süreci Taylor Üniversitesi fakülte dekanının başkanlığında doktor adayının danışmanları, doktor adayı, Monarch (Avustralya)  üniversitesinden bir öğretim üyesi, ve Prof. Dr. Fisun Yüksel’in “ telekonferans” yöntemi üzerinden katılımıyla uluslararası bir toplantı şeklinde gerçekleşecek.

Prof. Dr. Fisun Yüksel,  dış kaynak kullanımının farklı türleri olduğuna değinirken, uzman temelli bilgi aktarımını kapsayan (knowledge process outsourcing)  bu stratejik ortaklıkta,  Üniversitemizin sunduğu eğitim-hizmet modellerinin farklı ve nadir görülen bir versiyonunu oluşturduğunu, bu sayede aktarılan bilginin örgüt kültürüne en hızlı ve en az emekle aktarımının sağlandığı ve kurumsal bazda örgütsel davranış değişikliğine yol açacağı vurguladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1899 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim